Instagram hycklar – vägrar ta bort bild trots att det hade tagit hus i helvete om det varit ombytta roller

De sociala mediejättarna är sådana hycklare, vilket Facebook ofta visat upp genom att ta bort som synes ganska oskyldiga kommentarer samt stänga av profiler i 30 dagar, medan hutlösa hatkommentarer från muslimer och så kallade antirasister får ligga kvar. Instagram är det senaste exemplet där de vägrar att ta bort en bild av två svarta kvinnor som håller varsitt avhugget huvud av en vit man respektive en vit kvinna i handen, med hänvisning till att det är ”konst”. Man kan bara spekulera i vilka otroliga proportioner protesterna skulle få om det istället hade varit två vita kvinnor som höll i avhuggna huvuden av svarta människor.

Samtidigt försöker Facebook, Instagram, Youtube och Google framställa sig som ”goda” genom att sortera bort hatpropaganda från sina plattformar – till och med ifrågasättande av Förintelsen är numera bannlyst, men ytterligare censur och restriktioner är att vänta om justitieminister Morgan Johansson får förverkliga sitt drömscenario. Det är som vanligt helt enkelt – det goda hatet är accepterat så länge det har rätt avsändare!

#itsokwhenwedoit

https://www.rt.com/news/504115-instagram-refuses-remove-black-woman-white-people-severed-heads/

4 reaktioner till “Instagram hycklar – vägrar ta bort bild trots att det hade tagit hus i helvete om det varit ombytta roller

 1. Övermåttan gräsligt!
  Jag håller med om att slavhandeln från Afrika var fel. Det hade varit bättre om den inte ägt rum. Då skulle sådana här bilder inte ha varit möjliga att publicera eftersom de svarta hade varit kvar i Afrika där det är så lugnt och fint och alla behandlar alla med respekt och allt det där, eller hur?. Jösses, de kan ju knappt hålla sams inom ens delar av ett land. Det är ju knappast svenskarnas fel att det ser ut som det gör i Afrika. Detta att hugga huvudet av människor verkar de ha förkärlek för i Afrika liksom att ta till kniven som fort som möjlighet ges.
  Men är det svårt att tänka, speciellt då att förstå konsekvenser av sitt eget handlande, så är det svårt att tänka.
  Dansa på.

  Gillad av 1 person

 2. På nyheterna i SR P1 säger hallåkvinnan (för det är mest kvinnor i SR) att i Nigerias huvudstad Lagos pågår våldsamma upplopp och människor dödas.
  Hoppas de vita skyndar sig därifrån.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s