Dags för statsministern att spela ut sitt register

I dag besöker statsminister Stefan Löfvén ett av landets alla ”riskområden”, stadsdelen Tjärna ängar i Västra Borlänge som jag skrivit om tidigare efter att en grupp internationella studenter som ofrivilligt bor i området skrivit ett uppmärksammat protestbrev där de krävt att få bo någon annanstans på grund av att de känner sig otrygga i området som dominerats av många våldsbrott.

Det betyder att vi senare i dag kommer att få se bilder från besöket där Löfvén med allvarsam min ska illustrera att han som den landsfader han är tar ansvar – ackompanjerat av en text där han menar att situationen är oacceptabel, att socialtjänsten måste få mer resurser att agera samt bättre samarbete med polisen och skolan. Det gamla vanliga tugget med andra ord.

De stackars människorna i utanförskap är trots allt offren i dramat och de brottsbenägna ynglingarna har helt enkelt hamnat fel eftersom de inte fått rätt start i livet, så de måste fångas upp av samhället på ett tidigt stadie samt få det stöd de behöver. Glöm inte heller att den strukturella rasismen är boven i dramat.

Det finns inte en chans att någon journalist kommer att våga ställa obekväma frågor till Löfvén och SVT kommer säkert att leta upp några politiskt korrekta boende i området som inte alls känner igen sig i den negativa bilden som målas upp och utnyttjas av ”högerextrema krafter”.

Löfvén återvänder sedan till Rosenbad och känner att han återigen gjort en insats för medborgarnas trygghet, trots att han aldrig varit i närheten av att peta i roten till problemen, medan Sverige fortsätter att brinna. Men det gör inget för statsministern har bara ja-sägare vid sin sida som ivrigt hejar på!👌

#weshallovercome

Källa: Aftonbladet

4 reaktioner till “Dags för statsministern att spela ut sitt register

 1. I skuggan av valet i USA ansåg nog regeringens pr-avdelning att ett besök i Borlänge skulle kunna ge positiva effekter i väljarundersökningar. Besöket bedöms säkerligen som ofarligt ur pr-synpunkt. Det går även att förstå det som så att statsministern skyndar sig till den viktiga muslimska väljargruppen i Sverige.

  Säkerligen kommer statsministern med ett ekonomiskt ”stödpaket”. Lika säkert träffar eller har förhandlare från regeringen träffat viktiga personer inom de olika muslimska väljargrupperna i Borlänge för förhandlingar kring röster i valet 2022. I Borlänge finns flera stora etniska olika grupper som alla bekänner sig till islam. De kommer alla att uppskatta att landets mäktigaste person kommer när de kallar. Hos den etniske S-väljaren hoppas pr-avdelningen att besöket ska visa på handlingskraft hos deras egen statsminister.

  Försvarsminister P Hultqvist fick nyligen nej av socialdemokraterna i Borlänge när han där försökte bli socialdemokraternas nya ordförande. Hultqvist var i många år den som styrde i Borlänge och är direkt ansvarig för att så många utlänningar fördes in. Bidragen från staten var stora för sådant agerande på den tiden och framtiden såg ljus ut när ideologin fördunklade förnuftet.
  På posten som s-ordförande i Borlänge satt i många år före P Hultqvist på 80-talet Börje Andersson, även känd som ”röde Börje”. Även han försökte och lyckades ta sig ifrån den alltför krävande posten som försvarsminister.
  Peter Hultqvist var, pikant nog, vapenvägrare. Han beviljades vapenfri tjänst av samvetsskäl. Detta finns väl utrett och dokumenterat av SVD.

  Gilla

 2. Liksom Piper tror jag inte heller att journalister kommer att ”våga ställa obekväma frågor till Löfvén”. Definitivt inte gällande utrikesstudenternas första intryck av Sverige, ett land i förändring mot en ny karaktär och ett nytt folkligt kynne, vilket Piper nämnde i ett tidigare inlägg (5/10).

  Man kan undra om utrikesstudenternas menar att de skulle vilja bevara Sverige svenskt? Det skulle vara en fråga att bita i för statsministern och SVT! (de som är tillräckligt gammal förstår vad jag associerar till).

  Nedan är ett utdrag ur utrikesstudenternas brev till universitetets ledning.

  (Jag översätter inte därför att alla kan någorlunda bra engelsk. Men, det är också något som håller på att förändras i Sverige. Enligt Det Goda Samhällets skribent Mohamed Omar har många? vissa? invandrare i stort sett inga engelskakunskaper, 28/9.)

  ”To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University. Is the University successful in fulfilling this dream of every student? The reality is NO! The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are we? Is this Sweden?'”

  ”The general opinion within students is that they do not feel like they are living in Sweden, they do not hear the language or get to experience the culture and traditions having them feel like they are living in a segregated neighbourhood.”

  ”Furthermore, international students coming to Sweden should be given the opportunity to live in a neighbourhood that gives exposure to the Swedish language, culture, and traditions. Students also demand a safe neighbourhood.”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s