Sverige har misslyckats med sin öppna hjärtan-politik men våra politiker fortsätter på samma oansvariga sätt

Enligt siffror från SCB konstateras det att enbart drygt hälften av de migranter som kom 2015 hade någon form av inkomst under förra året och inkomsterna är låga samtidigt som en stor grupp inte hade någon inkomst från arbete överhuvudtaget.

Av de som är i åldrarna 20-64 år, totalt 35.400 personer, hade drygt hälften någon gång haft inkomst från arbete under 2019 (varav en del troligen är hittepåjobb från staten för att frisera siffrorna). Detta kan jämföras med att 11.900 fick ekonomiskt bistånd från kommunen, ytterligare 11.900 fick arbetsmarknadsstöd, upp mot 10.000 fick föräldrapeng och 8.700 fick studiemedel. Hur ska dessa studielån för övrigt betalas tillbaka när många aldrig kommer att få ett jobb?🤔

Ekonomiprofessor Johan Eklund deklarerar att det inte går att säga något annat än att det är ett misslyckande.

Ja det är verkligen ett kapitalt misslyckande från våra makthavares sida, men det kommer vi aldrig få höra dessa syltryggar yppa överhuvudtaget. Istället ska man fortsätta med samma oansvariga politik och ta in tiotusentals nya migranter om året samt deras anhöriga som ska placeras i utanförskap, varav majoriteten aldrig kommer komma i arbete utan försörjas av allt för få arbetande skattebetalare.🤦‍♀️

Var är logiken och vad har hänt med det sunda förnuftet? Hur kan detta maktmissbruk och slöseri med skattemedel få fortsätta? Varför säger inte svenska folket stopp någon gång? Våra barn och barnbarn är de som lär få betala det högsta priset för att vi inte hade kurage nog att säga ifrån!

I går kunde man läsa om att Sverige blir allt fattigare och att länder som Polen gått om oss – undrar varför?! 🙄

#detnyafattigsverige

#stoppamaktmissbruket

Källa: Aftonbladet

9 reaktioner till “Sverige har misslyckats med sin öppna hjärtan-politik men våra politiker fortsätter på samma oansvariga sätt

 1. ”Av de som är i åldrarna 20-64 år, totalt 35.400 personer, hade drygt hälften någon gång haft inkomst från arbete under 2019 (varav en del troligen är hittepåjobb från staten för att frisera siffrorna). Detta kan jämföras med att 11.900 fick ekonomiskt bistånd från kommunen, ytterligare 11.900 fick arbetsmarknadsstöd, upp mot 10.000 fick föräldrapeng och 8.700 fick studiemedel. ” att sättas i relation till ca. 300 000 svenska fattigpensionärer som är tvingade till att klara sig bäst dom kan alldeles själva. Det är det som är ”öppna hjärtan” och ”medmänsklighet” samt ”välfärd för alla” i Ss och MPs Sverige.

  Gillad av 1 person

 2. StaffanDaniesson, f.d. riksdagsman för C, bad för ett typ par år sedan RUT att titta på utfallet för inträde i helårs arbete dvs räcker ett helt år dock både deltid såväl som subventionerat…. och då visade det sig att endast 50% hade ett helårsarbete efter 15år i landet. Siffrorna för de som anlänt 14 år tillbaka 13år, 12år osv var sämre vid motsvarande dvs svårare och svårare att erhålla ett helårsarbete…. OCH hur många, hur stor andel, av den arbetande befolkningen eller för den delen pensionärerna, tror att denna trend skall gå att vända speciellt inte nu då arbetslösheten ökar…..
  Dessutom diskriminerar man arbetande över 60 och ”köper ut” dessa….. och man har extremt svårt att anställa pensionärer trots att arbetsgivaravgifterna är lägre och lärotiden till ett jobb inklusive språkkunskaper är kort.
  Så något måste det ju bero på att etablissemanget samtidigt som man höjer pensionsåldern samtidigt som man beviljar massor med UT för akademiker? eller?

  Gillad av 1 person

 3. I Sverige är det totalt 4 miljoner som arbetar, resterande dryga 6 miljoner arbetar inte och lever således på de som arbetar. Och detta i ett land som enligt Stefan Löfven skulle ha Europas lägsta arbetslöshet. I say no more.

  Gillad av 1 person

 4. Det är fel faktiskt! De med islamisk tro är diskriminerade på arbetsmarknaden, ja faktiskt överallt i samhället. De kämpar och sliter med vardagen i de utsatta områdena men bemöts bara kallsinnigt från svenskarna. Smygrasismen är omfattande, vilken tur att domstolarna som sista instans förmår skipa någon rättvisa. Trots att islam tydligt säger ifrån att man inte får häda profeten och koranen så fortsätter detta skändliga. Vem är det som är orättvis??
  Nej, öppna era hjärtan och ta emot fler med muslimsk tro! Bygg ännu fler och större moskeer som bli en vacker samlingsplats för djupt troende som endast vill bli rättvist behandlade.
  Öppna era hjärtan ännu mer!

  Gillad av 1 person

 5. Återigen går det att se vilken skillnad det är på rättsväsendet i Sverige och Danmark. Madsen lyckades fly men kom inte många meter. Han blir snabbt och effektivt omringad och om han inte hade gett sig hade de säkert satt en kuls i benet på honom. Eller släppt lös schäfern.
  Vi vet alla hur det är i Sverige, kriminalvården läcker som ett såll och godtrogna väktare låter mördare promenera iväg när fången säger sig vara kissnödig och behöver toa. Domstolarna visar sitt förakt mot brottsoffren genom extremt låga straffen om en våldtäktsarab ser ledsen eller minderårig döms det enligt den politiska korruptionen.

  Vi tackar återigen Danmark som visar hur en polismyndighet ska arbeta. Vi minns f d polischefen och fähunden Eliasson som i livesändning ömkade brottslingen. Än är det så att staten värderar brottslingen högre än det utsatta brottsoffret. Se hur islamisten Hamid stryks medhårs och ursäktas för de rättsvidriga och rasistiska saker han skrev i mer än vuxen ålder. En lögnare är han alltså dessutom. Så arbetar islam.

  Gilla

 6. Uttrycket ”mänskliga rättigheter” kastas ju i ansiktet på envar som pekar på allt konstigt som sker i samhället. Det kan vara värt att tänka efter lite vad som menas med uttrycket.

  Som etisk princip instämmer väl de flesta människor i hela världen i att mänskliga rättigheter är något fint. I praktiken har alla länder hanterat detta genom juridiken. Varje rättsstat har gjort överenskommelser med befolkningen om vad man är skyldig att göra för att få delta i gemenskapen och vilka rättigheter man får då. I Sverige har vi vetat hur det skulle vara, vi betalade skatt och fick något tillbaka. Vi har också genom vårt demokratiska system kommit överens om att avstå en del av våra pengar till den del av befolkningen som av olika anledningar inte klarar att vara arbetsföra.

  Det finns inte något juridiskt stöd i Sverige för att de människor som förs in här ska få ta i det närmaste full del av hela vårt välfärdssystem direkt utan att kvalificera sig.

  Hur har S, V och MP kunnat gå emot både juridik och tradition och släppt in de införda utlänningarna i välfärdssystemet utan att fråga befolkningen om lov? Än mer stötande är det eftersom alla vet att det är ganska få av de införda som betalar skatt.

  Om man funderar på allvar hur något sådant kan hända i det som ska vara en demokrati så borde svaret bli att det kan inte ske och det ska inte ske. Ändå sker det. Det ger en mycket tydlig signal om att det demokratiska systemet i Sverige var alltför sårbart och tillät att det statsbärande partiet styrde utvecklingen i alltmer totalitär riktning.

  Det är ganska förskräckligt det som sker i Sverige nu och sedan rätt många år.

  Gilla

 7. Och hela tiden kommer stats anställda ekonomer och säger att flyktingarna är en vinst.
  Och alla kyrkliga som påstår att flyktingarna konventrerar till kristendomen.

  Hur kan vissa människor vara så insnöade.
  Att det inte ser det andra människor sett i 40 år.
  Att män säger sig vara tio år yngre . Nu säger dom att taxi chauffören
  Är de män som begår flest brott.
  Men när kvinnor tog upp problemen för tio år sedan var det rasism.
  Hur många kvinnor och män har blivit offer i onödan för att politikerna vägrat erkänna
  Sanningen.

  Sanningen är att dessa illigala människor som politikerna låtit stanna olagligt
  Kostar enormt mycket pengar och enormt mycket lidande.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s