Lärare halshuggen av gärningsman med terrorkopplingar – hade visat karikatyrer av profeten Muhammed i undervisningen

En gymnasielärare attackerades i närheten av en skola i Conflans Saint-Honorine, en förort till Paris, vid femtiden i eftermiddags. När polisen kom till platsen hittade de den döda mannen och 200 meter längre fram stod den misstänkta gärningsmannen beväpnad med ett knivliknande vapen som han hotade polisen med, varpå polisen sköt ihjäl honom.

Utredarna hanterar incidenten som ett mord med koppling till en terroristorganisation. Platsen har spärrats av och man inväntar bombgruppen eftersom man befarar att den misstänkte kan bära en bombväst.

Offret ska enligt en talesperson från polisen ha visat karikatyrer av profeten Muhammed i undervisningen. En poliskälla uppger att gärningsmannen enligt vittnen ska ha skrikit ”Allahu Akbar” i förbindelse med angreppet.

Återigen ett fundamentalistiskt dåd där en oskyldig person fått sätta livet till. Det är uppenbart att alltför många har svårt att tolerera att det i väst råder yttrandefrihet. Den franska satirtidningen Charlie Hebdo har den senaste tiden varit aktuell i och med att rättegången efter massakern som skedde 2015 inleddes för några veckor sedan, så det är inte omöjligt att de diskuterat detta i skolan och läraren visade upp de bilder som låg till grund för den bestialiska attacken.

President Macron höll nyligen ett tal där han tydligt markerade genom att försvara Frankrikes sekulära värderingar mot islamistisk radikalism, återstår att se om de kan hålla en hård linje och om det kommer att få konsekvenser.

https://www.bt.dk/udland/medier-mand-halshugget-uden-for-paris

https://www.arabnews.com/node/1749881/world

3 reaktioner till “Lärare halshuggen av gärningsman med terrorkopplingar – hade visat karikatyrer av profeten Muhammed i undervisningen

 1. Vänsterliberalerna bjuder på ”ett mer spännande Europa”.
  Själv känner jag en blandning av förakt och avsky för de som möjliggjort detta.

  Gillad av 1 person

 2. Är det någon som fortfarande inte tror att islam är en våldsam religion? Få vågar säga eller skriva detta. Av rädsla för att stämplas, av rädsla för våld.
  Religionshistoriker har inga problem att definiera islam på detta vis. Läs!
  Vår svenska kyrka har övergett svenska folket, sin historia i Sverige, ja själva Sverige har kyrkan övergett.
  Svenska kyrkan har nu ingått äktenskap med islam.

  Undrar vad som kommer ut av detta? Kristendomen där man ska vända andra kinden till och islam som uppmanar till och legitimerar våld.
  Det är vad vi har i Sverige idag. Dessa krafter har stor påverkan på vad som sker i samhället.

  Gilla

 3. Ja, vad hände i Örebro för några år sen? En läkare och henne son på Ikea? Ikea som nu har reklam riktad till andra länder än Sverige… Undrar hur de tänker…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s