Tonårspojke offer för blodshämnd – gäng högg av hans händer och petade ut ögonen

Ett barbariskt brott mot en tonåring har väckt bestörtning och stor ilska i Jordanien där många på sociala medier kräver hårda straff. Det var i tisdags som den 16-åriga pojken Saleh var ute och skulle köpa bröd i staden Zarqa när han blev attackerad av ett gäng på tio personer samt bortförd till en annan del av staden i en minibuss. Männen misshandlade 16-åringen med skarpa föremål, högg av båda hans händer med en yxa samt petade ut hans ögon med ett vasst föremål.

Det vidriga brottet filmades och videon där pojken gråtandes ropar på hjälp har tidigare cirkulerat på nätet, men har nu förbjudits av jordanska myndigheter. Anledningen till attacken var att pojkens pappa sägs ha dödat en morbror till en av gärningsmännen.

Jordaniens kung Abdullah II har personligen följt upp händelserna och sett till att pojken förts till King Hussein Medical City i huvudstaden Amman där han får all nödvändig vård. Hans tillstånd beskrivs som kritiskt, men stabilt trots de allvarliga skadorna. Flera gripanden har gjorts och en av dem arresterade är den som ska ha filmat videon.

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/10/15/Teenager-s-hands-chopped-off-eyes-gouged-in-horror-crime-rocks-Jordan-s-Zarqa

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8839985/King-Jordan-intervenes-mob-film-hacking-16-year-old-boys-hands-off.html

7 reaktioner till “Tonårspojke offer för blodshämnd – gäng högg av hans händer och petade ut ögonen

 1. Ska vi svenskar också sätta igång med hämnd för alla våldsbrott som utlänningarna utför här i Sverige??
  Polis och rättsväsende hanterar ju inte rättsskipningen.

  Gillad av 1 person

 2. Vänsterliberalerna ylar om ”alla människors lika värde”…
  Har förövarna samma värde som den som sköter sig och lever ett anständigt liv?
  Då finns det ingen anledning att försöka vara en rättskaffens människa.
  Världen är sjuk.

  Gillad av 1 person

 3. Detta med ”allas lika värde” är snömos. Var finns det stöd för sådant, dvs vem garanterar det???? Dessutom, man har plankat uttrycket från den amerikanska konstitutionen, men där skrivs om människans ”värdighet”. Ännu ett sätt att täppa till truten på oss.
  I praktiken, de som gapar högst och för tillfället favoriseras av makten är mest värda.
  Svensken är mindre värd, speciellt de som jobbar och sköter sig.

  Gillad av 1 person

 4. Rättvisa?
  Vad är det för rättvisa i det som sker i Sverige idag?
  Det är vidrigt orättvist. Makten närmast våldtar Sverige.
  Den flinande A Lööf. Den maktgalna Löfven. De fullkomligt hänsynslösa i MP, sadister. De galna i V. De meningslösa i L, lägg ner partiet.

  Gillad av 2 personer

 5. Jag har inte så mycket att säga om Jordaniens rättsystem, straff eller sociala insatser. Detta verkar handla om ren hämndattack och detta förekommer överallt i alla samhällen och klasser, ja visst var den både grov och sadistisk men de säger inget om vad som egentligen har hänt. Hade det hänt mina barn eller kära något hemsk så tror jag inte att steget för mig hade varit speciellt långt för att hämnas, hur grovt det blir kan jag inte svara på. Visst man både vill, tror och hoppas att samhället ska hjälpa den som blir drabbad och straffa de som begår brottsliga handlingar men riktigt så ser inte samhället ut idag och då får man rätta sig efter rådande verklighet. Cicero skrev ”låt straffet motsvara brottet” detta tycker jag är en sund inställning.

  Gillad av 1 person

 6. Man kan inte ha det så i ett samhälle att straffen för brott så uppenbart inte motsvarar vad som borde vara ett rimligt straff i allmänhetens ögon, ”det allmänna rättsmedvetandet”. Vi vet ju att domstolarna dömer opartiskt nu enligt rådande värdegrund, de dömer inte rättvist helt enkelt. Alla lagar ger möjlighet till tolkningsutrymme. Domstolarna dömer konsekvent åt det lägre hållet, styrda av en doktrin som socialdemokratin använder på alla områden i samhället, det är inte individens fel, det är samhällets, det ”utsatta områdets”, byggnadens, husets fel eller någon annans fel.

  Upprördheten gäller inte bara mängden brott som närmast exploderat i takt med att utlänningarna förts in, upprördheten gäller självklart de orimligt låga straffen. Från maktens sida upprepas hela tiden att hårdare straff inte hjälper brottslingar att avhålla sig etc. Men straffet är ju även en upprättelse för brottsoffret! Balans och försoning åstadkoms via en fungerande rättsskipning. Det syns ju solklart hur lite avskräckande straffen i Sverige är. Annat ljud i skällan blev det när de unga mördarna och brottslingarna blev dömda till rättvisa straff i Danmark. Det misstaget gör nog inte någon om, att riskera gripas och dömas i Danmark. Så visst fungerar hårda straff avskräckande.

  Det finns djupt rotat i varje människa att det måste vara ” rättvist”. Om inte blir det bråk och konflikter direkt. Det har via studier visats hur upprörda apor blir när andra apor favoriseras och rättvisa inte skipas. Tom aporna kräver alltså rättvisa. Varför skulle vi vara sämre än aporna bara för att vi är vita?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s