Sverige har ett totalt misslyckat ledarskap men medias fokus är på andra sidan Atlanten

Med blott 20 dagar kvar till det amerikanska presidentvalet börjar vi äntligen närma oss slutet på en av de största smutskastningskampanjerna i historien. Om det fanns något pris för den mest partiska journalisten eller mest vinklade reportaget så skulle svenska journalister ligga väldigt bra till för att kamma hem utmärkelserna.

Det är obegripligt hur de svenska mediehusen kan lägga så mycket tid och kraft på ett presidentval när vi svenskar inte ens ska rösta samtidigt som man definitivt inte sopat rent framför sin egen dörr.

Statsminister Stefan Löfvén är extremt impopulär bland landets väljare och det gäller även övriga ministrar i regeringen som folket tappat förtroendet för. Tittar man på reaktionerna efter den senaste partiledardebatten hade samtliga partiledare lågt betyg och regeringspartierna och dess stödpartiers företrädare hittade man i botten.

Landet har slutat gå som tåget och problemen hopar sig, där särskilt utmaningar för rättsväsendet och migrationen sticker ut, medan makthavarna gör allt för att ignorera det som sker och sopa allt som går att dölja under mattan utan att behöva ta ansvar. Men inte ligger landets journalistkår på som iglar för det genom att kritisera samt ifrågasätta landets ledare, istället lägger man allt krut på att sprida rykten om Donald Trump.🤦‍♀️Det är väl märkligt att man ALDRIG läser något negativt om motståndaren Biden som framstår som ett helgon?!

De saker man hör från de som följer valprocessen på nära håll och har lite mer insyn i det som som sker – till exempel att Biden leder i de delstater där man inte behöver foto-id när man röstar, att det redan pågår valfusk då man hittat stora mängder med röstsedlar på Trump från de som har poströstat samt att Hillary Clintons hemliga mailkonversationer som kan fälla henne nu är på väg att offentliggöras är inget som vi får reda på i svensk media och googlar man får man inga resultat som bekräftar bilden utan det går bara att finna negativa skriverier om Trump oavsett om det är svenska eller internationella nyheter.🤔 Inte undra på att svenska folket är lätta att styra i rätt riktning.

Partiskheten har aldrig lyst så starkt i svensk media som nu och tyvärr kommer situationen att förvärras när vi går in i valspurten då svensk MSM kommer spruta ut hatiska artiklar för att misskreditera Trump 24/7, medan de godtrogna svenskarna lydigt kommer slicka i sig varenda droppe med fake news som serveras utan att kunna motivera varför de anser att Trump är en dålig president baserat på hans politiska gärningar. Vedervärdigt! 👎

#thisisnotamerica

#kastaintesteniglashus

#viharvälingaproblem

16 reaktioner till “Sverige har ett totalt misslyckat ledarskap men medias fokus är på andra sidan Atlanten

 1. Gammelmedias partiska och osakliga rapportering från valet i USA är väl en föraning om vad som väntar här 2022…
  Samordnat Trump-hat ska bankas in i väljarna. De flesta sväljer detta okritiskt.
  För min del har redan lågt förtroende för gammelmedia övergått till total avsaknad av förtroende och faktiskt en aning förakt.

  Gillad av 3 personer

 2. Kärringen utrikesminister S Linde, den oförskämda, är i Ankara och diskuterar läget i Nagorno-Karabach med sin turkiske kollega.
  Vad har hon där att göra? Tror hon att hon kan uppfostra den delen av världen också?
  Det vore bättre om hon traskade ut till de våldsbejakande områdena och försökte uppfostra utlänningarna där.
  Om inte annat skulle resekostnaderna bli lägre.

  Gillad av 3 personer

  1. Mja, kanske inte. Bara om hon åker ut själv. Men med 20 beväpnade livvakter så kanske det blir en slant ändå.

   Gilla

 3. SVT har skickat tillbaka den värsta Trumphataren av dem alla Carina Bergfelt, trodde hon var mammaledig? USA-valet är tydligen viktigare än nyfödda barnet? SVT har nu ett helt team med Trumphatande murvlar ”over there” så det inte ska gå fel. Opartisk jo tack!

  Gillad av 4 personer

 4. Intressant kommentar från läsare på Facebooksidan:
  ”Håller med.
  Jag följer valet i USA ganska tätt och aldrig någonsin har jag varit med om maken till häxjakt på sittande president.
  Mer partisk och hemsk media är svår att finna.
  CNN och MSNBC är fruktansvärda hur de framställer Trump.
  Något som dock förvånar mig är att Marcus Oscarsson verkar haka på i deras fotspår.
  Bevis har börjat komma igenom som pekar på att den sk. Steele-dossiern är falsk,att det är Hillary Clinton som med Obamas vetskap betalat för att försöka sätta dit Trump.
  I dagarna släppte en CIA-visselblåsare material som om de är sanna pekar på att hela Obama-administrationen skulle kunna ha begått förräderi ang. Iran-Bin Laden.
  Hur många texter har media skrivit om att Biden flertalet gånger sagt inför kamera att han ställer upp i valet till senaten?
  Att han säger att amerikanska väljare inte förtjänar svar på frågorna var han står i vissa ämnen.
  Hur stor rapportering har det varit om hans rasistiska uttalanden, nu och historiskt? Eller hans våldtäkt på Tara Reade, Metoo-folket är tysta om det.
  Eller om att Kamala Harris aktivt stödjer en fond som betalar borgen så kriminella släpps ut på gatorna igen, bla en man som stod åtalad för våldtäkt på en åtta-årig flicka.
  Hur stor rapportering var det på avrättningsmordet på en man i Denver, skjuts i huvudet av en Antifa – medlem på ett möte för stöd åt polisen.
  Eller Portland… Hur mycket visas därifrån?
  Varför ställer ingen frågan om fördömande av dessa aktivister till Biden/Harris?
  Trump måste ju fördöma vit-makt-rörelsen varje gång.
  Inte bara det… Hur mycket rapporteringar är det om valet till högsta domstolen?
  ACB blir just nu hamrade med vidriga påhopp, många fula och vidriga sådana från feminister.
  Gissar att det sk. Systerskapet är lika starkt där som här.
  Som sagt… vissa saker skrattar man åt.
  Andra häpnar man över.
  Men en sak är samma… de med rätt värdegrund stöttar man, oavsett hur vidriga deras handlingar är.”

  Gillad av 2 personer

 5. 2018 var jag i USA och vandrade i sex månader. Jag frågade folk utanför leden vad de tyckte om Trump, vem de hade röstat och varför. Det var något helt annat än den svenska pressen hade producerat. Satt man sedan på CNN och Fox fick man en bild om vad han gjorde från två håll. CNN gnällde. Fox visade ofta direkt från Vita Huset t ex när Trump underskrev pengar till att rensa världshav från skräp utanför USA kusten.
  Inget i svensk press? Inte heller att hans lön gick till Nationalparker. Hört det förr?
  Eller fredsambitioner? Nä, det är inte viktigt.
  Biden har varit politiker 47 år. Vad är hans insatser? Trump 3,5 år, men han är skyldig till rubbet. Lite proportioner skulle man i alla fall önska oavsett om Trump är en drummel och speciell person.
  Dock är jag mest orolig över USAs pondus i Världen. Med en klart dement eller vad Biden nu är blir presidentposten just utan pondus och det lovar inte gott för väst.

  Gillad av 2 personer

 6. Vinner Joe Biden valet är risken stor att vi får en värld ingen vill ha förutom de som tror att den ska bli bättre.
  Joe Biden och hans följe kan man säga glorifierar globalismen liksom vår egna media, politiker och många med dem som inte vill eller inte vet vad de vill se.
  Peter Krabbe förklarar det hela på några rader,
  ”I kommunismen har staten monopol över företagsamheten, landets råvaror och folkets vilja. I globalismen har de utvalda globala storföretagen monopol över den gränslösa företagsamheten, jordklotets råvaror och det utvalda folkets vilja. Enda skillnaden är att de globala storföretagen styr även staten, istället för tvärtom. Vem styr då de globala storföretagen? Är det fortfarande någon som inte vet?”
  Händer detta blir vi alla slavar under globalisterna, FN, Bilderberg gruppen, Bill Gates, Rothschild och alla de andra som värdesätter makt och pengar framför allt annat.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s