Miljöpartiet vill stoppa kommuner från att införa slöjförbud i skolan

Stolpskotten i svensk politik fortsätter göra sig hörda och i dag är det Miljöpartiets tur när de två riksdagsledamöterna Leila Ali-Elmi (MP) och Camilla Hansén (MP) kräver att det införs en ”skyddsmekanism” som gör det möjligt att stoppa kommuner från att införa slöjförbud.

Det blev som bekant en del uppståndelse när Skurups kommun tidigare i år införde slöjförbud för lärare och elever i skolan, så nu tar Miljöpartiet tillfället i akt att försöka hindra andra kommuner från att göra samma sak. I en motion hänvisar riksdagsledamöterna till att religionsfrihet råder enligt grundlagen och att det inte är rimligt att kommuner ska kunna lägga förslag som drabbar individer på ett sätt som står i strid med grundlagen.

Ali-Elmi som själv bär hijab känns inte alls partisk i frågan om huruvida barn ska tvingas bära hijab i skolan som förväntas vara konfessionsfri.🙄 Religionsfriheten innebär också frihet från religion så man kan fråga sig varför ska då detta religiösa plagg ska få frisedel?

Nyligen kunde vi läsa om hur en pojke tvingades ta av sig sitt kors som han bar runt halsen när de skulle ta skolfoto – mig veterligen har inget barn med hijab tvingats ta av sig dessa på skolfotot. Återigen dessa undantag!

Kan inte något annat parti kräva att en skyddsmekanism införs för kommuner vad gäller att utlysa klimatnödläge? Ett helt onödigt beslut inspirerat av Miljöpartiets extremistiska politik som bland annat gjorts i till exempel Malmö och Lund, fast det i verkligheten inte betyder något mer än tomma ord på ett papper!

#ståuppförbarnenförbjudslöjaiskolan

https://www.friatider.se/mp-kravet-tvinga-alla-kommuner-tillata-sloja

9 reaktioner till “Miljöpartiet vill stoppa kommuner från att införa slöjförbud i skolan

 1. Sverige behöver en skyddsmekanism mot vänsterextrema, oikofoba partier som Miljöpartiet som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.

  Gillad av 2 personer

 2. Det livsfarliga extremistpartiet MP ägnar sig fortsatt åt business med människohandel, import enbart.

  Miljöpolitik är bara en täckmantel för kriminell verksamhet.

  Gillad av 1 person

 3. Sverige är ett företag där svensken inte är medborgare utan klient.

  Löfven är en enväldig och genomkorrupt vd som låter kriminella härja och bedriva importbusiness med muslimer och andra i Sverige.

  Klanerna har gudfader Löfvens välsignelse att göra business med allt, assistansersättning, skolor, knark, momsbedrägerier osv. Som motprestation ger de gudfadern rösterna i valen och 18 %.

  Gudfaderns otäcka och livsfarliga torpeder kallar sig miljöpartister. De har gröna symboler, alla känner igen dem. De får på order av gudfadern inte attackeras vare sig fysiskt eller i media. De har av gudfadern fått tillåtelse att ta upp 8 % av omsättningen.

  Den klient som protesterar får först besök av en lönnmördare. Han kallar sig hatmannen och är fruktad. Första gången tar han böter, nästa gång kommer han med kniven. Då har han sällskap av De Bruna som vet att hantera en kniv.

  Systemet är mycket effektivt, det är ytterst få klienter som protesterar.

  Gilla

 4. MP består i huvudsak av en liten klick proffspolitiker som har sitt på det torra.

  De betraktar sig som världsmedborgare och tar svenskens skattepengar för att genomföra sitt projekt.

  Från Stockholm ska världen nu först beundra hur de lyckats förändra Sverige. Därefter ska världen förändras på samma sätt som de nu lyckats förändra Sverige.

  Deras främsta tvångsmedel för att förändra är människohandel. Det näst främsta är mental indoktrinering.

  Gillad av 1 person

 5. När ska politikerna gå till botten och ta reda på fakta? De här två i MP kunde ägna sig till att ta reda på fakta om slöjor i religionen. Var, när och av vem skrevs koranen om och blev en kvinnoförtryckande religion?

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  1. Allt detta vet de förstås, tro inte annat.
   Inget som sker är ett misstag eller missförstånd.

   Svensken har svårt att ta till sig att staten, socialdemokraterna kan vara onda. De var ju nyss goda. Frånvaron av krig t ex i Sverige gjorde att folket inte hade någon mental beredskap för allt politikerna gjort med vårt land.
   Se hur våra nordiska grannländer har haft och har större motståndskraft mot sånt som svenskarna passivt bara accepterar. De har haft krig, både Finland och Danmark har mäktiga grannar. Norge var ockuperat.
   Sverige var vidöppet och naivt när islam klev in i landet, ja fördes in i landet.

   Politikerna vet precis vad det handlar om och vad de gör. Välkommen till verkligheten.

   Gilla

 6. I Iran blir kvinnorna piskade och sätts i fängelse när de vill bli kvitt sin slöja, detta eftersom slöjan anses som en religös symbol där men inte här!! Hade varit en bättre väg att stödja sina medsystrar med att våga slänga detta tvångsplagg eller relik om man vill, detta hade blivet hyllat där men inte här!! Ett konstigt sätt att stödja sin feministiska tanke på, om nu politikerna har en tanke med det men det är väl som vanligt för mycket begärt av en politiker.

  Gillad av 1 person

 7. Med tanke på hur vissa kommuner agerar, känns det ändå som rimligt att väcka tanken. Hellre hade jag sett att kommunerna i sig inte tar till ytterligheter som förbud mot slöja eller restriktioner kring annan klädsel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s