Konsten att undvika att svara på väljarnas frågor

Som ni vet så engagerar jag mig i frågan om obligatorisk förskola för alla barn från två års ålder som S motionerat om, eftersom jag finner det urbota dumt att ta bort människors valfrihet som regeringen försöker göra. Jag har därför ställt frågan om hur oppositionspartierna ställer sig till detta förslag. Än så länge har jag fått reda på att Moderaterna säger nej, vilket Kristina Axén Olin bekräftade igår, men från KD och SD har det varit tyst.

Liberalerna svarade mig i dag, men som synes av diskussionen fick jag aldrig något rakt besked utan de slingrade sig och vägrade ge ett tydligt svar på frågan – tills de slutade svara helt.🤦‍♀️ Är det inte typiskt våra politiska partier och deras företrädare att alltid prata runt ett ämne utan att ge något konkret svar?! 🤷‍♀️😅

#hursvårtkandetvara

7 reaktioner till “Konsten att undvika att svara på väljarnas frågor

 1. ”Barn som har gått i förskolan har lättare att sen klara skolan” det hade varit roligt om hon hade kunnat styrka detta med någon rapport, för jag tror inte det finns någon sådan, känns som en utopi tanke från den socialistiska skolan.
  Varför kan inte föräldrar själva få välja, de som vill fostra sina barn själva hade kunnat få ett bidrag/lön för att ta hand om sina barn själva, helt enkelt ge varje medborgare en möjlighet att själva få bestämma över sin familj och liv. Hade det varit tillräckligt många föräldrar hemma med sina barn så hade detta absolut inte varit en sämre utbildning än den förskolan kan erbjuda. Varför ska våra barn bli lidande för deras misstag och ovilja? Varför ska våra barn gå i en språkförskola när de är politikerna som äger problemet och har skapat det? Varför inte kräva att föräldrarna ska lära sig svenska? Varför inte låta barnen gå i språkförskola och ha pedagoger som undervisar dem i svenska språket? Varför ska föräldrarna äventyra att deras barn kommer hem och pratar orten-svenska? Det är som sagt vad politikerna som har skapat dessa problem och då får de lösa sina egna problem.

  Gillad av 2 personer

 2. Vart tog de ”tre magiska åren” vägen som skulle ge barnet en grund och trygghet?
  Små barn klarar inte av stora grupper och har inga behov som inte bra föräldrar kan tillfredsställa. Detta är bara socialistisk försök av Staten att fostra barnen i sin egen S mall.
  Om det bara handlar om invandrarnas dåliga svenska bör de vuxna ställas på skolbänken och deras barn kan då ha språkövningar under tiden. Där finns det massor att göra.
  Barn som klarar skolan bra har många böcker hemma och utbildade föräldrar som kan hjälpa till med skolarbetet, det visas i flera undersökningar senast en stor engelsk har dock inte kvar länken till det.
  Ibland undrar jag varför de unga mår så uselt i dag? Vad missade man i deras fostran? Vem tog hand om dem? Eller är det tidsandan?

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s