Polisstation i Frankrike attackerad med fyrverkerier – boende i området har gett upp

Video med nyårsfyrverkeri från förra året? Nej då, bara en vanlig attack mot en polisstation i Frankrike där kriminella invandrargäng tagit över området. Händelsen inträffade i lördags på polisstationen i Champigny-sur-Marne (Val-de-Marne), som ligger i ett särskilt utsatt område.

Under gårdagen besökte Frankrikes inrikesminister orten och deklarerade att han vill ha hårdare regler vad gäller försäljning av fyrverkeripjäser – även på internet och förbjuda pyroteknisk utrustning i en ny lag. Det är inte första gången som det sker en attack med fyrverkeripjäser mot blåljuspersonal i landet, tidigare har både polis och brandmän vid ett flertal tillfällen attackerats av fyrverkerier som använts som vapen.

En av de boende i området berättar om händelsen.
-”Det är inte möjligt att bo här längre, här är för många arabiska och afrikanska unga migranter som inte har något annat för sig än att göra folk förbannade.”

Attacken skedde när två poliser hade rast och rökte utanför polisstationen då ett 40-tal maskerade individer i huvor dök upp. Poliserna hann dock ta skydd innan attacken och angriparna försökte bland annat slå sönder entrédörrens pansarglas med en järnstång. De startade också flera bränder, förstörde polisbilar och krossade fönster. En liknande attack skedde mot polisstationen i april i år.

Det är lätt att dra paralleller till Sverige, men här kan vi känna oss trygga – ni hörde väl vad landsfader Löfvén deklarerade igår?!
”Vi ska återtaga tryggheten och de gängkriminella ska jagas sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet.”💪 Jag ser redan framför mig hur alla gängledare från norr till söder är alldeles darriga efter statsministerns kraftfulla uttalande! 🥴

#snartiettkvarternäradig

France in shock after spectacular attack on police HQ in Champigny-sur-Marne

En reaktion till “Polisstation i Frankrike attackerad med fyrverkerier – boende i området har gett upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s