Migranter invaderade Kanarieöarna – största tillströmningen på tio år

I torsdags ankom 1.015 afrikanska migranter i 37 båtar till Lanzarote, Teneriffa, Gran Canaria och Fuerteventura, som ligger bara 300 kilometer från Afrikas kust. Så stor tillströmning av migranter har inte de spanska öarna i Atlanten upplevt under de senaste tio åren. Under perioden januari till den 30 september i år har 6.000 migranter anlänt till öarna, vilket är sex gånger fler än det totala antalet migranter som kom år 2019.

Människosmugglare har vänt uppmärksamheten alltmer mot Kanarieöarna efter att EU-avtalet med Turkiet, Libyen och Marocko skärpt gränskontroller och kontroller i farvattnen vid dessa länder. De flesta som kommer till Kanarieöarna är från afrikanska länder söder om Sahara och som synes på bilderna i artikeln är det idel unga män. Alla migranter ska ha testats för corona. I fredags kom det ytterligare 700 migranter till öarna i 22 båtar.

Normalt sett när migranter anländer till Spanien brukar de unga männen snabbt ta sig vidare norrut i Europa, frågan är hur de gör nu eftersom de befinner sig på öar mitt ute i havet och troligen inte har råd med en flygbiljett? Vi får säkert se en solidarisk handling från EU inom kort där alla EU-länder uppmanas att göra en insats och ta emot några av de unga männen och med tanke på den svenska regeringens vridning mot en ännu mer generös migrationspolitik där man tydligt deklarerat att den humanitära stormakten kommer att fortsätta stå upp för asylrätten, så kommer vi garanterat att erbjuda plats.

Om inte annat kan säkert några av migranterna muta en spansk läkare att skriva ett sjukintyg som påvisar att de har allvarliga sjukdomar och då har de garanterat en plats i det naiva kungariket i norr, där man inte ens klarar av att ta hand om sin egen sjuka befolkning eftersom skattkistan börjar tryta, men ändå ska bekosta vård och ge uppehållstillstånd till människor som kommer från andra sidan jordklotet. Logiskt?! 🥴

#onlyinsweden

#returntosender

https://www.bt.dk/udland/migranter-fra-afrika-soeger-mod-de-canariske-oeer

4 reaktioner till “Migranter invaderade Kanarieöarna – största tillströmningen på tio år

 1. Är det inte dags för kvinnor att importeras nu? Vad säger du Annie, Ann Linde, Lövin och alla ni andra sexfixerade könskvinnor?

  Hur var det nu, kvotering i styrelser i företagen tjatas det om och på Sveriges Radio skriks det om detta.
  Men nog måste det väl vara ännu viktigare att det inte bara är män som importeras till landet Sverige? Nu måste ni importera kvinnor, omedelbart. Kvotering snabbast möjligt tack!

  Vi måste tänka på aveln, även svenska män vill förstås ha sin del av importen i form av kvinnor.
  Det är inte rättvist att bara kvinnor i Sverige ska få mångfald från utlandet.

  Gillad av 1 person

 2. Kanarieöarna sjunker väl snart.

  Tryck iväg båtarna tillbaks, mot Afrika.

  Eller, tryck iväg dem vidare, förbi Kanarieöarna. Utåt, mot det stora blå.

  Pågår det etnisk rensning i Afrika? Är det nån viss stam eller klan som håller på att rensa ut svarta bröder? Skapar FN och Soros lebensraum där? Tömmer regioner för att kunna plocka upp råvarorna? Europa destabiliseras samtidigt och ingen ska se vad de sysslar med i Afrika?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s