Att ha råd att gå till tandläkaren har blivit en klassfråga

I går var jag på besök hos tandhygienisten – ett besök jag skjutit på i några månader av ekonomiska skäl och notan hamnade på 780 kr. Jag fick då veta att eftersom jag tog bort en visdomstand tidigare i år så hade mina tandläkarbesök genererat mig en kostnad på 5.000 kr, vilket medför att jag nu får 50% rabatt det närmaste halvåret. Jippi! 🥳… eller något 🙄.

Att gå till tandläkaren är hiskeligt dyrt och det är inte konstigt att många skjuter på besöket eller struntar i det helt eftersom det inte går ihop sig ekonomiskt. En äldre bekant skulle verkligen behöva uppsöka tandläkaren, men hon har helt enkelt inte råd så det får anstå och hon är verkligen inte ensam – många pensionärer har inte råd att upprätthålla en god tandhälsa.

Inte konstigt att det då sticker i ögonen på folk att det finns vissa grupper som aldrig arbetat en dag av sina liv i Sverige, men ändå åtnjuter fri tandvård och fri tolk. Jag pratar så klart om asylsökande barn och ungdomar under 18 år (varav många ljuger om sin ålder) samt alla vuxna asylsökande som har rätt till tandvård som inte kan vänta, vilket lär vara en hel del personer med tanke på hur dålig tandhälsa folk från underutvecklade länder i regel har.

Men självklart ska vi inte vara egoister utan ge till andra i första hand – annars skulle vi inte kunna kalla oss en humanitär stormakt längre (ve och fasa!). Det är trots allt svenska folkets plikt att bistå med vård, mediciner samt tolkar till all världens lycksökare medan vi själva får anpassa oss efter plånboken och så länge vi fortsätter att rösta fram samma klåpare till politiker så lär det dessutom bestå.

Glöm för all del inte heller att både det röda och blå laget i flera kommuner stödjer att illegala migranter/papperslösa ska få fortsatt tillgång till såväl vård som tandvård på skattebetalarnas bekostnad. Men det är lätt att vara givmild när det inte är ens egna pengar man leker med!

#detnyasverige

#vibetalar

11 reaktioner till “Att ha råd att gå till tandläkaren har blivit en klassfråga

 1. Det är inte många som känner till att tandläkarna säljer utdragna tänder till de företag som tillverkar proteser.Man maler ner tänderna och blandar i den smet som proteser gjuts av.Nästa gång din tandläkare drar ut en tand så föreslå att du skall ha betalt för den.Jag har som mest fått 800 kronor för en kindtand.

  Gillad av 1 person

 2. När jag var ung så var det populärt att borra ur barnens tänder och fylla på med Amalgam. Så jag har många fyllningar. Dessa sitter efter 60 år fortfarande kvar. Tydligen var mina tandläkare duktiga hantverkare. Kanske har jag också skött mina tänder väl eftersom jag inte haft några problem med dem sedan dess. Tandhygienist en gång om året, tandläkare nån gång. Som konstaterar att allt ser bra ut. Angående Amalgam. Hade det släppt under åren så borde plomberna ha lossnat. Det har de inte gjort. De sitter där de sitter vilket röntgenbilderna visar.

  Gillad av 1 person

 3. Sossar är alltid generösa med förmåner och bidrag, förutsatt att någon annan betalar.
  Tydligen helt ok, bara man själv inte drabbas, så verkar väljarna tycka.

  Gilla

 4. Återigen ett utmärkt exempel på hur fruktansvärt orättvist det blivit i Sverige. Utlänningar som importeras får förmåner direkt samtidigt som det stramas åt för svenskarna som betalar kalaset.

  Detta är bara toppen på ett isberg som Sverige nu kolliderat med. Likt Titanic tar skutan Sverige in vatten. På akterdäck står politikerna och ljuger för folket på båten och säger att allt är tillfredsställande solidariskt och mångkulturellt. Strax ska de stiga ombord på helikoptrarna som tar dem från det sjunkande skeppet.

  SD är det enda parti som ända från starten sagt sanningen om konsekvenserna av importen av alla dessa utlänningar. Däremot har ingen annan än Paludan ännu på allvar vågat prata om islams våld och framträngande i samhället. Han är nu följaktligen satt på en dödslista i en bok av Al Qaida. Hans kommentar är dansk och inte svensk, ”då har jag hamnat i en bok tillsammans med andra bra personer. Jag tänker fortsätta bränna koranen”.

  Hur korkade och naiva kan svenskarna bli? Det är direkt förödmjukande att ha sådana grannar och f d bekanta.

  Gilla

 5. Det är de så kallade ”skjutningarna” som nu till slut orsakat politisk turbulens. De är offentliga och går inte att dölja, det låter. Folk filmar, de som skjuts förs till sjukhus med helikopter osv osv. Om det hade gått att dölja skjutandet hade regeringen gjort det. Media med de korrumperade journalisterna i SR och SVT hade också tigit.

  Samma regering , media och journalister tycker däremot att det är rätt ok med det utbredda våldet som följt med människohandeln, importen av utlänningar, speciellt då de med muslimsk tro. Ända tills nu våldet kryper närmare dem själva och deras egna välklädda barn.

  Överlägset värts och vidrigast är den kompakta tystnaden från alla kring de dagliga våldtäkterna som ökar år från år, inte minst gruppvåldtäkterna. De blir bara små notiser.

  Det är nästintill omöjligt att få nån reda i siffrorna kring antalet våldtäkter. BRÅ:s statistik visar dock dramatisk ökning under en 10-årsperiod av anmälda och fullbordade våldtäkter. Straffen tycks däremot inte ha ökat i motsvarande omfattning. Idag, denna onsdag den 16 september 2020 kommer någonstans mellan 12 och ca 25 kvinnor att våldtas. Några av dem av en grupp vidriga, mörkhyade och skrattande män. De får sina liv förstörda och förövarna slipper som regel helt undan. Om de grips får de mycket lindriga straff.

  Så har vårt samhälle blivit, ett samhälle som har metoo, jämställdhet, feministisk utrikespolitik, rosa ballonger rättighet att göra och säga vad som helst utom den som värdegrunden förbjuder. Ingen instans, inte ens advokatsamfundet, riksåklagaren, justitieministern eller alla de andra i ansvarig position tycks se de dagliga våldtäkterna som något större problem. Det låter ju inte lika mycket som automateld när kvinnorna våldtas.

  Var är alla kvinnogrupper, politiska kvinnoförbund, RFSU, Pridemänniskor (Gardell som har en sån makt, ömkar du inte för vanliga kvinnor??), kvinnliga ministrar och alla andra som håller tyst i denna fråga? Journalisterna? SR? SVT? MP? V? S? L? C? M? KD?

  Vidrigt och ovärdigt en rättsstat.

  Gilla

 6. Jag är i princip för att de s k skjutningarna ska få fortsätta. Genom dem utförs ju det vi vill uppnå, att antalet mörkhyade mördare minskas snabbt och effektivt utan någon utredning som bara fördröjer och är dyr.
  Skjutandet kan lämpligen ske på avgränsat och för ändamålet inhägnat område. Träna gärna mördarnas skjutförmåga så de klarar av direkt dödande skott mot huvudet. Utrusta dem med bättre vapen.

  Allt detta sparar otaliga miljoner, både i vård och fängelseplatser och pensioner och rullstolar. Tänk allt blod som goda svenskar tror går till andra svenskar med sjukdomar! Och så droppas det in i mördare för att de ska kunna ta sig ut och mörda igen!
  De som överlever skottlossningen och kliver ut från området kan då lämpligen gripas och dömas enligt dansk standard till livstids fängelse utan möjlighet till benådning.
  Det skulle säkert gå att lura dem med på ett sådant arrangemang. De är ju rätt korkade.

  Gillad av 1 person

 7. För svenskarna blir det en budgetlösning med en flaska 0,2% NaF
  Kanske giftigt men man vill väl ha lite spänning.
  En svensk tiger och sköljer!

  Gillad av 1 person

 8. Hej.

  Vill du bli ännu ”gladare”?

  Kolla upp hur tandvård för brottslingar på anstalt fungerar. Jämför med hur det fungerar för äldre på vårdboende.

  Titta också gärna på vad som krävs för att kvalificera för blått resp. grönt kort via F-kassan.

  Om du verkligen ha upp blodtrycket alltså.

  Vill du betala för utländska brottslingars tandvård? Rösta på vad som helst utom SD och AfS.

  Kom också ihåg att de flesta utlänningar som koloniserar Sverige tror att svenskar får ännu generösare bidrag och service, och att partier som MP, V och S och C göder den lögnen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 9. Visst, det är en klassfråga idag igen om folk har råd att gå till tandläkaren eller ej. Många vill få tandvård men får inte komma därför att kön av de importerade är så lång.
  Mycket annat i samhället är inte en klassfråga, men väl en fråga om hudfärg, där numer den vita hudfärgen diskrimineras. De med den hudfärgen diskrimineras inte bara av de mörkhyade utan också av andra vita. Det utmärkande för dessa, de diskriminerande vita, är att många är kvinnor i ledande positioner med narcissistiska drag och en bitterhet i botten över hur livet blev. De flesta andra kvinnorna är otroligt naiva och lealösa, ”nu ska vi vara snälla”. I den gruppen finns en och annan som till sin säkert stora häpnad blir våldtagna medan de utövar sin snällhet.

  Men den stora klassklyftan finns numer mellan den politiska och ekonomiska eliten och vanligt folk.

  Om den politiska eliten kunde skulle den skaffa ett annat folk. Eller, helt enkelt avskaffa folket.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s