Fredagsmyset hjälper oss att glömma det som sker

Trots att skolorna börjat har den här veckan varit full av våld och död. Tonåringar har slagits ihjäl och skjutits ihjäl medan diverse skottlossningar, våldtäkter, bränder, explosioner, vandaliserade bilar och knivrån har avlöst varandra. Dessutom har två barn mist livet i badrelaterade incidenter.

Vi sitter hemma på våra kammare och förfasas över utvecklingen, en del diskuterar det med vänner eller kollegor, man skakar på huvudet samt hoppas på en förändring. Men dagarna går och inget händer. Så vem ska dra i nödbromsen?

De flesta har förlikat sig med tanken på att vi inväntar valet 2022 då det minsann ska hända grejer… eller inte, för precis samma sak sade man inför förra valet.

Makten ligger i slutändan hos befolkningen, men vi är för bekväma för att lyfta ändan ur soffan och kräva vår rätt till trygghet, så vi väljer istället att tiga still samt låtsas att vi inte ser eftersom det inte drabbar oss – än så länge. Så våldsspiralen lär fortsätta snurra medan vi ser på och våra styrande politiker kläcker ur sig betydelselösa fraser om hur man arbetar för att öka tryggheten i samhället.

Men som tur var är det fredag och i Sverige innebär det afterwork och fredagsmys, så nu glömmer vi den dystra samhällsbilden!

#viharvälingaproblem

#dethänderintehär

5 reaktioner till “Fredagsmyset hjälper oss att glömma det som sker

  1. Javisst, så är det! Det har diskuterats länge i mina kvinnliga nätverk. Samma sak gäller EU och de enorma upplåningarna som skett där med länderna, inklusive Sverige, som borgenärer. Säkert placerade pengar för långivarna. Allt detta ingår i ett ännu större spel, FN agenda 2030, miljöförstöring och globalisternas syn på hur det ska lösas, den vite mannen i västlandet som orsakat alla skada ska tryckas tillbaka osv osv. Sverige blev utvalt som experimentland av flera uppenbara skäl, stark ekonomi, en villigt S som inte hade andra idéer om vad de ville med makten, införsel av mörkhyade som förvarning om vad en kommande klimatkris skulle föra med sig, de mörkhyade hade S redan i slutet av 80-90-talet identifierat som de nya väljarna osv osv. En viktigt förhållande som gjorde att Sverige valdes är att här finns en stark stat och ett folk som litar på staten, som lyder staten. Valet av land måste väl betraktas som lyckat. Få protesterar, Sverige är belånat, här finns nu islam och ett par miljoner mörkhyade från främmande kulturer, staten kontrollerar media osv osv.

   Gilla

 1. Det slog mig plötsligt att vår generation till stora delar är den generation som på många sätt borde kunna betraktas som den genom tiderna mest lyckligt lottade.Vi kan äta oss mätta,vi har tak över huvet,vi kopplar upp oss och ett klick bort kan kärlek,samtal,hjälp finnas.Sjukvården är bland de bästa i världen men *suck*,vi klagar och jämrar oss ändå.Vad är det för fel på vår generation? Ligger det i generna att aldrig vara riktigt nöjd? Kan man bestämma sig för att oavsett försöka se livet med ljusare ögon? Det är inte kul att vara en förbittrad typ som sprider gift runt sig.Leve fredagsmyset!

  Gilla

 2. Allt detta kring införseln av människor från fjärran länder har skymt sikten för hur S och regeringen har vanskött landet i övrigt också. Det finns knappt ett enda område som det inte är eller kommer bli stora problem med. Det som syns tydligast nu i Coronatider för alla är den total bristen i landet på försörjningberedskap, det finns inte ens en myndighet för detta som i Finland (Försörjningsberedskapscentralen). Likadant var det vid tsunamikatastrofen 2004 och skogsbränderna 2018. När försvaret avvecklades försvann samtidigt all annan beredskap i landet för kommande katastrofer. Vad mer är vanskött? Avloppsnätet, vattenförsörjningen, pensionerna, den urusla kvaliteten på skolor inklusive många universitet, sjukvården, äldrevården, landsbygden möjligheter att överleva, energiförsörjningen – herregud, hur kan man stänga fungerande kärnkraftverk när alternativ inte finns? Sådär går det att räkna upp sådant på alla livets områden som blivit försummat. All kraft och alla pengar har gått åt till det vi nu känner så väl. Försvaret kämpar med näbbar och klor för att kunna få något mer än ett 5-dagarsförsvar (detta har militärledningen upprepade gånger påtalat, inte minst vid Folk- och Försvars rikskonferenser. Vi har inte ens läkemedelsförråd på nationell nivå, vi som har ett av världens ledande läkemedelsföretag i landet!!! Krav kommer sedan länge på staten om pengar till all renovering av Sverige, staten har inte dessa pengar. Därför kommer skattehöjningar, avgiftshöjningar på alla områden, inte minst vad gäller bil, vänta bara, bensin upp, vägavgifter osv osv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s