I Danmark slänger allt fler kvinnor bikiniöverdelen medan vi i Sverige får ett alltmer kyskt badmode

I går såg jag en kvinna som solade topless på stranden – en syn som inte är alltför vanlig i Sverige numera, även om det på 1980-talet var mer frekvent förekommande.

I Danmark kastar däremot allt fler bikiniöverdelen och en topless-trend har växt fram på såväl de danska stränderna som i hamnbaden.

Niels Ulrik Sørensen, forskningsledare vid Center for Ungdomsforskning vid Aalborg Universitet, har också noterat flera toplesskvinnor i sitt Facebookflöde och på stranden. Ungdomsforskaren ser ett uttryck för en begynnande feminism, där kvinnor vill ta sig rätten att vara som de är och se ut som de gör – oavsett hur andra, särskilt män, bedömer dem.

Sørensen ser vissa sammanhang som gör att det är just denna sommar som allt fler bröst får hänga fritt där samhällsaktuella frågor som #Metoo-rörelsen, samtyckesdiskussionen i förbindelse med en ny våldtäktslag, reaktioner på hämndporr och det överhängande coronaviruset är i fokus.

I Sverige är vi däremot på väg åt motsatt håll med ett mer kyskt och påklätt badmode i takt med att islamiseringen breder ut sig i landet, där även klädsim är en framväxande trend – något som tyvärr även backas upp av media och ryggradslösa politiker.

Nog för att alla ska få välja själva vad de vill ha på sig på stranden och när de badar, men när förespråkarna av att man ska visa så lite hud som möjligt samtidigt ser ned på de som väljer att klä av sig så är barriären ett ovälkommet faktum. Men vem vet, kanske kommer ”den svenska synden” ta över landets stränder lagom till beach 2021.

https://www.berlingske.dk/samfund/toploes-badning-vinder-frem-en-noegen-krop-er-ikke-en-seksuel-krop-det-er

8 reaktioner till “I Danmark slänger allt fler kvinnor bikiniöverdelen medan vi i Sverige får ett alltmer kyskt badmode

 1. En intressant reflektion. Hur kommer vår regering hantera den alldeles säkert kommande kulturkrocken? Kommer man att försvara rättigheten att klä sig som man vill, eller kommer undfallenheten att återigen visa vara starkast. Jag tror jag har svaret.

  Gillad av 2 personer

 2. …och så kunde jag inte låta bli att söka efter cancerstatistik för Danmark och ja,själklart ligger man högst i Norden med nästan dubbelt så många cancerfall per 100 000 inv som ex Finland.Jag är inte intresserad av att betala vård orsakad av dåligt leverne.Jag säger det igen att Islam skyddar sina anhängare,må vara av en lycklig slump men ändå.Solning orsakar hudcancer.

  Gilla

  1. I den statistiken listas de av cancer 40 värst drabbade länderna och självklart finns inte ett enda muslimskt land med.Hur förklarar man det?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s