Iranska kvinnor vittnar om horribla förhållanden i landets fängelser – inklusive tortyr och våldtäkt

Den iranska journalisten och aktivisten Narges Guevar berättar att hundratals kvinnor fängslas i Iran där deras mänskliga rättigheter tas ifrån dem – deras straff är att de står upp för demokrati, kvinnors rättigheter och frihet. Guevar har agerat som dessa kvinnors röst utanför landet.

Det är inte ovanligt att 40 fångar placeras i en liten cell där de tvingas dela på två filtar. Under sin fångenskap utsätts dussintals kvinnor för tortyr och våldtäkt.

Enligt National Council of Resistance of Iran (NCRI), finns det tusentals kvinnliga fångar i Iran och 106 av dem har redan hunnit avrättas under president Hassan Rouhanis styre som började för sju år sedan.

Fången Shaheen Sung berättar:
-”Jag hade en nära vän och vi gick i skolan tillsammans i fyra år. Hon var vacker, smart och tillgiven samt en utomordentlig elev. De arresterade henne och inom några månader hörde vi att hon hade avlidit under tortyr. Hon blev brutalt torterad, till den grad att hennes mor inte kunde identifiera dottern när de levererade den döda kroppen till familjen. Det där är inte min dotter sade hennes förkrossade mor. Hennes hår var helt avrakat, hela kroppen var täckt av blåmärken och jag hörde att hon blev våldtagen i fängelset. Ogifta kvinnor tvingas ofta gifta sig eller blir våldtagna innan de avrättas, eftersom fängelsetjänstemän tror att de kommer till himlen om de dödas som oskulder – ett öde som man vill undvika genom att förgripa sig på dem.”

Efter att kvinnor tvingats till äktenskap görs deras familjer medvetna om nyheten om deras släktings avrättning genom ett lagligt äktenskapskontrakt som upprättats med en viss hemgift för familjen att betala.

Det kanadensiska parlamentet har uppmanat Iran att släppa de kvinnor som felaktigt hålls fångna i landets fängelser samt stoppa kränkningarna av de mänskliga rättigheterna.

När hörde vi senast den svenska ”feministiska” regeringen komma med dylika krav? Hycklare!

https://english.alarabiya.net/en/features/2020/08/15/Women-reveal-suffering-torture-rape-in-Iran-s-prisons-in-new-Al-Arabiya-documentary.html

5 reaktioner till “Iranska kvinnor vittnar om horribla förhållanden i landets fängelser – inklusive tortyr och våldtäkt

 1. Vi har horribla omständigheter här oxå pga importen, va??
  Som du säger, Jenny, skjutningar, bränder, våldtäkter, sprängningar mm dagligdags.. .
  Vem gagar??
  Så ja, jag skiter i vad som händer i Iran tills vi fått ordning här.
  Annars gör vi samma misstag igen, eller??ska de hit oxå?
  Man måste urskilja vad som är bra eller dåligt & börja där.
  Feminism(anarka Skyman & c:o) har inget strålade sk ”track record”, i min bok, & kanske inte borde utgöra utgångspunkten idag..
  All lives matter vs BLM typ… same, same but different.
  Divide & conquer…
  Vi behöver bli ett lag, i min värld..
  Laget före jaget!! 💥
  Oldschool…
  Vi behöver all energi här… tyvärr..

  Kvinnor är bla bra på att funka, som örat mot rälsen..

  Mvh Per

  Gilla

 2. Lite OT.
  Jo, varför ska kvinnor bära slöja???
  Jag undrar om merparten av muslimerna vet varför..
  De ”fallna änglarna” gillar böljande hår, som ni kvinnor i regel har….
  Alla möjliga stolleprov hände likt nefilim od enligt gamla texter.
  Hahaha!!
  Spännande läsning & inte mer galet än andra ide’er…
  Who’re the fallen one’s??
  Se ovan.
  Galen??
  Kanske.
  Mvh Pet

  Gilla

 3. 99% av vad vi ”vet” om Iran färgas och är helt förmedlat av landets fiender dvs israel (och USA) och deras judiskt kontrollerade mediekonglonerat som innehar tolkningsföreträdet i frågan, dvs nyhetskloaker som Bonniers & Schibstedt etc, på andra plats kommer den iranska överklass/ mellanklass diasporan och fanatisks terrorist grupperingar som arbetar för israel/USA och opererar inom landet.
  Därför bör man ta all sådana här hittepå/hörsägensuppgifter och Hollywood trams som ”utan min dotter” med en skopa salt. Det är partsinlagor. Man får tänka själv. Vem säger vad, i vems intresse och varför?

  Gilla

 4. Så för att koppla tillbaka på dina minst sagt märkliga observationer igår: Saudi Barbarien är höjden av frihet för kvinnor därför att en liten klick kvinnor tillhörande den ”kungliga” familjen och döttrar till alla dess prinsar, eventuellt, kanske, ok då kommer att få köra bil.

  Trevligt för dem men de får fortfarande inte gå ut från sina överdådiga palats utan manlig ledsagare. Fördelen att födas in i en sådan familj som kvinna i det landet är att man iallafll inte, för det mesta, behöver bli plågsamt halshuggna med trubbiga svärd på godtyckliga grunder på öppen gata, något som inte gäller landets miljoner icke-kungliga kvinnor och gästarbetare, de kan förövrigt inte ens drömma om att få köra bil.

  I Iran däremot som hatas passionerat av israel och deras tillskyndare har kvinnor kört bil i alla tider på senare tid även buss tåg och flygplan. De behöver inte gå omkring i stekheta tält som i föregående land utan rekommenderas att bära ett huckle, liknande det vi hade på 50-60 talet. Utanför det kan håret arrangeras, smink och kläder bäras, men ändå är Saudi Barbarien att föredra om jag förstår fru Piper rätt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s