Dubbelmoralen lyser igenom alla dessa godtyckliga uteslutningar

En av anledningarna till att jag för några år sedan tappade förtroendet för SD var inte bara det faktum att de ändrat åsikt i för mig viktiga frågor, utan också att de godtyckligt verkar utesluta personer på osakliga grunder medan andra får vara kvar i partiet.

I dag fanns en debattartikel från SD i Expressen om hur klåfingriga politiker förstört den svenska skolan. När jag klickade på den och såg att frontfiguren var Patrick Reslow blev jag påmind om just detta hyckleri.

Reslow tog med sin familj på sina resor och lät skattebetalarna stå för hotellkostnaden utan att göra avdrag – förundersökningen lades ned förra året eftersom det var för svag bevisning, men han sitter kvar i partiet som riksdagsledamot.

Linus Bylund är en annan figur det stormat om efter våldtäktsanklagelser där fallet lades ned eftersom ord stod mot ord. Bylund satt kvar som riksdagsledamot till 2018 och är fortfarande tillgänglig ersättare för riksdagen.

Samma sak med EU-toppen Peter Lundgren som tog en partikollega på brösten, vilket EU-delegaten Kristina Winberg avslöjade. Winberg petades och Lundgren sitter som bekant kvar.

Det här var bara några exempel och sedan har vi då alla de som uteslutits ur partiet för obetydliga struntsaker, någon icke politiskt korrekt kommentar, att man delat något från alternativ media eller bara varit en ”obekväm röst” – en lista som kan göras lång!

Nu senast är det Lundapolitikern Christoffer Brinkåker som står på tur att tvingas bort, eftersom han på sitt twitterkonto delat ett inlägg som med all rätt kritiserar den knäböjande svenska polisen under BLM-demonstrationen.

Det är denna typ av dubbelmoral jag inte klarar av – att vissa får stanna trots stora skandaler, medan andra vettiga människor som faktiskt tillfört en hel del får gå för ingenting. Vad sänder det för signaler egentligen? Är man tjenis med partiledningen sitter man alltid i orubbat bo, men annars hamnar man snabbt ute i kylan.

Detta är en av anledningarna till att jag aldrig vill bli politiker eftersom yttrandefriheten begränsas avsevärt och partipiskan viner så fort man inte snällt fogar in sig i ledet.

För övrigt hade det varit önskvärt om media hade kunnat lägga lika mycket krut på att hårdgranska och ställa politiker mot väggen för alla ogenomtänkta beslut som förstör landet samt deras brist på agerande i viktiga samhällspåverkande frågor, som man gör på åsiktsförföljelse – men det är klart, vi kan väl inte begära att de överbetalda murvlarna ska göra det jobb de är ditsatta för att utföra, det vill säga granska makten!

Bildkälla: Expressen, Fria Tider

27 reaktioner till “Dubbelmoralen lyser igenom alla dessa godtyckliga uteslutningar

 1. Fotfolket kastas under bussen vid minsta händelse medan ”vissa” hålls under armarna i ur och skur.
  Under sådana förhållanden kan man inte verka.
  Beklagligt men för förvånande.

  Gillad av 1 person

 2. Det är viktigt att inför nästa val komma ihåg det nära samarbete som Sverigedrmokraterna har med Expo.Många minns väl kontakterna mellan nämnda Expo och Mattias Karlsson.SD existerar helt på Expos villkor.Syltryggar som helt oförtjänt har mandat i riksdagen.SD’s väljare är inte de skarpaste knivarna.

  Gillad av 1 person

 3. Vilket av våra riksdagspartier har inte uteslutit medlemmar? Alla har gjort det, mer eller mindre öppet och med mer eller mindre krystade förklaringar, i alla tider. V har t ex uteslutit medlemmar (kvinnor främst) som protesterat när ledningen sagt att hedersvåld inte finns i Sverige. S har en mycket lång tradition att utesluta och brännmärka medlemmar. S har ju haft flera omgångar genom sin historia där fack och S med hemliga organisationer registrerat och förföljt medlemmar och personer på arbetsplatser, läs på. På den borgerliga sidan handlar det oftast om ekonomisk brottslighet, våldtäkter etc. Lycka till med att hitta ett idealparti som passar i alla avseenden. Sådant finns inte och kommer aldrig att finnas. Självklart finns en gräns för vad man som väljare kan acceptera hos ett parti. För min del ser jag Sverige som ett hus som det brinner i för fullt och brandkåren är inte ens beordrad till platsen av ägaren, regering och stat. Följaktligen är det prio ett för mig att få bort MP, och V så att brandkåren tillåts släcka elden i huset där vi bor. Övriga partier måste självfallet i sitt program ta in att man vill stoppa all införsel av människor utifrån, utvisa, bekämpa brottslighet på riktigt osv osv. Det är endast SD (och AFS) som varit konsekventa i sin bedömning och hållning av de oåterkalleliga skadorna som införseln av utlänningar från avlägsna länder orsakat Sverige och som velat stoppa detta.
  Men, det är klart, man har FN, globalisterna, Soros och tjänstvilliga partier i Sverige, lakejer, som tom betalar för att få hit alla dessa främmande människor som vi nu inte kan bli av med, då har vi mäktiga motståndare. Men politikerna som orsakat detta borde vi faktiskt försöka bli av med.

  Gillad av 1 person

   1. Det är väl ett tunt argument? Ett sådant svar skapar ju bara meningslös ordväxling. Kom med en reflexion, förtydligande, ge meningsfull argumentation varför t ex en medlems idiotiska utspel ska få väga tyngre än vad SD kan åstadkomma i frågan om import av människor långt bortifrån? Bara det faktum att SD stått för denna åsikt har ju gjort att övriga partier justerat sin uppfattning. Rimligen bör SD genom sitt sätta att stå fast vid åsikten komma att avkorta tiden när människor förs in i Sverige. Utan denna kritiska röst hade längre tid förflutit. Importen pågår ju för fullt nu, MEN, samtidigt förs mellan partierna i varje fall en debatt om begränsning. Det är inte säkert att en sådan debatt hade funnits nu utan SD.

    Gillad av 1 person

   2. Att kritisera den knäböjande polisen – som du själv även gjort är väl inte ett ”idiotiskt utspel”? Visar snarare på sunt förnuft, verklighetsförankring och kurage!

    Gilla

  1. Det är väl bra om man kan se till helheten och vad som är bäst för Sverige och svenskarna.
   Men det kräver ju ytterst representanter på låg, mellan och hög nivå.
   Det lär bli svårt att rekrytera aktiva, särskilt på låg nivå, om dessa ska bli avpolleterade så fort Expo eller media rycker i kopplet.
   Det blir så att säga en omöjlig situation att vara aktiv under sådana förhållanden.
   Såvida man inte ska vara en ren knapptryckare och fråga om lov innan man överhuvudtaget bedriver någon aktivitet…
   Men så ska det kanske vara…
   Själv är jag mest trött och bitter på alltihopa.

   Gillad av 2 personer

 4. Det här är politikens villkor, så här har politik, alltid sett ut! Politik är att människor som är olika, tycker olika osv försöker samsas om villkoren för hur man ska leva. Alltid är det några som bryter mot överenskommelser och som vill ha mer makt för egen del, det verkar ligga i människans natur. Det som hänt i Sverige är exceptionellt, det har vad jag kunna läsa mig till aldrig skett något liknande. Men så har jorden, världen heller aldrig varit i det tillstånd den är nu. Det som händer globalt nu har aldrig skett tidigare, det som kommer ske har heller aldrig skett tidigare. Vi har inte ens nytta av gamla erfarenheter. Men, det som är sig likt är att några alltid vill ha makten. S gör nu absolut allt för att behålla makten. De ser att importen av utlänningar måste minska. Men S är klämda mellan två sköldar, att få svenska folkets och invandrarnas röster 2022 och att lyda FN och globalisterna! S har låtit Sverige investera kolossalt mycket både pengar och mänskligt kapital i saken, se bara hur många svenska kvinnor som är anställda inom FN. Alltnog, makten vill att vi ska tjafsa inbördes så de kan deala som de vill. Den dealen ställer jag inte upp på, jag försöker se vad som är bra för Sverige och svenskarna.

  Gillad av 1 person

 5. En ”UTESLÄNGD” SD-riksdagsledamot är från Kalmar. Heter Thoralf Alfsson. Många, många angelägna ting tog han upp Blev Utesluten. Helt åt helskotta. Jag följer hans bloggar också i dag, så klart. Han kritiserar bl.a. klimathysterin och – givetvis – som varje etnisk svensk med självbevarelsekänsla bör göra – islamismens obevekliga Machtübernahme… Tänk om AfS kunde få något gehör för en del ting?

  Gillad av 3 personer

   1. Dessutom skulle dåvarande partisekreteraren Mattias Karlsson komma med en förklaring varför, men mig veterligen har ingen sån kommit från Mattias.
    Och att Thorlaf är en av de bästa, gör saken bara ännu mer irriterande.

    Gillad av 1 person

 6. Det kanske rör sig om utpressning från globaliserarnas sida.
  Och kanske inte enbart mot SD utan kanske mot Sveriges ekonomi.
  För det är förvånande att SD ligger ganska lågt.
  Den sortens hyckleri du tar upp är ju sånt som underlättar för s v mp att angripa, så det hjälper globaliserarna ytterligare.

  Sverige är ockuperat territorium. Men det ombesörjs utom synhåll för oss.

  Gillad av 1 person

 7. Du får rösta på M eller KD så båda förespråkar en mycket generös flykting politik. Så får du centern och Annie lööf på köpet men även Liberalerna som både är för mer eller mindre fri invandring.

  Det låter väl bra jenny?

  Dessutom finns det många rötägg både i M och kd som media skrivet om men tar du upp detta?

  Nej såklart inte. Du är precis som vanlig media som är färgad. Självklart får du själv bestämma vad som ska skrivas men det lyser igenom lite för tydligt.

  Dessutom blev ingen av dom dömda för att det saknades tillräckligt med bevis och gör man ett bra jobb och inte blir dömd så kan du inte klaga så mycket.

  Hade varit sin sak om de blivit dömda, då ska dom oavsett vem det är sparkas direkt men så är ej fallet.

  Varför inte skriva om moderaten som bodde hemma hos mamma och hämtade ut en massa bidrag?

  Nej jag röstar på dom som har bäst politik och där jag är säker på att centern och liberalerna aldrig får inflytande därav jag röstar på SD.

  En röst på M och kd blir ännu mer inflytande för Annie lööf då både M och kd vill ta makten med henne. Deras 1a alternativ är som bekant att få tillbaka alliansen.

  Vill du verkligen ha en sådan regering?

  Gilla

  1. Jag argumenterar inte emot dig i sak.
   Men vad hjälper det att rösta på SD om det inte finns gräsrötter att fylla mandaten med…? Tomma stolar ger ingen förändring.

   Gillad av 1 person

  2. Jag håller med om moderaten som skrev sig hos mamma, och tog ut bidrag för boendet, han är nu mera chefsekonom för skattebetalarna. Jag är lite tveksam varför man har anställt en med sån bakgrund hos skattebetalarna, dessutom på en sån tung post, men fick som svar att han har erkänt och avgått. klent försvar kanske man kan tycka. Samtidigt är man nog tvungen att se vad ”brottet” består i, annars riskerar man att bli dubbelt bestraffad, både att avgå, och sen inte få något annat jobb, och det är ju inte någon bra utveckling. Jag har svårt för att man sparkar fok för att ha delat ett inlägg. eller slarvigt skrivet på sociala medier, och får avgå just därför, blir godtyckligt, och en riktig DDR-mentalitet, och man blir straffad för att ha fel åsikter, nej tack till ett sånt samhälle.

   Gillad av 1 person

 8. En aspekt till som jag undrar kan ligga bakom. Globaliserarna försöker ju snärja politiker med sånt som skulle sänka dom.

  Pedofilkopplingar är särskilt attraktiva för det ändamålet.

  Det är ju ‘hetero och lovlig ålder’-incidenter som drabbat SD.

  Kan det vara för att försvåra för deras fiender att sprida falska anklagelser som dom hellre låter det bli så?

  Jag undrar eftersom jag själv sett flera exempel på att pedofilfrestelser läggs ut kanske för alla men i varje fall för dom som skriver kritiskt på nätet.

  Jag har sett väldigt unga tjejer typ 3-4 år tror jag som uppträdde väldigt förföriskt.

  Kanske en slump, men jag har hört andra.

  Nyss skrev jag till en kanadensare som förmodligen aldrig fick mitt mail och varje fall var det nog inte han som svarade utan underrättelsetjänster.

  PS-et i det brevet antydde att jag skulle ha glömt en tidskrift när vi sågs senast vilket vi aldrig har gjort och han skulle skicka pdf-erna.

  Gilla

 9. SD är inte SD längre. De har blivit som en blek och urvattnad kopia av sig själva. Att utesluta medlemmar kan alla partier göra men det måste vara högt i tak, vilket det inte är i SD där några få i toppen styr allt.
  Visst måste man kunna kritisera den kvinnliga polisen som går ner på knä utan att bli utesluten.
  Visst måste man kunna kritisera islam, som Thoralf gjorde, utan att bli utesluten.
  Det är inte för inte som man undrar varför SD toppstyrs av media och expo och inte av medlemmarna.

  Gillad av 1 person

  1. Hur kan SD vara en blek kopia när dom vill ha återvandring och minusnetto? Jag tycker tvärtom att de blivit tuffare i retoriken.

   Du vet väl att både M och KD inte vill ha återvandring och vill ha samarbete med C och L?

   Enda partierna som man kan rösta på om man vill ha hårdare flyktingpolitik är SD eller Afs. Enda 2 partier som driver frågan om återvandring och minusnetto.

   Ni som röstar på 7 klövern har ingen rätt att klaga på hur Sverige ser ut. Ni har själv röstat för det nya otrygga Sverige.

   Gilla

   1. @SD 2022 M, KD och de övriga i sjuklövern har aldrig varit ett alternativ för mig och lär så förbli. Jag trodde faktiskt på SD men eftersom de ständigt försöker anpassa sig till de övriga partierna och dessutom blivit EU-vänner så har de förlorat min röst.
    Återstår endast AfS.

    Gilla

  2. Det skulle som jag tidigare påpekat kunna bero på ekonomiska orsaker.
   Sveriges rikes affärer.
   Jag är inte säker på att det är bra att peka ut exempel.
   Men såna finns i flera väderstreck.
   Det du vill att SD ska göra är det som ingen av dom andra törs.
   Alltså kan det mycket väl vara ngt som generellt slår mot Sverige och inte specifikt mot SD.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s