Ännu en dussintext med floskler som låter bra

Kändispolisen och föreläsaren Nadim Ghazale har tidigare skrivit en del vettiga texter, men efter ett tag inser man att han är lika ihålig som våra politiker, vilket inte minst dagens debattinlägg i Aftonbladet påvisar när han återigen skriver om det kriminella Sverige.

Under rubriken ”Sverige ska inte vara paradis för gangsters – egna ansvaret måste uppvärderas och straffen höjas” drar han paralleller till sitt eget hemland Libanon, med den skillnaden att vi i Sverige har förutsättningar att motverka splittringar i landet.

Ghazale upprörs dock över att synen på människovärdet är på väg åt fel håll eftersom tonläget hela tiden höjs, retoriken blir allt hårdare, mer nedlåtande och avhumaniserande samt att medmänsklighet och humanism används som föraktfulla epitet.

Lösningen är enligt Ghazale att hitta en gemensam grund att stå på – en gemenskap som fler kan identifiera sig med. Vi behöver ställa motkrav – lär dig språket och bli svensk. Ghazale konstaterar vidare att skötsamhet inte har någon hudfärg, ursprung, religion eller kön, varför vi måste uppgradera skötsamhet, degradera misskötsamhet, uppvärdera det egna ansvaret samt höja straffen mycket och omedelbart.

Således inget nytt under solen – det kunde lika gärna ha varit en av våra transparenta makthavare som författat denna dussintext som inte berör kärnproblemet och likt våra syltryggar till politiker försöker han måla upp en bild av att vissa grupper inte är överrepresenterade inom specifika typer av brott, varför jag ifrågasätter om Ghazale verkligen har något att tillföra eller bara vill förbättra sin kändisimage?

Att kräva att de som bor i Sverige lär sig språket och höja straffen är självklarheter, men det lär knappast stoppa den grova våldsspiral som skapats efter år av oansvarig politik. Men han lär fortsätta få ryggdunk av etablissemanget eftersom de älskar att ha en invandrad omslagspojke för sin plakatpolitik!

#börjatalaklarspråk

6 reaktioner till “Ännu en dussintext med floskler som låter bra

 1. Har vi hört den förut? Man kan upprepa orden: hårdare straff, ordning och reda, krav på de som får del av bidragen etc. etc. som vilket mantra som helst, men så länge de styrande inte vill, eller ens verkar förstå att politiken måste ändras, trots att landet förfaller, så länge kommer inget, absolut inget förändra situationen till det bättre. Så alla dessa upprepningar i media med ett lamt budskap skulle vara bättre att slippa, och istället uppmana till att börja agera. Om svensken skulle sluta vara så innerligt bekväm i sin bubbla, och börja engagera sig istället för att vänta på att ”någon annan” ska ta tag i problemen, då skulle det kunna hända saker på riktigt.

  Gillad av 2 personer

 2. Så länge oikofobi är inofficiell statsreligion och folk röstar som dom gör så finns det bara en framtid.
  Och den är inte vacker…

  Gillad av 1 person

 3. Litet trösterikt att igår höra att det nu är helt nya kategorier som söker till polisutbildningen: personer som inte längre ser någon framtid i sina gamla yrken, restaurang, flyg o.s.v. Och med ålder och annan erfarenhet. Hoppas inkvoteringen upphör en vacker dag.

  Gillad av 1 person

 4. Jag förstår inte riktigt vilka denne polis avser när han skriver att ”retoriken blir […] mer avhumaniserande” och att ”människovärde är på väg åt fel håll”. Menar han dem som vill stoppa invandringen (vilka betraktas som rasister) eller dem som vill ha en fortsatt generös flyktingpolitik (”godhetsknarkare” som raserar välfärden)?

  Vidare skriver han att vi ”behöver […] en ny sorts gemenskap som fler kan identifiera sig med”. Är det inte rätt givet att gemenskap inte kan skapas av statliga eller andra offentliga initiativ. Gemenskap uppstår spontant när man känner samhörighet med omgivningen. Det enda som människorna i landet av i dag ”kan identifiera sig med” är medborgarskapet och att vi bor i samma nation vilket inte längre är tillräckligt för att ”ena oss”, varför ”huvudnyckeln” inte är språket.

  Den enda ”ny[a] sort[en]s gemenskap” som har vuxit fram är de två läger där den ena parten betraktar den andra som mer eller mindre rasistisk i sin människosyn och som i dagarna har fått parterna att komma ännu längre från varandra i och med statsministerns ny initiativ att ”trycka tillbaka rasistiska strukturer och idéer”.

  Hur långt är statsminister villig att gå för att ”utradera [rasismen]” genom ett ”systematiskt och djupgående arbete”? Ska han till exempel göra det obligatoriskt för företag och bostadsföreningar att ha en ”värdegrundsparagraf” i avtal och kontrakt?

  Så länge rasistbekämpningen fortgår i Sverige kan gemenskap aldrig uppstå då parternas tolkningen av verkligheten är så skilda att de troligen inte längre kan leva på samma plats i någon form av harmoni.

  Det är en ren katastrof för gemenskapen att de goda svenskarna inte bryr sig om vilka konsekvenser deras kamp mot vad de tolkar vara rasism orsakar: rädsla (bl.a. behovet av att vara anonym) och ilska, vilket gör det omöjligt att skapa en allmän känsla av nationell samhörighet.

  Gillad av 1 person

  1. Viljan till ”en ny sorts gemenskap som fler kan identifiera sig med” beror på att han lider av den s.k. ”mångkulturen” i sin yrkesutövning. Jag tolkar det som att han vill avskaffa mångkulturen och vill ha assimilation, d.v.s. det som vi hade i Sverige för 30 år sedan, eftersom invandringen var liten, arbetslösheten var relativt låg och kulturen hos invandrarna var kompatibel.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s