I Danmark reagerar man när kriminella klaner tar över hela områden och i Sverige undviker vi konfrontationer för att inte kränka individer

I Danmark har man likt Sverige problem med att kriminella klaner tagit över vissa områden. I den danska staden Korsør försöker polisen till exempel att dämpa konflikten mellan två klaner som i tisdags kväll hamnade i masslagsmål med varandra. Omkring 40 personer var inblandade i slagsmålet som grundade sig i interna konflikter som härrör från familjerelationer och polisen fick använda tårgas för att skingra grupperna.

Från och med i går kväll är det nu en så kallad ”visitationszon” i området, vilket innebär att polisen kan visitera personer utan att ha en konkret misstanke.

Enligt polischefen Lene Frank är det helt oacceptabelt att man upprepade gånger upplever oro, övergrepp och slagsmål, men slår samtidigt fast att inte enbart en massiv polisinsats kan säkra tryggheten i området. Om invånare i området hjälper polisen med information om incidenter kan förövarna dömas, vilket kan leda till att bråkmakarna vräks från sina bostäder.

Tidigare har det skett en allvarlig knivhuggning i området samt varit mycket oroligheter.

Ordföranden för bostadsföreningen, Ebbe Ahlgren, säger att han är så frustrerad att han vill kontakta justitieministern och bostadsministern.
-”Konflikten kommer aldrig att upphöra. Det kan vi se. Det handlar om 70 personer fördelat i 8-10 uppgångar. 90% av de boende på Motalavej ser gärna att de kastas ut.”

Meanwhile in Sweden… har vi flera områden i landet där kriminella klaner styr hela kvarter – till exempel i Göteborg. Det är ett växande problem, men som med så mycket annat i det nya Sverige så sopar vi problemen under mattan istället för att öppet diskutera hur vi ska komma tillrätta med den farliga utvecklingen. Att människor utifrån tar med sig sina konflikter till det nya landet och fortsätter sina släktfejder här i generation efter generation eller bedriver konkurrerande droghandel, vilket påverkar hela samhället, är tydligen irrelevant att sätta fokus på trots att det bottnar i en av grundorsakerna till varför våldet eskalerar.

I det här landet kan våra styrande inte ens enas om att vi behöver till exempel visitationszoner, vilket var en av punkterna i de fallerade förhandlingarna om hur gängkriminaliteten ska stoppas, eftersom det kan upplevas som kränkande och som bekant har Sverige redan ”stora” problem med strukturell rasism som våra styrande inte vill förvärra. Att ens komma på tanken att vräka de som inte sköter sig eller för den delen att dra in bidragen vore helt otänkbart i Sverige.

Så istället för att arbeta med att förhindra att nya oskyldiga offer får sätta livet till när ligisterna har sina uppgörelser samt se till att sända rätt signaler att det blir repressalier om man inte följer lagar och regler, stryker vi istället alla medhårs för att inte riskera att bli kallade för ”rasister”. 🤦‍♀️

#onlyinsweden

#snälladanmarkinvaderaoss

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE12323504/efter-masseslagsmaal-og-ballade-griber-politiet-ind-i-korsoer/

10 reaktioner till “I Danmark reagerar man när kriminella klaner tar över hela områden och i Sverige undviker vi konfrontationer för att inte kränka individer

 1. Makteliten förfogar över utrustning som övervakar allt och alla i Sverige! De använder resurserna endast på det sätt som gynnar dem själva.

  Glöm önskedrömmarna om att staten skyddar oss. Vakna svenska folket!

  Gillad av 1 person

  1. Nja ett mer eller mindre nedlagt/ avverkat försvar vad gäller manskap i alla fall, och en polismakt som inte borde vara på topp, varken vad gäller målsättning eller personaltäthet talar nog lite emot dig här. Men jag hoppas att du inte tar illa upp och att jag verkligen har fel.

   Gilla

   1. Övervakningsresurserna döljes för allmänheten.

    De som vill fördjupa sig i ämnet kan läsa vad dessa skriver och sedan gå vidare:

    Piratpartiet, Jon Karlung, Carl Norberg t.ex.

    Gilla

 2. Lite konstigt då kriminella nätverk verkar vara det enda som är acceptabelt att kritisera. Men jag anar att allt inte är så enkelt och att det mesta tyvärr är en definitionsfråga. Lycka till med dina arbeten.

  Gilla

 3. Inget kommer att hända innan sossarna går in i valspurten 2022, då kommer det att lovas både hårdare tag, längre straff, det kommer att bli tryggare, fler poliser etc. Tills dess får vi se ett samhälle som (inte så) sakta förfaller. Regeringsföreträdarna i samtliga partier i Danmark, är helt med på banan, och att det är medvetna om att de som ansvariga som måste agera. Det diskuterar, och kommer med förslag. Varför ska det vara så svårt för den dysletiska regeringen Löfven att förstå att det är så det måste göras ?

  Gilla

 4. I Sverige går det enligt uppgjord politisk plan. Enligt plan har avsikten förstås varit just att det ska finnas områden som islam styr över. Det är därför de finns.
  Tänk, nu måste lite större bolag inrätta tjänster som ”mångfaldschefer”. Kanske mörkt skinn är nödvändigt för att få en sådan tjänst? Jag får skynda mig medan solbrännan sitter kvar.

  Gilla

 5. Ursäkta! Varför jämförs alltid SVERIGE och DANMARK?
  Det finns nämligen inget som gör mig så PROVOCERAD.
  De är två länder med helt OLIKA historier. Sverige har t e x inte varit i KRIG på över 200 år, medan i Danmark behöver man inte ens gå hundra år tillbaks när de var OCKUPERAT av tyskarna.
  Sverige är också ett betydligt mer SPLITTRAT land än vad Danmark någonsin kommer att vara.
  Dessutom är svensk politik uteslutande styrt av AKTIVISTER med egen agenda (Miljöpartiet), vilket förklarar varje felprioritering som den svenska regeringen gör.
  Svenskar och danskar har INGENTING gemensamt utom möjligtvis språket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s