Media fortsätter klamra sig fast vid klimatkrisen men vill inte prata om den riktiga krisen som redan är här

SvD tar tillfället i akt att publicera lite skrämselpropaganda så här på en söndag och det är som vanligt den upphaussade klimatkrisen som står i fokus. Man pratar om vattenbrist, men inte ett ord om elbrist som snarare är mer realistiskt.

Det är märkligt att vi aldrig får läsa om hur Sverige riskerar att se ut om 30 år om nuvarande regering får fortsätta styra landet med sin oansvariga och kravlösa migrationspolitik, den misslyckade och kostsamma integrationspolitiken, den ökande grova kriminaliteten, nedmonteringen av välfärden, utbredningen av extremism samt bejakande av den pågående islamiseringen.

Där kan vi prata om en riktig kris som kommer lämna oss helt skinnade och det har redan börjat! Men det är väl bättre att fortsätta invagga folk i tron att allt ska bli som vanligt i höst och att farbror Staten står redo med skyddsnätet så att vi kan fokusera på det enda orosmolnet på himlen – ett överdrivet klimathot baserat på tvivelaktiga vetenskapliga teorier.

#onlyinsweden

12 reaktioner till “Media fortsätter klamra sig fast vid klimatkrisen men vill inte prata om den riktiga krisen som redan är här

 1. Var finns den elbristen? Uniper exporterar helst all el till kontinenten där elpriset är fyra ggr högre än här.Tro fan att vi då får elbrist i Sverige.Marknaden agerar logiskt och försöker ljuga om att det existerar elbrist enbart i syfte att öka elproduktionen för ökad export.All elproduktion och all eldistribution måste förstatligas.

  Gillad av 1 person

 2. Peter Alestig är inte helt frisk. Jag tror faktiskt att han tror på klimatkrisen. Sen att han skriver att vi får brist på mat har ju inget att göra med klimatet utan är ett resultat av att EU subventionerar matproduktion i södra Europa vilket gör att våra bönder inte kan konkurrera. Hela artikeln är rappakalja.

  Gillad av 2 personer

  1. ”är inte helt frisk Jag tror faktiskt att han tror på klimatkrisen”. Man tror inte på klimatkrisen utan man har bildat sig en uppfattning utifrån vad 99,94% av klimatforskarna kommit fram till och en enig vetenskapskår deklarerar. Sedan finns det en i debatten som publicerade sin senaste vetenskapsartikel 13 1999 som inte håller med

   Gilla

   1. Finns många framstående forskare som inte håller med men de får inga anslag så länge de inte går i takt och ansluter sig till papegojkören.

    Gillad av 2 personer

   2. Menar du den ”undersökningen” där
    allehanda ovidkommande icke akademiker och även s.k. ”forskares” mammor och pappor samt även Musse Pigg och Kalle Anka och andra fantasifigure skrivit under? Det bevisades att detta hela var en helt oseriös undersökning och fusk med urvalet av utvalda.

    Gilla

 3. Elbristen existerar, det är fakta. I Sverige har vi emellanåt både brist, och överskott samtidigt, det beror på att produktionen finns i Norrland, medan uttaget sker till största del i Mälardalen och i den södra delen av landet. Elbrist kan även vara kapacitetsbrist, pga. för dåligt utbyggda elnät, en eftersatt del i Sverige sen många år. Att lägga ned flera reaktorer som man lyckades få igenom var en ide beslutade av styrande politiker som öht. inte har en aning om hur det fungerar. Istället har man underlåtit en utbyggnad av infrastrukturen, och lagt pengar på helt andra saker, det blev med ens väldigt tydligt att man har låtit ideologier styra klimatfrågan, istället för att låta vetenskapen styra.
  Och som jag upprepar med en ”dåres envishet” så måste Socialisterna ersättas av en regering med landet Sverige, och folkets bästa framför ögonen, annars är vi förlorade.

  Gillad av 1 person

  1. Den viktiga flaskhalsen i elöverföring finns mellan Sverige och kontinenten.Det är därför svenska skattebetalare via den statliga myndigheten Svenska Kraftnät skall vara med och betala Hansa Power Bridge.Hansa Power Bridge är en förutsättning för att den privata aktören Uniper skall kunna exportera all el som Sverige producerar.Självklart vill man därför bygga ut överföringskapaciteten så att hela nätet kan transportera maximalt för export.Gå inte på allt som den privata marknaden ljuger ihop om brister hit och dit.Sverige har el för egen försörjning.Kapaciteten i elöverföringen är fullt tillräcklig för att förse hela Sverige med el dock inte tillräcklig för att försörja övriga Europa och det behövs enligt min mening inte heller.Varför skall vi producera smutsig el åt Tyskland tex? Det skulle sitta fint att svenska skattebetalare får betala investeringar som den privata Uniper skördar frukterna av.Som sagt,gå inte på allt som ljugs ihop av marknaden.I praktiken har Uniper lindat de svenska statliga myndigheterna kring sitt finger.Det vet Ygeman och det antyder han också.Skall svenska skattebetalare investera i nätutbyggnad skall de banne mig få lov att skörda frukterna också.

   Gilla

 4. Skrämselpropaganda har alltid fungerat i alla tider…..men nu finns
  nätet och alternativa medier som tur är…….Fakta och riktig vetenskap
  tar inte SVD hänsyn till… däremot ”godhetspoäng” smäller högre!!!
  Det är ju inte klokt egentligen hur
  SVD jobbar idag!!! Vad säger intelligenta och bildade läsare ??

  Gillad av 1 person

  1. Det är ju inte klokt egentligen hur
   SVD jobbar idag!!! Vad säger intelligenta och bildade läsare ??

   Dom säger upp abonnemanget. Har mejlat några gånger med SvDs chefredaktör men det var till ingen nytta. Undvikande och svammliga svar. Helt verklighetsfrämmande och en verklighetsförnekare.

   Gilla

 5. Det finns i egentlig mening ingen brist på vatten i detta land. Vad man snackar om är grundvatten, men Sverige är överfullt av sjöar och de största, Vänern och Vättern, innehåller ofantliga mängder vatten som lätt kan förse hela Sverige med dricksvatten. Västerås tar sitt vatten från Mälaren och det ska i sanningens namn mycket till innan den blir torrlagd. Sedan är ju den s.k. klimatkrisen ingen kris, det är bara hittepå. Lägger man sedan ner kärnkraften och förlitar sig på intermittent vindkraft så kan ju en igelkott räkna ut att det går åt helvete.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s