M erkänner att de drivit en ohållbar migrationspolitik och kritiserar S för att de kryper för MP istället för att ta ansvar

Det finns några Moderatpolitiker som lyser mer än andra – partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard är en av dem och hon har verkligen varit drivande i Migrationskommittén där hon försökt skapa en gemensam linje för en stramare migrationspolitik i Sverige – något som dock inte fallit väl ut eftersom Socialdemokraterna som så många gånger tidigare väljer makten framförallt och återigen viker ned sig för Miljöpartiet. I dagens Expressen skriver Malmer Stenergard en debattartikel där hon erkänner att Moderaterna gjorde fel under sin tid vid makten samt kritiserar Socialdemokraterna och Morgan Johansson för att krypa för Miljöpartiet.

Jag gillar det – fortsätt pressa herr Johansson, han har mycket på sitt samvete. Tänk om M redan innan det senaste valet hade vänt sig till väljarna och erkänt att de gjort fel vad gäller landets migrationspolitik – då hade vi kanske haft en helt annan regering nu. Men bättre sent än aldrig!

#detrödgrönautanförskapetblirsverigesfall


”Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson vill gärna påstå att han stramade åt den generösa invandringspolitiken.

Visserligen stämmer det att Morgan Johansson var ansvarig minister när Sverige lade om politiken. Men Socialdemokraterna kritiserade varje förslag till åtstramning som den borgerliga regeringen lade fram.

Redan i sin första regeringsförklaring ställde sig Stefan Löfven bakom migrationsöverenskommelsen mellan de forna allianspartierna och Miljöpartiet.

Morgan Johansson var själv mycket kritisk när Moderaterna föreslog en övergång till tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel.

När tusentals människor gick till fots genom flera europeiska länder till Sverige lamslogs Dublinförordningen och det svenska asylmottagandet pressades till bristningsgräns. Då ställde sig Stefan Löfven på Medborgarplatsen och deklarerade att hans Europa minsann inte bygger murar.

I november 2015 kunde inte Socialdemokraterna längre blunda för migrationskrisen. Och det var först då som åtstramningar skedde.

Moderaterna står inte utan skuld. Vi drev en ohållbar invandringspolitik under regeringsåren 2006-2014. Vi borde ha lagt om vår politik mycket tidigare. Vi tar vår del av ansvaret, och har därför konsekvent i fem års tid nu drivit en restriktiv invandringspolitik som inte går längre än vad Sveriges internationella åtaganden kräver.

Skillnaden mellan oss och Socialdemokraterna är att vi har lärt oss vår läxa. Den gemensamma nämnaren för en ohållbar migrationspolitik stavas Miljöpartiet.

Under miljöpartistiskt inflytande har Morgan Johansson drivit igenom en orimlig gymnasielag och generösare anhöriginvandring.

Miljöpartiet har gång på gång försvårat myndigheternas arbete med ett väl fungerande återvändande och tycks förespråka en närmast oreglerad invandring till Sverige.

Det var Miljöpartiet som hotade med regeringskris mitt i en pandemi om migrationskommitténs slutsatser skulle svara mot den tydliga majoritet som finns bland svenska folket för en målstyrd, stram och minskad invandring.

Socialdemokraterna hade möjligheten att tillsammans med Moderaterna komma överens om en historiskt stram invandringspolitik. I avgörandets stund valde Socialdemokraterna makten och Miljöpartiet före Sveriges behov av en minskad invandring.

Det är på bekostnad av alla de som är fast i det rödgröna utanförskapet.

Varje år blir antalet utrikes födda fler, men gruppens arbetslöshet minskar inte tillräckligt fort. I dag är var femte utrikes född arbetslös, och utrikes födda kvinnor riskerar att marginaliseras på svensk arbetsmarknad. Var tredje utrikes född elev lämnar grundskolan utan gymnasiebehörighet.

Trångboddheten, hedersförtrycket och kriminaliteten breder ut sig i Sveriges utanförskapsområden. Hälften av alla som kom till Sverige under perioden 1990-2016 är inte självförsörjande, med bidragsberoendet och socialt utanförskap som konsekvens.

Den rödgröna regeringen skyfflar över invandringens kostnader på kommunerna och splittringen mellan inrikes och utrikes födda ökar.

Om Morgan Johansson tror på sin egen historiebeskrivning borde han och Socialdemokraterna välja moderata åtstramningar framför gröna lättnader. Trots det väljer Socialdemokraterna att ge Miljöpartiet fortsatt inflytande.

Morgan Johansson är svaret skyldig: Varför?

Av Maria Malmer Stenergard (M)
Migrationspolitisk talesperson”

https://www.expressen.se/debatt/morgan-johansson-sprider-fake-news-om-migrationen/

10 reaktioner till “M erkänner att de drivit en ohållbar migrationspolitik och kritiserar S för att de kryper för MP istället för att ta ansvar

 1. Jag kommer aldrig mer att lita på en borgerlig regering och de falska M snackar bara skit.De använde invandringen till att trycka ner löner,skapa ett splittrat samhälle där eliten skapar tuppfäktning mellan folket och där en fattig underklass skapats.Snacka går ju men i slutändan kommer bara skit.Vänstern och Högern gjorde samma sak men med olika förtecken att dra hit en massa människor.Vänstern ville få röstboskap och högern ville få en fattig underklass att stå med mössan i hand.Den fattiga underklassen är bra att ha för att bokstavligt talat torka skiten efter packet i Djursholm och Lidingö.Inbilla mig inte att M skulle skärpa invandringen som är så lönsam för de rikare.Aldrig mer en borgerlig regering,de stack folket i ryggen.

  Gillad av 2 personer

  1. Du har rätt i att moderaterna snackar mycket, även om man nu har vänt, så finns det fortfarande många i (M) som fortfaranade hyllar Reinfeldt, en av Sveriges absolut falskaste politiker

   Gillad av 1 person

  2. Du är alldeles för enögd i ditt sätt att förstå världen, åtminstone utifrån det du skriver här. Tänk om det var så enkelt, några är goda, andra är onda och så var det det hela. Ett parti kan ha goda avsikter och till slut hamna där S är nu, närmast ett diktatorsliknande parti. M har gjort mycket dåligt mot folket, kommer de till makten är utförsäljning av gemensam egendom det första de driver, kanske Systemet, Brandkåren osv, sådana verksamheter som lever på skattepengar eller har monopolställning. MEN, M har också gjort väldigt bra saker. Just nu är ett stopp för införseln av utlänningar och islam prio ett, absolut! Så trist är livet inrättat, det är den här dualiteten vi har att leva med, att det finns både ont och gott, på samma gång. Ett sätt att hanterar det är att helt enkelt se det och så själv som väljare inte låsa sig troende i en uppfattning, utan i stället utnyttja olika partiers goda förslag. Kanske få något stort bra och tyvärr samtidigt något mindre bra med också på köpet.

   Men det där snacket om underklass och mössan i hand, det stämmer inte alls längre. Industrin vill ha ett välutbildat folk, inte de analfabeter och kriminella som S och MP importerat. Industrin behöver helt enkelt inte den importerade ”underklassen”. Sverige behöver inte bidragstagare som inte levererar något positivt till vårt land. De SKULLE kunna bidra om S och MP i sin tur ville det. Men det vill S och MP och flera andra partier inte. Det har väl både med nyttan av gruppen som valboskap att göra men även med en nedlåtande och diskriminerande människosyn från S och kyrkan, Broderskapsrörelsen. Som i SIDA. Sånt finns det särskilt starkt stöd för hos L.

   Gillad av 1 person

   1. Det spelar ingen roll ifall inte en enda lågutbildad invandrare jobbar,de ingår i arbetslöshetsstatistiken och fungerar alldeles utmärkt att slå den svenske arbetaren i ansiktet med.Du som verkar att vara observant på din omgivning rekommenderar jag att en tidig morgon ställa dig utanför ett svenskt hotell och kolla hudfärgen på de som kommer för att städa.De som du såg när du var på besök i den lilla staden var förmodligen städare som jobbat tidig morgon.De jobbar när du ev sover.Så jodå,högern förnekar sig aldrig.Du måste öppna alla dina sinnen för att förstå.Pigorna i Djursholm är inte vita.

    Gilla

 2. Finns bara ett ord för vad M säger VALFLÄSK!

  Har man under 8 långa år drivit en otroligt destruktiv politik så räcker det inte med att man pratar om en ”vettigare” politik…. för att reda ut och rätta till krävs mycket mer åtgärder som på kort tid rättar till den kub som S och M skapat….

  Anekdot:
  – 2 barn+2vuxna skapar kub
  – 4 barn+2 vuxna skapar en pyramid
  MEN
  om mormor+farmor.morfar+farfar dyker upp blir det en baklänges pyramid….
  MEN säger alla ni goda vänner av ordning så blir det inte, basta!

  Bifogar vad några decennier av som alla de regerande partierna skapat dvs alla UTOM SD….

  Om någon sedan tror att något annat än ett ökat barnafödande skapar rätt demografi DreamOn!
  Ja om man inte repatrierar förstås……. vilket inget parti ännu driver……

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2020/07/28/a-second-try-on-the-cube/

  Gilla

 3. Ni är alldeles för naiva i er analys av den politiska verkligheten i Sverige nu, ni verkar lika känslomässigt drivna som de där som driver allt det där kring genus, HBTQ osv osv. Det är bara oklokt att låsa sig i en uppfattning, en uppfattning som dessutom grundar sig på en slarvig analys av tillståndet.
  MP är ett bra exempel på hur överseende all media, inklusive deltagarna på denna sajt, varit med det som MP med själva namnet står för, ett miljöparti som värnar all svensk miljö. Under MP:s tid i regeringen har antalet jordbruk minskat från 25.000 till ca 4.500. Sveriges bönder är utsatta för för svår konkurrens från EU:s storjordbruk som lever på EU-bidrag. Det finns en snårskog av konstiga och hindrande regler som tillsammans med dålig lönsamhet har försatt Sverige i en situation där det bara är potatis, morötter och spannmål som vi klarar att försörja oss själva med. Resten måste importeras, ”just in time”. Sådan här saker skulle MP självklart ägnat sig åt. I stället har MP importerat utlänningar, främst med islamisk tro. MP är det för Sverige skadligaste partiet som funnits i modern tid. De saknar totalt all trovärdighet och förhoppningsvis försvinner de från den politiska scenen för gott. Hårda ord kanske, men visst ligger det något i det hela?

  Gillad av 3 personer

 4. Glöm INTE att både M och KD gav klartecken till den nya EU budgeten.

  Det var ENDAST SD som röstade nej till den.
  Jag kommer ALDRIG lita på varken M eller KD.

  M har en mycket liberal falang som måste tillfreställas, den såkallade Fredrik Reinfeldt falangen och Ulf Kristersson har många gånger sagt att M är ett liberalt parti därav man vill ta makten med centern och liberalerna.

  Du förstår väl att en röst på M blir en röst på en liberal öppna våra hjärtan politik där Centern och liberalerna får ännu mer inflytande.

  Vill du verkligen ha mer öppna våra hjärtan politik för det är precis vad du får med alliansen som M har som 1a prioritering.

  Glöm ej det när det är val 2022.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s