Lågkonjunkturen förväntas bli värre än förväntat

Finansinspektionen spår att lågkonjunkturen kommer att bli värre än man tidigare trott och varnar nu för en ond spiral i farvattnet av den ökade arbetslösheten, som förväntas stiga till 11% fram till nästa år.

Branschorganisationen Svensk Inkasso bedömer dessutom att allt fler skuldsatta ber inkassoföretag om hjälp samtidigt som hushållens betalningsförmåga minskat under året. Antalet som behöver hjälp med avbetalningsplaner har ökat under årets andra kvartal, vilket tyder på att många har svårt att lösa sina skulder på en gång.

Enligt Michael Andersson, analytiker på Finansinspektionen, kan det enskilda problemet i förlängningen innebära problem för hela samhället.
-”Arbetslöshet kan betyda att låntagaren får problem som kan hamna hos inkasso eller Kronofogden. Men om folk samtidigt sparar in kraftigt på utgifterna så kan det förvärra lågkonjunkturen efter coronapandemin. Det finns en risk att en lågkonjunkturen blir djupare. För enskilda konsumenter kan det bli mycket tungt och i slutändan påverka Sveriges ekonomiska utveckling, BNP och konsumtionssiffror.”

Vi går mot dystrare tider helt klart, men jag är inte helt säker på att alla förstått det. Många verkar tro att allt ska bli ”som vanligt” i höst och verkar heller inte dra sig för att exempelvis köpa nya bostäder, men det lär de bli varse inte kommer att ske när verkligheten knackar på dörren.

Vår regering har så klart bidragit till den fortsatta optimismen genom att inte tala klarspråk, så kanske inte så förvånande att många fortfarande lever i rosafluffig tillvaro där livet är på topp. Nu ska vi dessutom punga ut med ytterligare miljarder till EU:s gigantiska bidragspaket och fortsätta med vår egna öppna hjärtan-politik där skattebetalarna glatt förväntas betala för nya okontrollerade inflöden av ekonomiska migranter och deras anhöriga som i sin tur ska belasta ett samhälle som redan går på knäna. Vissa tror helt klart att pengarna kommer från himlen i det här landet!

#närproppengårur

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fi-analytiker-lagkonjunkturen-kan-bli-djupare-an-vantat

5 reaktioner till “Lågkonjunkturen förväntas bli värre än förväntat

 1. Som jag skrev för månader sedan, samhällets attityd mot de importerade kommer att hårdna av ekonomiska skäl. MEN, Sverige har importerat islam, de är här nu, oberoende av kärvare ekonomiska tider kommer islam fortsätta sin erövring av Sverige. Svenskar blir arbetslösa, därför kommer bidragen stramas åt. Islam fortsätter ändå sitt ”fälttåg”. Globalisterna kommer förhoppningsvis få allt mindre stöd, men islam är här. Kämpa mot dem! Som Jenny gör! Vi vill ha ett samhälle på vårt sätt, vi vill inte tvingas in under islams tvångströja. Vi har kämpat i hundratals år för vårt sätt att leva. Stå enot islam! Lär dig känna igen fienden, den dyker upp överallt.

  Gilla

 2. De flesta kommuners ekonomi var väldigt skakig redan innan vi gick in i denna Corona nedstängning. skatter kommer att höjas, det är helt klart. Men som vanligt i socialisternas Sverige, kommer sossarna fortsätta låna, låna, och åter låna för att klara budgeten, allt för att dölja hur illa det är ställt. Det blir inte lätt för den som ska styra landet efter 2022,

  Gillad av 1 person

 3. Lågtrycket kommer bli djupt och ganska långt tror jag och många kommer nog bli tvungna att sälja sina dyra bostäder om inte bankerna ger lättnader. Kommunerna är ett annat sorgligt kapitel så skola och omsorg kommer nog brandskattas hårt särskilt om inte återvandringen börjar inledas.

  Gilla

 4. De införda utlänningarna, muslimerna, kommer att fortsätta få sina bidrag. De ska hållas skadeslösa, annars röstar klanen inte som man gjort ett avtal om.
  I USA är överdödligheten nu störst bland vita arbetare. Inte bland de svarta, inte bland latinos (varför finns det inte nåt BLM för dem?) utan det är just vita som dör i förtid och mest.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s