Medan våra styrande ligger i hängmattan fortsätter otryggheten sprida sig i landet

Även om våra makthavare gått på semester så tar inte den eskalerande kriminaliteten paus och de grova rånen samt oprovocerade attackerna fortsätter som vanligt.

I går kväll blev exempelvis två pojkar i Malmö rånade av en man på cykel, som använde ett vasst tillhygge för att tvinga till sig kläder och kontanter. Nu på morgonen skedde också ett överfall i Västerås där en man på cykel drog ned en kvinnlig cyklist. Den unga kvinnan är förd till sjukhus med oklart skadeläge. Dessutom hittades en man som misshandlats med en kofot i en Spårvagn i en vagnshall i Göteborg.

Svt Nyheter publicerar idag en karta över skottlossningar i Stockholms län och statistiken visar att det i år har skjutits fler gånger jämfört med de senaste två åren. Alarmerande, men inget att oroa sig över då regeringen otaliga gånger har lovat att krossa de kriminella gängen och majoriteten av befolkningen tror fortfarande på det trots att det är uppenbart att man inte ens är dem i hasorna.

Det grova våldet är numera en del av det nya Sverige och medan vi dagligen matas med knivhuggningar, rån mot barn, våldtäkter, grova misshandelsfall, bilbränder, vandalism och skottlossningar, avtrubbas vi allt mer samtidigt som regeringen gnuggar händerna åt vår passivitet eftersom det innebär att de inte behöver göra mer än att fortsätta bygga luftslott för att få behålla makten.

Nyligen skrev jag om att polisen gick ut med signalement på en länge eftersökt våldtäktsman i Stockholmstrakten och man fick napp direkt. Tänk om polisen alltid kunde arbeta metodiskt och delge signalement samt svensk media kunde skriva ut det i sin nyhetsrapportering, då hade vi lättare kunnat få fast till exempel denna cykelrånare i Malmö eller marodören i Västerås.

I norsk media ser man ofta att de skriver ut signalement, även om det är personer av utländsk härkomst, eftersom man tydligen anser att det är viktigare att gripa brottslingar och värna om medborgarnas trygghet än att bry sig om att upprätthålla en falsk fasad för att inte opinionen ska vända.

Nåväl, vad är väl de svenska medborgarnas trygghet värd i jämförelse med maktens sötma!

#onlyinsweden

Källa: SVT, GP, Aftonbladet, Sydsvenskan

9 reaktioner till “Medan våra styrande ligger i hängmattan fortsätter otryggheten sprida sig i landet

 1. Med risk för att vara tråkig och att jag upprepar mig. Vid statsbesök så vidtas stora göromål, brunnslock svetsas fast halva stadsdelar stängs av intensiv polisbevakning osv. Allt för att inte äventyra säkerheten för besökaren, men varför sker inte samma sak hela tiden om man ser till antalet brott och överfall? Jag tänker mycket på uttalandet om allas lika värde, det är något som säger emot sig själv.
  Håller på och läser En Svensk tig.. mycket intressant.

  Gillad av 2 personer

 2. Hej.

  Det har i god demokratisk ordning beslutats av de partier som du kan rösta på i den representativa demokratin Sverige att så som det är nu är så som det skall vara.

  Vet inte hur gammal du är (man frågar inte kvinnor om ålder, fick jag lära mig) men i det svenska Sverige, som var vitt, etniskt och kulturellt homogent och inte tillät massinvandring förekom sådant här endast om det rörde sig om frigångare från psyket eller narkomaner, och dessa togs också snabbt om hand med jämfört med idag väldigt lite tycka-synd-om-politik.

  Men sedan 1976, den i folkmun kallade mångkultursparagrafens införande i grundlagen, har alla partier utom skånepartiet, SD, AfS, eller organisationer som BSS kämpat för att det skall vara som det är nu.

  Det är det politiska systemet som skapat detta, och det är väljarna som villigt hållit sig okunniga och glatt röstat för mer av detta, bara de belönas med ett ROT-avdrag eller inte fullt så hög skatt som de fruktade. I ‘1984’ jublar man över att Storebror höjt ransonen av Segerchoklad från 30 gram till 20 gram, och svenskarna tror ju på allvar att man ”stramat åt invandringspolitiken” eftersom det är vad Sanningsministeriet säger från TV-rutan.

  Och så länge man anser att brottslingar har rättigheter lär inget hända: istället är det ju så att du i och med att du begår ett våldsamt brott också avsäger dig alla dina rättigheter som människa.

  I Sverige anser svenskar det rätt och riktigt att deras anfäder svälts till döds inom åldringsvården, att barnen ska bestämma i hemmet och i samhället, och att sådant som rånet ovan är tråkiga slumpvisa händelser där förövaren är ett offer för omständigheter – i alla fall tror svensken det utifrån hur han röstar.

  Sture Dahlström, salig i åminnelse, visste vad han skrev om i ‘Tango för enbenta’ och ‘Huggormens tid’: svensken är ett fäkreatur.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 3 personer

 3. Den epok vi levt under i ca 50 år går mot sitt slut. Det vi är med om, i smått och stort är det som pekar ut mot vad som ska komma, hur det ska bli.
  Islam är här och det blir den stora saken att hantera för landets ledare. De avgör om vi ska kunna fortsätta leva på vårt sätt eller om det blir än mer inskränkningar. i vårt sätt att leva, att se på världen, vad som är rätt och fel. Som det är nu inskränks våra liv av våldet, tankecensuren, censuren mot det talade och det skrivna ordet. Våra liv inskränks också av att våra pengar tas från oss och läggs på sådant vi inte vill.

  Gillad av 2 personer

  1. Doken J
   Det skulle i så fall vara genom att legalisera skjutningar sprängningar och annat otrevligt. Obs ironi.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s