Världens växande befolkning är ett problem som borde belysas mer och statistiken visar även effekterna av massinvandring till Sverige

Igår var det världsbefolkningsdagen som från FN:s sida syftar till att öka medvetenheten om reproduktiv hälsa och uppnå en hållbar utveckling runt om i världen. Det är intressant att titta på hur jordens befolkning har ökat massivt genom åren. År 1955 bestod jordens befolkning av 2,8 miljarder människor – i dag motsvarar det enbart Kina och Indiens folkmängd, medan befolkningen globalt sett uppgår till över 7,8 miljarder.

Några milstenar:

En miljard – 1804

Två miljarder – 1927 (tog 123 år)

Tre miljarder – 1960 (tog 33 år)

Fyra miljarder – 1974 (tog 14 år)

Fem miljarder – 1987 (tog 13 år)

Sex miljarder – 1999 (tog 12 år)

Sju miljarder – 2011 (tog 12 år)

Åtta miljarder – 2024* (FN.s prognos)

Mellan 2019-2020 växte världens befolkning med 1,1%, vilket inte låter så mycket, men i realiteten handlar det om över 80 miljoner människor. Indiens befolkning förväntas ta över Kinas år 2024, vilket innebär att Indien kommer att bli världens mest befolkade land.

Tittar man på vilka länder som per decennium växt snabbast sedan 1950-talet så är det inga nyheter, utan Afrika är den snabbast växande kontinenten, medan Europa är den kontinent som växer långsammast. De länder med lägst befolkningsökning är Litauen, Lettland och Venezuela, som följs av Bosnien-Hercegovina och Bulgarien.

När man tittar på enskilda länders tillväxt de senaste 70 åren ser man tydligt att massinvandringen de senaste två decennierna bidragit till Sveriges snabba befolkningsökning, vilket sticker ut om man jämför med övriga nordiska länder där det rör sig om några hundratusen medan det i Sverige handlar om en befolkningsökning på 2 miljoner.

Att det inte blev som våra styrande makthavare hade tänkt sig när de började med sin oansvariga migrationspolitik är uppenbart eftersom det är för få som arbetar och krisen inte längre går att dölja. Men det finns inte en chans i universum att dessa klåpare skulle erkänna sitt misstag eller försöka reda upp det kaos man skapat och reparera de skador man åsamkat landet – istället håller man skenet uppe samtidigt som man kör på så länge skutan kan gå, medan man kastat all form av logik och sunt förnuft överbord.

En annan aspekt av befolkningsökningen på jorden är att planetens resurser inte är outtömliga – något som klimatalarmisterna och FN sällan nämner när de presenterar sina domedagsprofetior. Det är märkligt att födelsekontroll inte står högre upp på agendan hos våra beslutsfattare globalt sett när fattigdom och naturkatastrofer går hand i hand med att för många människor tär på jordens resurser, men så är det när pengar, makt samt egenintressen styr.

https://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2020/07/infographic-world-population-tripled-70-years-200709111948448.html

11 reaktioner till “Världens växande befolkning är ett problem som borde belysas mer och statistiken visar även effekterna av massinvandring till Sverige


 1. Dock verkar de ökande skördarna, pga ökningen av koldioxiden i atmosfären, med råge förder befolkningsökningen. Hans Rosling visade i sina föreläsningar, disgrammen där, att med ökat välstånd mattades befolkningsökningen av och om jag minns rätt en peak vid 10miljarder….

  Och de allra godaste i världen vill att förflyttning av människor skall lösa problemen . . och ja kanske det… men på vilket sätt? I Sverige har vi genom att bara sedan år 2000 beviljat 2miljoner UT för att i akt och mening ”rätta till befolkningspyramiden”
  Siffrorna globalt osv.
  265
  65
  0.12
  frågor på det?

  OCH info om vad vi i Sverige efter decennier av invandring skapat rörande befolkningspyramiden…
  det blev inte en tummetott utan en befolkningskub HÄPP!!

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2020/06/29/the-cube-3×3-millions/

  Gilla

 2. Fråga en miljöpartist, en vänsterpartist eller en socialdemokrat och du får svaret att allt elände på jorden är Sveriges ansvar. Därför måste skatter och framförallt avgifter nu ökas i Sverige så att de goda, de som har mandaten från nån gud ska kunna bidra mer till världens utsatta.
  Det som bekymrar mig mer än jordens överbefolkning är alla de otroliga mängder som importeras hit till Sverige och som inte arbetar utan lever på bidrag. Förra året kom minst 125.000 hit. I stället för att säga att de är migranter eller flyktingar eller anhöriga kallas de annat. Det som är odiskutabelt värst på sikt är den förändring av vad det är att vara svensk, vad som är svensk kultur, att vi numer delar vårt land, vår stad, vår gata, vår trottoar, våra väntrum med människor som inte bryr sig ett dyft om att anpassa sig. Orsaken till detta ligger i islam, vad den påbjuder. Makalöst nog har vi Sverigeförrädare som organiserar och genomför detta och som tystar oss som protesterar. De flesta svenskar har inte en susning om hur samhället är förändrat på djupet (man ser bara allt dagligt våld) men framförallt kommer att förändras. Ett lands kultur är ju det första en erövrare ger sig på, hos oss är det islam som religion som ger kraft åt förändringen av Sverige. Det är som cancer som växer, den lever sitt eget liv oavsett vad vi gör från och med nu.
  Mycket folk i världen? Vi har fullt upp med dagsaktuella problem i vårt kvarter, i vår stad, i vårt samhälle, i Sverige, problem som att det fattas pengar till det mesta, problem med främst utlänningar som kravlöst lever på de som arbetar, problem med allt våld som nu är här för gott. De som inbillar sig att det här är något som går att ”fixa till” kan sluta hoppas.
  Alltsammans beror på att de självutnämnda anser sig ha rätt att tala för oss andra bara för att de har fått en uppenbarelse av någon gud, att de är utsedda att likt Jeanne D´arc rida till storms mot världens elände. Inte med sina egna liv och sina egna pengar, utan med våra.
  Stoppa införseln av utlänningar som är tärande.

  Gilla

 3. Du missar tyvärr helt den faktor som Hand Rosling tar upp. Jordens befolkning ökar medan hastigheten minskar pga av att fattiga blir färre.
  Däremot kan inte alla tas hand om i Sverige.

  Gilla

 4. Rosling snackade mycket, en entertainer, hur många av er har verkligen satt sig in i vad han sade och varför? Han var en positiv nyhetsförmedlare som uppskattades av etablissemanget och fick resa jorden runt. Äktheten i uttrycket hade han gemensamt med Greta även om hon kanske lite mer drivs av någon sorts vrede som hon inte riktigt kan adressera. Som sagt, Greta gjorde likadant, vi får se om någon mer svenska lyfts upp på scenen.
  (för säkerhets skull, Greta gjorde något fantastiskt i ögonblicket då hon kunde peka på realiteter, t ex att haven är genomskitiga, att insekterna dör osv. Hon borde ha slutat där och inte låtit sig forslas runt likt en dålig kvinnlig kopia av Jesus. Men pengarna och trycket på henne är väl för stora. Snart kommer väl en bok som ska signeras också, köbildning i corona-tider, vem vill inte träffa frälsaren).
  Men Rosling är överreklamerad, han visade inte alla korten från verkligheten i det han sade, bara de rätta för att få fortsätta turnerandet.

  Gilla

 5. Om mp menat allvar med sitt partinamn hade de ju t ex kunnat peka ut några viktiga miljöåtgärder i Sverige och sedan satt igång och jobbat för saken. Politiker har ju möjlighet att via lagstiftning, rättsliga sanktioner och med pengar se till att t ex tippning av farligt avfall närmast upphör. De kunde tagit fram ett paket för att minska nedsmutsningen av sjöar och vattendrag, sett till att f d våtmarker restaurerades osv osv. I stället delade de ut våra pengar över världen till ställen där de direkt försvann ner i någons glada ficka. Senaste dårskapen presenterades häromdagen, vi ska ha en ”cirkulär ekonomi” nu. Kanske från och med julen 2022? Då kan ju en mörkhyad BLM-tomte med svart skägg komma med den cirkulära ekonomin i säcken kanske. När han har lyft ut den cirkulära ekonomin kanske han stoppar ner något han vill ha och tar med sig hem till sitt lilla hem. Gärna mp, det vore en god gärning.
  Mest troligt är väl att mp inför valet hittar ett nytt kreativt sätt att muta sig till röster igen. Osis för dem att cykelbidraget inte går att upprepa. Kanske 6 arbetsfria månader för den som röstar på dem?

  Gilla

 6. Jag skulle tro att naturen tar hand om överbefolkningen. Corona är väl en bra början. När det blir för varmt för att leva just där, när vattnet tar slut, när smittorna sprids allt oftare och snabbare, när mat inte kan produceras. Människan behöver naturen. Naturen behöver inte människan. Naturen bryr sig inte ett dyft om människan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s