Icke politisk korrekt reklam – ett sällsynt inslag i dagens samhälle

Ligger och betraktar de här gamla bilderna som finns i stugan. Det är reklambilder för Vademecum (munvatten) respektive Solstickan (förr gick en del av medlen till barnkoloniverksamhet) och det går med lätthet att konstatera att dessa aldrig hade accepterats i dagens läge eftersom de är sexistiska, för vita och så klart integritetskränkande. 😅

#thosewerethedays

3 reaktioner till “Icke politisk korrekt reklam – ett sällsynt inslag i dagens samhälle

  1. I den politiskt korrekta världen vi nu påtvingats hade båda pojkarna varit färgade, det är bara att se på tv- reklam av idag. Är det en folksamling är någon ickevit.

    Gillad av 2 personer

  2. Visst, takhöjden har successivt sänkts i Sverige för vad man får säga, tänka och tycka. Förr var företag lite friare att annonsera så att deras produkter skulle sälja oavsett vad politiken tyckte. Politikens allt fastare grepp om allt och alla i samhället ger dessa absurditeter som Jennys artikel uppmärksammar. Det är inte ett demokratiskt samhälle när det fungerar så. Den offentliga debatten om vad som utspelar sig i samhället är strypt och kontrollerad, intellektuella bedriver självcensur för att inte straffas. Yttrandefriheten är inskränkt i Sverige men ingen tillåts säga det offentligt att det är så. Vad skiljer Sverige i det avseendet från länder med mer auktoritärt styre? Sverige är på sin höjd en totalitär demokrati nu. Senaste bisarra exemplet är Morgans vägran att debattera med M i tv, ändå gick han till angrepp utan möjlighet för M att svara. Därpå attackerar han Bianca Ingrosso. Morgan uppträder självsvåldigt och auktoritärt som en envåldshärskare, utan rädsla för repressalier.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s