Brottsligt att påtala att en kvinna skulle vara vackrare utan slöja?

En kvinna i 50-årsåldern som skulle hämta ut medicin åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt för att ha ”förolämpat” en muslimsk kvinna som jobbar på ett apotek. Den muslimska kvinnan började gråta och kände sig ”mycket kränkt” på grund av att 50-åringen ska ha sagt att den muslimska kvinnan skulle vara vackrare utan slöja och undrade om någon tvingat henne att ta på sig den.

Polisen har tagit händelsen på stort allvar och tagit in övervakningsfilmen samt förhört såväl den åtalade som målsäganden. Det är dock oklart vilken brottsrubricering det rör sig om.

Det är sådana här saker som gör att man undrar vart det här landet är på väg – hur kan det ens vara brottsligt att påpeka att man anser att någon skulle vara vackrare utan en slöja på huvudet samt fråga om hon tvingats täcka sig? Har vi inte yttrandefrihet längre? Det finns folk som säger till män med skägg att de skulle vara snyggare utan och vissa som säger till korthåriga kvinnor att de borde låta håret växa ut för att se mer kvinnliga ut – inte ställs de inför rätta för det?

Hade det varit likadant om man sagt till en jude att han borde ta av kalotten eller påpeka för en sikh att han borde skippa turbanen för att se snyggare ut och fråga om de bär den frivilligt, eller är det bara muslimer som ska särbehandlas?

Jag kan tänka mig att Partiet Nyans gnuggar händerna eftersom detta är precis vad de eftersträvar när de orerar om krav på att islamofobi ska få en egen rättsrubricering.

Visst är det lite olämpligt att uttrycka sig så, men det låter helt obegripligt att det skulle klassificeras som en brottslig handling. Tragisk utveckling och det känns som Sverige är på väg åt helt fel håll!

#onlyinsweden

https://sverigesradio.se/artikel/7512857

21 reaktioner till “Brottsligt att påtala att en kvinna skulle vara vackrare utan slöja?

 1. Skriver man till Apotek hjärtat och påpekar att en personal har en stor tjock filt runt huvudet får man detta svaret:
  Apotek Hjärtat Kundkontakt
  tis 30 juni 18:47 (för 10 dagar sedan)
  till mig
  Hej!
  Tack för att du kontaktar oss på Kundkontakt.
  Vi har just nu väldigt högt tryck och därför längre svarstider än normalt. Du kommer att få svar så snart som möjligt.
  Observera att du inte kan mejla in beställningar till oss. Vi kommer heller inte att besvara mejl som rör receptstatus, lagersaldo eller rådgivning utan hänvisar istället till att ringa oss på 0771-405 405. Du hittar våra aktuella öppettider på https://www.apotekhjartat.se/kundkontakt/kontakta-oss/.
  Vi tipsar dig även om att läsa svaren på våra vanligaste frågor just nu på https://www.apotekhjartat.se/kundkontakt/leveransforseningar/.
  Tack för din förståelse!
  Vänliga hälsningar,
  Apotek Hjärtats Kundkontakt

  Gilla

 2. Jag tycker att du skulle se vackrare ut utan slöja. Vad finns det för nedsättande i detta? Det är ingen förolämpning. Varför ska vi gå på tå för islam? Jag säger som Lidbom sa i KU: trams, det är bara trams.

  Gillad av 1 person

  1. Tramset blir bara värre för var dag. Nu var det nå´n invandrad fjant som tyckte att Frölunda:s indian var kränkande. Idioterna på SVT tyckte naturligtvis att det var värt att göra reportage om. Man blir så in i helvetes trött på allt i detta dårhus…

   Gillad av 1 person

 3. Jag brukade handla på det gamla ”riktiga” apoteket tills de på ett halvår tog in och anställde muslimer i tält och slöja. Detta var uppenbarligen ett PK beslut av styrelsen och nu har de andra skojarna gjort detsamma. Hade vi fått välja om vi velat att det offentliga gemensamma rummet skall ockuperas av symboler för medeltida kvinnoförnedrande religioner som islam hade vi inte bara sluppit detta utan också de runt 2 miljoner muslimer som till 85% sitter och lyfter bidrag utan motprestation.

  Gilla

 4. Vår regering knäböjer för islam. Likt polisen som knäböjde.
  Vi måste alla ta särskild hänsyn till islam. Annars tar polisen oss. Eller klanen.

  Gilla

 5. Det är tydligen högmålsbrott om någon svensk säger något som en muslim inte gillar?!?!

  Dårpippidiktatur.

  Gilla

 6. Kan det vara så att den unga kvinnan blev ledsen för att hon är tvingad att ha huvudduk? Annars var det absolut inget att bli ledsen över. Att något sånt här kan leda till åtal är absurt. Alltså har yttrandefriheten tagit ifrån oss. Får hoppas på att rätten och absolut domaren verkligen sätter sig in i vad som står i Koranen och läser om Khimär. Så det kan bli ett slut på att huvudduk etc inte är annat än att styra och förtrycka kvinnor. 😡

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 7. Jag tycker att en lätt slöja är fint.Det sänder dessutom de rätta signalerna om kyskhet och att kvinnan vet sin plats.Jag kan tycka att även svenska kvinnor skall bära slöja,Annie Lööf tex bör genast ta på slöja.Hon om någon skall likt en hund veta sin plats.Kvinnors rättigheter kommer genom Islam att begränsas och det är mycket bra och helt nödvändigt.Islam är Guds gåva till oss män.

  Gilla

 8. Landet är på väg mot ett läge där en vändning mot ett normalt fungerande samhälle är försent. Hela tiden är det nya galenskaper fast man tror att gränsen är nådd så kommer det mer som är värre.

  Gillad av 1 person

 9. Vi lever i en totalitär demokrati. Islam kommer ha mycket att säga till om hur det ska vara i Sverige oavsett vilka som har regeringsmakten. Det är förskräckligt att svensken inte hann förstå allt detta. Landet Sverige som vi kände det är förändrat för gott. Det här är allvar, ingen lek. Fortare än någon tror skulle det här kunna bli riktigt förskräckligt.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det gick snabbt i Sydafrika.De vita farmarna(som födde och klädde befolkningen) fick se sina egendomar konfiskerade och själv blev de satta i getto.Så ja,det kan gå väldigt väldigt fort.Det är för närvarande skottpengar på den vita delen av befolkningen.En salva av i skrevet på ansvariga vore passande.

   Gilla

 10. Kan det helt enkelt var så att den muslimska kvinnan insåg att hon blivit tvingad till att använda slöja och därför grät!

  Gilla

  1. Hon grät därför islam krävde av henne att hon skulle vara kränkt och ledsen. Inte så svårt att förstå. Hon är hotad dag som natt om hon inte ”uppför sig”, är det så svårt att förstå ? Fattar ni inte vad islam är? En erövrar-religion. De slutar aldrig. Naivt att ta lättsinnigt på detta.

   Gilla

  2. Hon grät därför islam krävde av henne att hon skulle vara kränkt och ledsen. Inte så svårt att förstå. Hon är hotad dag som natt om hon inte ”uppför sig”, är det så svårt att förstå ? Fattar ni inte vad islam är? En erövrar-religion. De slutar aldrig. Naivt att ta lättsinnigt på detta.

   Gilla

 11. Ja du har talang Jenny, du kan uttrycka dig och lägga fram texten som du vill. Men bortser från vad som faktiskt hände i detta fall.

  Lycka till Jenny, jag hoppas att det går bra för dig! 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s