Syrisk pojke våldtagen av tre libanesiska män – video online väcker bestörtning på social medier

Tre libanesiska män, varav en är son till en högt uppsatt person i Hezbollah, våldtog och utsatte en 13-årig syrisk pojke för sexuella trakasserier enligt en video som gått viral på sociala medier i måndags. En av männen filmade skrattande incidenten och videon väcker bestörtning på sociala medier.


Videon som filmades i staden Sohmor i Bekaa Valley, visar hur trion misshandlar barnet och tvingar honom att deltaga i sexuella handlingar.

Den syriska pojken arbetade i sin mors juiceshop och hans libanesiska mor, som skiljt sig från den syriska fadern, äger även en grönsaksbutik. Pojkens mor berättar att hon inte kände till incidenten och när hon frågade ut sin son berättade han att han utsatts för detta flera gånger under de senaste två åren.
-”Igår visade min svåger denna tragedi efter att det spridits online och jag klarade inte av att se mitt barn lida. Min son säger att han blev våldtagen av sju män i juiceaffären. De är alla släkt med varandra och från staden Sohmor. En av dem höll fast honom medan de andra våldtog honom.”

Pojken har också berättat att han blivit fysiskt och psykologiskt torterad för att hota honom att inte berätta om vad som hänt. Modern har nu kontaktat människorättsorganisationer för att få hjälp med att driva fallet och uppmanat att rättsväsendet att arrestera de som är inblandade.


Bilder på de misstänkta har florerat online och delats på sociala medier där både libaneser och syrier är upprörda samt uppmanar libanesiska myndigheter att utkräva rättvisa genom att straffa männen. I en intervju säger Amira Sukkar, chef för ungdomsskyddsenheten, att nödvändiga åtgärder har tagits, att man rapporterat händelsen till polisen samt pratat med åklagaren för att börja utredningen. Enligt Sukkar känner pojken att han är skyldig till brottet.


Enligt en libanesisk websida är de tre männen väl kända i området där de begick brottet. Enligt Aram News har libanesiska myndigheter fortfarande inte uttalat sig officiellt trots att det gått tre dagar och Hezbollah påstås nu sätta press på modern att inte gå vidare med anklagelserna.


https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/07/01/Outrage-in-Lebanon-after-video-of-three-men-sexually-assaulting-young-Syrian-boy-.html


https://www.middleeastmonitor.com/20200630-syrian-boy-raped-and-tortured-in-lebanon/

4 reaktioner till “Syrisk pojke våldtagen av tre libanesiska män – video online väcker bestörtning på social medier

 1. Man kan inte lita på några berättelser nu för tiden … men ofta finns det en anledning till att de berättas.

  Vad vi ganska säkert vet är att Libanon är på gränsen till inbördeskrig … alla mot alla …

  Bäst om libaneserna för reda ut sina problem själva … och svenska folket får försöka lösa svenska problem …

  Gillad av 1 person

 2. Dessa män följer bara sin kultur hur tragisk den nu är där barn ä lovliga offer från tidig ålder.

  Gilla

 3. Det verkar som en sann och rimlig historia. Vi har ju bevisligen otaliga grupp-våldtäkter här i Sverige utförda av utlänningar med islamisk tro.
  Vem bryr sig och upprörs här i Sverige?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s