Frågor från SR

Idag fick jag mail från journalist på Sveriges Radio P4 som ville ställa frågor om bilden på den abayabadande kvinnan.

”Jag heter Aber och jobbar som journalist på Sveriges Radio. Jag skulle vilja prata lite med dig och ställa några frågar gällande bilden på badparet. Har du möjlighet att ringa mig nån gång under dagen då kan du nå mig på xxx.
Tack på förhand.
Hälsningar
Aber Shalati”

Eftersom jag är privatperson så vill jag inte höras i radio och dessutom litar jag varken på SR:s opartiskhet eller förmåga att inte vinkla reportaget till min nackdel, varför jag bett dem att istället skicka över frågorna mailledes så kommer jag svara skriftligen.

Fortsättning följer, men jag kommer dokumentera allt här så jag har ryggen fri.

14 reaktioner till “Frågor från SR

 1. Det räckte att läsa förnamnet för att jag skulle ana ugglor i mossen. Om du svarar på frågorna så räkna med att det publicerade kommer att bli vinklat åt ett bestämt håll. Personligen skulle jag aldrig svara på frågor som denna person ställer. Jag skulle be personen i fråga att dra åt helvete, men du gör förstås som du själv vill.

  Gillad av 1 person

 2. Lämna inte ut ditt nummer i onödan! Om du ringer upp SVT:s växel från hemligt(eller annans) nummer och ber att bli kopplad till ”Aber” så spela in samtalet! Du kan ju passa på att intervjua dem, om du vill, och sedan lägga upp det. Jag spelar in med Audacity och mobilen mot mikrofonen på datorn, samt sparar ner det med 16000Hz och ogg-format på Archive.org.

  Gillad av 1 person

   1. Bra. Säger bara att du skulle kunna utnyttja tillfället på ett säkert sätt om nu fulmedia vill tillåta det. Klipper och klistrar de på ett omoraliskt sätt så har du spelat in samtalet och kan då visa folket deras omoral och varför man bör betrakta allt de producerar som lögn.

    Gillad av 1 person

   2. Jag tänkte publicera deras frågor och mina svar på bloggen och FB isf så får vi se om de publicerar utan vinkling. Men de kanske inte hör av sig igen. Vi får se.

    Gillad av 1 person

   3. Det kan handla om interna regler om att de måste ha försökt att kontakta dig.

    På FB är du sannolikt redan shadow bannad (smygcensurerad) Den statistik som redovisas via WP, behöver inte vara äkta besökare, men kan vara FB:s egna robotar. Rekommenderar en sista post på FB och att du meddelar att du befinner dig på det öppna fria WordPress för de som vill läsa eller kommentera.

    Gillad av 1 person

 3. Risken finns att de kommer att ‘klippa & klistra’ oavsett hur du än väljer att svara på frågor. Det är lättare för dem via epost …

  Gilla

 4. Jag skulle aldrig ge mig in i ett samtal med denna person. Aldrig! Är överens med tompas11, hur du än garderar dig blir du förloraren. Svara honom inte, gör det inte. Du har utmanat islam och du kommer bli lagligt villebråd för alltid, tom så att det är deras plikt att koma åt dig. Gör det inte, du har ju barn har du skrivit. Du kommer inte kunna kontrollera förloppet.
  Den mannen, och ett otal andra liknande, är inkvoterade på SR. Med skatten som slant i stället för skatt fick man råd att anställa ett stort antal liknande personer även på UR.

  För den som orkar, här är några väldigt intressanta fakta som förklarar varför vi upplevt SR, UR och SVT som megafoner för regeringen. Allt jag skriver finns dokumenterat av journalisten och författaren Lars Åberg. ”för 10 år sedan fick medarbetarna (på SR,UR och SVT) gå på kurs för att få syn på sina fördomar. Konsulter hyrdes in för att slå fast att mångfald sitter i pigmentet och det framställdes som något av ett ideal att program om människor i en viss trappuppgång skulle göras av personer som växt upp bakom samma port. Ett av de inhyrda företagen, Samarbetsbolaget, talade i sina prospekt om ”individuell mångfald” och drog slutsatsen att ”vi behöver kunna kommunicera med varandra”. Utbildningsradion skrev i sin mångfaldsstrategi att ”varje medarbetare ska förstå, omfatta och tillämpa ett antal begrepp som t ex mångfald, rättighetsperspektiv, normkritik och interkulturellt förhållningssätt”.” Så där fortsätter det. Vidare skriver Åberg att ”inga reportrar eller författare kan därför räkna med självklart stöd från sina fack eller föreningar med det fria ordets försvar som bärande idé om det sagda eller skrivna råkar i konflikt med det inom skrået för tillfället godtagbara. Yttrandefrihet är då inte nödvändigtvis ett utrymme värt att vidga utan kan också förstås som en uppsättning åsikter som bör bevakas.” Det är faktiskt läskigt, vi sägs ju vara en demokrati. Min benämning är en totalitär demokrati. Allt var väl förberett. Hur ändrar man på allt detta vid ett regeringsskifte? Det blir inte lätt. Kanske kommer en regering som vill använda sig av den befintliga strukturen (inklusive myndigheterna som utför opinionspåverkan) men som vill ha ett annat budskap:

  Gillad av 1 person

  1. Det är lätt att ändra på osanningar. Man säger helt enkelt sanningen och låter sanningen bli guidande. Man inför helt enkelt vetenskapliga råd och vetenskapliga redaktörer som filtrerar bort kända osanningar och annat som strider mot grundlagen om yttrandefrihet, ur alla gällande dokument och medier, vilka då kommer fungera i folkets intresse.

   Man kan även införa absolut dementirätt på osanningar som man finner som måste publiceras eller riskera vite. Medier som uppbär presstöd, vilka folket betalar, kan även tvingas att publicera allt material på nätet med öppna fria kommentarsfält för folket, som följer fastslagna kommentarsregler som upprätthålls av statligt anställda moderatorer.

   Gilla

 5. Jag har följt detta drama och kan bara konstatera att detta samhälle skördar sina offer.Detta är en kamp som vi inte vinner,det har jag förstått.Hur fan blev det så här? Hur fan blev det så här? Det bästa för en själv är att stoppa huvet i sanden men det blir svårare och svårare och som väl är börjar fler och fler få upp ögonen.Tankarna går till Dig Jenny,du är bara en vanlig människa som modigt slåss för ett sunt och friskt samhälle.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s