Black Lives Matter-protesterna blir alltmer absurda – det räcker att vara en vit man för att tvingas bort

Författaren och professorn Frank Furedi skriver en intressant krönika som kretsar kring det absurda att vit hud och framförallt ”white privilege” numera anses som en synd. Man behöver inte säga något oförskämt utan det räcker med den blotta existensen för att någon ska bli kränkt.

Den senaste som attackeras är John Edge, VD för Southern Foodways Alliance i USA, som visar att även en fläckfri vit man riskerar att bli en staty som måste rivas ned.

Det är ingen som påstår att Edge är en rasist eller att han har gjort något fel. I själva verket har Edge sett till att höja statusen för afroamerikanska kockar i landet samt lett en kampanj för att hjälpa till att återuppbygga en restaurang i New Orleans som ägs av svarta och som förstörts efter orkanen Katrina.

Anledningen till att Edge ska kliva åt sidan anses istället vara att han helt enkelt är en vit man. Edge och den organisation som han har lett i över 20 år har spelat en viktig roll i att göra mat från södern populär i USA. Hans meningsmotståndare menar därför att han som vit man haft för stort inflytande på en region vars mat har influerats av svarta människor.

Mat har blivit rasifierat och vita kockar samt kokboksförfattare ifrågasätts eftersom man misstänker att etniska grupper fördrivits från sin kulinariska kultur. Så Cream of Wheat-maskoten följer efter Aunt Jemima och Uncle Ben ut genom dörren. Men vem tjänar egentligen på den här utrensningen?

I svallvågorna efter de senaste Black Lives Matter-protesterna har kokböcker noga scannats igenom för att hitta bevis på blackface eller annat som kan liknas vid ”etinsk utrensning”. Den senaste uthängningen av kulturyttringar är den populära veganska matsiten Thug Kitchen, som har använt sig av ett ”digitalt blackface” som författare till deras kokböcker. Nu anklagas de för att använda innhållet som är skrivet som afroamerikansk slang för att marknadsföra sig själva och för att låtsas vara svarta. Efter att ha blivit utsatta för press har företaget beslutat att be om uräkt och ändra sidans namn till ”Bad Manners”.

Bon Appétit, är ett avancerat livsstilsmagasin som lanserat en översyn av sin marknadsföring av internationella rätter och ingredienser efter att ha fått kritik för att ha använt vita kockar när de spelat in videoguider och gjort asiatisk mat. Tidningen ska nu göra om tusentals recept som publicerats på deras websida samt lovat att uppdatera sina recept med intensifiering av mångkulturella inslag.

Två av Storbritanniens ledande mattidningar, BBC Good Food och Olive, har också lanserat en liknande genomgång av sina 13.000 recept efter att chefredaktören Christine Hayes deklarerat att recept i en alltför bred genre med oacceptabla namn som ”asiatisk sallad” hade tagits bort eller gjorts om.

Det har helt klart tagit löjeväckande proportioner som bara kommer att slå tillbaka på dem själva i slutändan och jag undrar när dessa galenskaper ska sluta? Snart hoppas jag!

#suntförnuftärenbristvara

https://www.rt.com/op-ed/493505-food-racialised-politicised-chef-blm/

5 reaktioner till “Black Lives Matter-protesterna blir alltmer absurda – det räcker att vara en vit man för att tvingas bort

 1. Vad ska nu ske med all reklam som man får i brevlådan, ofta är mer än hälften av personerna på bilderna av annan hudfärg än vit. Är nu dessa kränkta för att de är på reklambild eller skulle det kanske inte finnas några vita alls för då blir de andra kränkta? Stora reklampelare visar ofta jättebilder på hucklekvinnor och barn, man undrar är vi verkligen i Sverige? Denna reklam har helt motsatt effekt på mig, köper absolut inte dessa varor.

  Gillad av 1 person

 2. Det vet vi alla att det är bara är ett arrangerat skådespel detta med BLM, snart kommer något annat och de mörkhyade får klara sig själva….precis som vi andra….som de gula, de gröna, de rosa, de randiga, de rutiga, de korta, de långa holländarna, pygméerna, ja alla…..
  En liten miljöpartist, Åsa Lindhagen, skriver idag en hel sida på bästa plats i SVD att ”Nu gör vi mer för att utrota rasismen”. Hon är inte bara verklighetsfrånvänd, hon lever i en annan värld, hon är troende på något vis, en tro som verkar göra henne övertygad om att hon har en mission, en mission som hon fått av någon högre makt. Hon är ett exempel på vad som händer när de troende ”profeterna” får makten i staten. Då kommer den militanta trosövertygelsen att styra över både lagen och förnuftet. Precis allt det vi sett och ser ske nu. Tankefriheten sitter verkligt trångt, för hon tål inga andra gudar jämte sin egen. När sådan trosövertygelse går FÖR långt brukar den få psykiatriska benämningar. Vanligt är att sådant kallas ”vanföreställningar”.
  För att utrota det hon kallar ”rasism” skulle hon behöva slå ihjäl alla människor och djur på vårt klot. Det sitter i människans och djurens gener att instinktivt göra skillnad mellan ”dom och oss”. Så blev vi utrustade, för att försvara oss. I stället för detta enfaldiga att tro att hon kan utrota ”rasism” så skapar hon våld och rasism. Hon aktiverar alla biologiska reflexer i oss att försvara oss när hon låter det plötsligt dimpa ner utlänningar i vårt hem, utlänningar av annan än vår sort som börjar våldföra sig på oss. De som anfaller oss uppvisar alla tecken på att de vill oss ont, att de inte respekterar oss, att vi är mindervärdiga och att det är tillåtet att vara just rasistiska mot oss. Men detta ser naturligtvis inte den som har vanföreställningar och borde omhändertas och få hjälp när hon skadar andra.

  Gilla

 3. llll

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s