Regeringen i Egypten uppmanar kvinnor att undvika graviditet under coronapandemin – borde anammas globalt för att bekämpa överbefolkningsproblemet

Den egyptiska regeringen går nu ut och uppmanar kvinnor att undvika att bli gravida under coronapandemin, eftersom nya upptäckter har kopplat viruset till blodproppar som kan påverka moderkakan och fostrets näring. Graviditet kan också orsaka indirekt försvagning av immunsystemet, vilket gör gravida kvinnor sårbara för viruset.

Enligt uttalandet från ministeriet kan användning av preventivmedel användas för att tillfälligt förhindra graviditet och vårdinrättningar tillhandahåller olika födelsekontrollmetoder – inklusive Implanon-kapseln, en långvarig metod som varar i tre år.

Det hade enligt mitt tycke inte varit en dum idé att anamma detta globalt. Om alla världens kvinnor undvek att bli gravida resten av året så skulle det ske en betydande minskning av nya invånare på planeten och det hade kunnat bli ett led i att börja bekämpa problemet med överbefolkning, som faktiskt är det största hotet mot vår civilisation eftersom jordens resurser är begränsade – inte klimatförändringarna som vissa vill påskina. Sedan hade det varit lättare att fortsätta på den inslagna vägen och införa familjeplanering i de regioner som har störst problem.

Trots att flera experter länge hävdat att det är av stor vikt att familjeplanering införs i bland annat Afrika och andre regioner där fattigdom är vida utbrett, är våra världsledare fullkomligt döva och vill inte ta i detta problem överhuvudtaget utan man låter istället allt rulla på tills vi har förbrukat alla existerande resurser. De lever trots allt bara för stunden och varför tänka på framtida generationer eller moder jord när pengar och makt är det enda som betyder något?

#followthemoney

https://www.arabnews.com/node/1697506/middle-east

8 reaktioner till “Regeringen i Egypten uppmanar kvinnor att undvika graviditet under coronapandemin – borde anammas globalt för att bekämpa överbefolkningsproblemet

 1. En barnbegränsning i dessa områden med brister både på mat och rent vatten tidvis vore en välgärning som nog tyvärr aldrig blir verklighet.

  Gillad av 1 person

 2. Kolla vad Allah::n säger!!
  Där biter inte sanns eller vett, mig veterligen..
  Känns lite som ett ungdomsgäng…
  Kolla gärna på TV hur våra sk släktingar, som inte behöver jobba & betala sk $katt od, schimpamserna beter sig.
  Slående!!

  Mvh Per

  Gilla

 3. De sitter lite pyrt till där i Nildeltat nu när Etiopien bygger damm och kontrollerar skörden i Egypten.
  Kanske Allah hjälper Egypten nu.
  Etiopien som är ett av världens äldsta kristna länder.
  Kanske kan Ann Linde och SIDA åka ner och tala om hur det ska vara. Och hjälpa. MP ställer säkert upp och följer med.

  Gilla

  1. @Realist
   Du ser poängen??
   7 000 000 000 vill bli försörjda…..
   Berätta detta för alla(h) vänsterblivna….
   Det finns ingen skatt vid regnbågens ände..
   Nope!
   Been there!

   Ha en fantastisk dag!!

   Gilla

   1. Jomen, FN lovar ju alla att de har rätt till allt! Det står ju så i deras papper! Det de säger om barnen är ju faktiskt lag i Sverige nu. Så alla har faktiskt rätt att bli omhändertagna. Tyvärr står det inte så tydlig i pappren från FN vem som ska sköta det hela, vart räkningarna ska skickas. Men, som jag har förstått det är det nog Sverige som ska ta hand om det hela. Så säger i varje fall vår snälla regering. De gör ju verkligen sitt bästa för att vara snälla mot alla oavsett hudfärg. Det är minsann inte rasistiskt. Det är faktiskt så att den vita hudfärgen är väldigt bra för FN och alla 7 000 000 000. Det är de med vit hudfärg, ja förutom de i Asien då, som är arbetsbina. Så på så vis är det ju klokt tänkt av FN, alla vet direkt vem som ska sättas åt om det inte fungerar, nämligen det vita arbetsbiet. Bi och bi, det var mest en liknelse, ni förstår förstås. Hursomhelst så är det nog Sverige som räkningarna ska skickas till även om FN glömde skriva ut det.
    Så vi säger det väl då, allah är välkomna till Sverige, ja förutom arbetsbina då.
    P.S. Jag är dyslektiker, ni får ha överseende med min stavning. Det blir lätt fel för mig, t ex ordet arbetsam blir ofta fel, oklart om det blev rätt nu, men som sagt, ni får ha överseende, jag vill ju bara så väl.

    Gilla

 4. Vill man begränsa barnalstringen är det bra att frigöra kvinnor till karriär istf att förtrycka och hålla nere länder i underutveckling.
  När du säger att dagens ledare inte bryr sig om barnbegränsning så gäller det inte imperiet, men deras metod är krig och utsugning, inte utveckling som ju har givit låg nativitet här.
  Malthusianerna där en del klimataktivister ingår är extrema och föreslår att jordens befolkning bör krympas till olika nivåer, den värsta jag sett citerad är Rockströms kollega i aktivistsaammanhang som nämner 100 miljoner som önskvärd och möjlig dvs han vill få bort 99% av jordens nuvarande befolkningstal.
  Miljörörelsen är starkt kopplad till Malthusianer det finns diverse NGOer som ska föreställa ha ädla motiv men drivs av medlemmar ur samma oligarki som med världsbanken svälter ut folk istf som det var meningen utvecklar världens länder till liknande nivå som de rika länderna.
  http://american_almanac.tripod.com/malthsay.htm
  Släktforskar man så påminns man om att det var analogt i Sverige när våra förfäder var fattiga.

  Gillad av 1 person

 5. Jag tycker fortfarande att 145 miljoner egypter till Stockholm skulle vara behjärtansvärt. Både Malmö och Göteborg måste öppna sina hjärtan också. De får lov att 23 miljoner respektive 18 miljoner, ja, då är rohingyerna inte medräknade i den siffran förstås.
  Ska vi säga så? Jag ska försöka få MP att gå till val på detta.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s