Klimataktivister lekte superhjältar – stoppade flygplan i Ängelholm från att lyfta genom att limma fast sig i planet

Sverige är fullt av terrorister – är det inte islamister så är det djurrättsaktivister och så klart klimataktivister.

Ett tiotal personer från klimataktiviströrelsen Extinction Rebellion deltog i kväll i en manifestation på Ängelholms flygplats. När planet med destination Arlanda skulle boardas sprang flera personer ut ur ledet och ställde sig framför planet. En av dem, Lan Pham, hade på sig en superhjältedräkt med rörelsens logga på ryggen och limmade fast sina händer mot flygplansnosen.
-”Det är en manifestation mot att regeringen investerar miljarder i infrastruktur som kommer att göra en annan kris ännu värre, vilket är klimatkrisen. Det handlar om att vi vill sluta vänta på att regeringen och stora företag ska rädda oss från klimatkrisen. Dräkten symboliserar vanliga människor som har insett allvaret i situationen.”

Fem personer deltog i manifestationen ute vid planet och fem personer var kvar inne på terminalen. De som befann sig inne i byggnaden misstänks för skadegörelse efter att ha skadat inredningen. De personer som hindrade planet från att lyfta är misstänkta för brott mot luftfartsförordningen.

Ett ensamåkande barn som skulle åka med planet fick således en rätt traumatisk upplevelse, men det var trots allt för en god sak i mänsklighetens namn! 🥴

Jag undrar i mitt stilla sinne om våra styrande ser med oro på den våldsbejakande extremismen som växer fram i landet där människor anser sig ha rätt att ta till vilka metoder som helst för att få föra fram sina åsikter, eller rycker de på axlarna som med allt annat som faller isär i Sverige?

#onlyinsweden

https://www.sydsvenskan.se/2020-06-29/flygplan-i-angelholm-hindras-fran-att-lyfta-av?fbclid=IwAR0gOhsv5xlMB7Gl57iGkS-F9KpFlmqXpVtnsTBZCT2cLoCNM3RSEtW27tM

6 reaktioner till “Klimataktivister lekte superhjältar – stoppade flygplan i Ängelholm från att lyfta genom att limma fast sig i planet

 1. Flygplanet skulle förstås ha kört över de som stod framför det och han som limmade fast sina händer hade fått följa med upp i luften hängande i armarna. Våld ska med våld bekämpas, detta är det enda som dessa dårar förstår.

  Gilla

 2. Ja, kreativa förslag som visar på hur spelreglerna i en demokrati ska fungera.
  I Kina är det säkert också förbjudet att hindra flygplan från att lyfta. Man kan säga att där upprätthålls ändå någon trohet med lagar och regler. Kanske skulle de självutnämnda rättsskiparna tänkt sig för en gång innan de inhandlat limmet i Kina? Tom Tyskland skulle nog satt stopp för sådana terrorister. I Egypten då? Kan inte tänka mig att det tagit många minuter innan sådana aktion där skulle varit nermejad och slängd i, kanske Nilen?
  Jag skulle gasat på och haft som försvar att jag dels inte såg stålmannen och dels värnade om mina passagerares säkerhet. Terroristen var ju förberedd för en flygtur, dräkten skvallrade ju om det. Upp i luften, vore intressant att veta hur länge limmet satt fast och om det var limmet eller armarna som släppte först. Hade varit kul att överraska terroristen med ett vuxet svar och inte ett svenskt svar. Visa att det svenska stålet biter än. Så att säga.

  Gilla

 3. Det som sker är att man ger sig på svenskarna och Sverige. Det ör ju knappast vi som är skyldiga till allt man anser som orättvist här i världen. Det är ju inte svenskarnas fel att intelligens är ojämnt fördelad här i världen.

  Gillad av 1 person

 4. Det är skrämmande att man inte upprätthåller lagen, regeringen Löfven verkar inte bry sig om något annat än att fylla sina egna plånböcker, och ordna fina pensionsförmåner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s