Det går bra att ange signalement i vissa fall

Aftonbladet skriver om den förfärliga våldtäkten i Täby igår när en kvinna förföljdes på vägen hem från badstranden och våldtogs under knivhot. Jag hajade till när jag såg att de för ovanlighetens skull hade ett signalement på den misstänkte gärningsmannen, som polisen annars brukar vara så förtegen med för att inte förstöra utredningen eller vad de brukar säga.

Sedan såg jag anledningen – han var ljushyad, så då går det hur bra som helst att be allmänheten om hjälp utan att kränka någon.

Hoppas iallafall att de får fast kräket omgående innan han hinner attackera fler!

#onlyinsweden

Källa: Aftonbladet

5 reaktioner till “Det går bra att ange signalement i vissa fall

 1. Är man vit och dessutom man då är all jakt på förövaren laglig! Är man mörk och invandrare då slår censuren till! Den som säger att det INTE är skillnad på folk och folk har inte förstått var vi befinner oss. Sen tycker jag att de är bra att de jagar ALLA våldtäktsmän med blåslampa, de får gärna kastrera dem också eller bara kasta bort nyckeln. Men att göra skillnad på folk och folk är väldigt lågt, men det är så det ser ut i dagens samhälle.

  Gillad av 1 person

  1. Så, så, nu ska vi inte begära för mycket, polis och press, SVT och SR följer ju bara regelverket! Det där nya som vi fått uppifrån.
   Men indelningsgrunden skidåkare-inte skidåkare är inte dum. Då slipper man tänka hudfärgen.

   Gilla

 2. Det där sättet att hantera färgen på människors skinn följer tills vidare order uppifrån har jag fått hemlig information om i mitt yrkesarbete. Men, nån dag så småningom kanske det kommer kontraorder vilket vi inte ska hoppas. Jag hoppas det blir så att färgen på skinnet inte är så viktig utan vad vi gör, vad vi säger, hur vi beter oss, vilket ansvar vi tar, att vi inte skyller ifrån oss osv osv.
  Men de är säkert bara färgblinda på ett visst sätt alla de som oavbrutet pratar om färgen på människor skinn, det måste vara så.
  Men, men, bäst ändå att följa spelets regler, jag tänker nu köra hårt med solning resten av sommaren. Man vet ju aldrig hur aggressiva de där människorna blir framåt hösten. Bäst att lära sig några ramsor också, måste leta reda på vad som krävs för att inte bli vält omkull och slagen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s