Före detta MP-politiker ledande i terrorism mot svensk näringsidkare – polisen kan inte göra något för att stoppa djurrättsaktivisterna

Sanna Rylander trakasseras vecka efter vecka av de våldsbejakande djurrättsaktivisterna i Djurfront som står svartklädda och maskerade utanför hennes klädbutik Viva Nilla i Helsingborg. Vissa har på sig blodiga djurdräkter och skriker ”mördare”, de filmar även alla kunder som vågar sig in i klädbutiken som säljer enskilda plagg med pälsdetaljer – något som aktivisterna bestämt sig för att tvinga henne att sluta sälja sedan över ett år tillbaka.
-”De var inne i butiken en dag. Två killar med mask kom in och rev ner alla kläder. Sen tog en av dom en sko och slog mig i ansiktet.”


De senaste veckorna har spänningarna mellan aktivister och butiksägaren Sanna Rylander ökat. Nyligen uppstod tumult när andra butiksägare konfronterade de maskerade aktivisterna och tog sin butiksgranne i försvar, vilket ledde till bråk och slagsmål och en aktivist som försökte filma butiksägarna fick sin kamera slängd i marken. Samma aktivist åtalades häromveckan för misshandel i samband med en helt annan händelse där hon hållit upp en kamera i en grupp jägares ansikten och därefter hamnat i slagsmål.


Kläddesignern Efty Kvist, som driver en butik i närheten av Viva Nilla, beskriver hur hon blev slagen och misshandlad i samband med händelsen, där fyra anmälningar om olaga hot, misshandel, ofredande och skadegörelse gjordes efteråt. I tumultet revs även hennes klänning sönder.


Vid flera tillfällen tidigare har hon och andra handlare haft kontakt med polisen för vad man anser vara mobbning och trakasserier mot butiksägaren Sanna, men de säger varje gång att de inte kan göra något, istället kommer de hit och ser på.
-”Det känns helt absurt att polisen bara kan stå där medan de här svartmaskerade personerna mobbar den här tjejen och skriker mördare hela dagarna. Vad ska polisen göra härnäst? Knäböja och bjuda på pizza? Aktionerna förstör för alla handlare längs Kullagatan i Helsingborg.”

Enligt polisen i Helsingborg har Djurfront inte ansökt om tillstånd att demonstrera, något de egentligen är skyldiga att göra enligt lag, men att de inte sökt tillstånd är inte tillräckligt starka skäl för att upplösa demonstrationen eftersom demonstrationsrätten i Sverige är så pass stark och de har rätt att yttra sin åsikt.


Demonstrationerna som syns utanför butiken är dock bara en liten del av vad som verkligen sker. I sociala medier sprider Djurfronts officiella konto Sanna Rylanders hemadress och kontaktuppgifter samt uppmanar sina anhängare att kontakta och trakassera henne, något som inneburit hundratals anonyma samtal med mordhot till både Sanna och hennes familj natt efter natt. En del av samtalen med hot publiceras sen på Youtube, där Sanna Rylander förtalas och svartmålas. Hon visar meddelanden och inspelade samtal, en del med rasistiska undertoner, där Sanna, hennes man och anställda kallas hora på persiska, ”djurplågarmohammed” och dylikt. ”Öga för öga, tand för tand” lyder ett av alla meddelanden. ”Döda all personal där” står i ett annat.
-”Det har varit fruktansvärt. De kan ringa 200-300 samtal på en kväll. Jag får meddelanden om att man ska döda mig och så står de utanför dag efter dag, där de hoppas kunna provocera fram något som de kan filma och lägga ut.”


I sociala medier har Djurfronts officiella konto även publicerat fotografier på Sanna Rylanders privata bostadsområde och det har startats fejkade konton på porrsajter i Sanna Rylanders namn som sedan spridits i sociala medier.


Mönstret är det samma som för många bönder runt om i Sverige som också blivit måltavla för Djurfront. Först demonstrationer, protestsidor på Facebook och inlägg med uppmaningar om att kontakta näringsidkaren. Sedan systematisk terror i form av hembesök och hundratals anonyma telefonsamtal med mordhot. Släktingar och barn som söks upp. Affischer i närområdet med bilder på företagaren, kontaktuppgifter och uppmaningar om att trakassera företagaren.


Bland demonstranterna utanför Viva Nilla syns ett ökänt ansikte i djurrättskretsar. Richii Klinsmeister, ledarfigur för både Djurfront och Hunt Saboteurs Sweden. I våras dömdes han till fyra månaders fängelse av hovrätten i Västra Sverige för bland annat misshandel, narkotikabrott, hemfridsbrott, ofredande och olaga hot mot en västsvensk lantbrukare samt hans barn. Straffet har han nyligen överklagat till Högsta domstolen. Den före detta MP-politikern har tidigare suttit i fängelse för inblandning i andra grova attacker, där svenska lantbrukare utsattes för mordbrand, olaga hot och fick familjegravar uppgrävda och skändade. Dessförinnan dömdes Klinsmeister för olaga tvång efter att han försökt utpressa pälsbutiksägare i Göteborg till att skriva på ett kontrakt om att sluta med pälsförsäljning. I gengäld skulle de slippa få fler fönsterrutor krossade och slippa ”utplånas” av andra.


Nu har Djurfront-ledaren Richii Klinsmeister flyttat till Skåne, något GP:s poliskällor kopplar ihop med en ökad aktivitet i just södra Sverige. GP har sökt både Klinsmeister och Djurfront, som avböjt att kommentera. Efter intervjuförfrågan har Djurfront istället publicerat GP-reporterns kontaktuppgifter och uppmanat andra att ta kontakt.


Sanna Rylander säger att hon tappat hoppet om det svenska samhället. Dels är hon besviken på polisen, som hon anser inte tar brotten på allvar och inte ser helheten av vad hon utsätts för. Hon är också besviken på lokala medier, som i artiklar beskrivit den våldsbejakande djurrättsgruppens agerande för ”opinionsarbete”. Hon menar att hjälpen från rättsstaten varit obefintlig.
-”Jag vet inte hur många polisanmälningar jag gjort, men jag får ingen hjälp av någon. Jag vet inte vad jag ska göra. Vissa dagar är fruktansvärda. Jag kommer knappt ur sängen längre.”

Fruktansvärt att det får gå till så här i Sverige och att vi har så lama lagar som inte kan hjälpa enskilda individer som tydligt trakasseras samt utsätts för systematiska hot. Man förstår hur tungt det måste vara när polisen inte agerar mot denna terror – hur länge till kommer hon orka?

Djurrättsaktivism har plågat svenska bönder, djuruppfödare och näringsidkare under lång tid utan att det skett några rättsliga repressalier. Flera motioner har lagts genom åren utan att våra politiker kommit till skott och beslutat något som kan bistå de som utsätts för denna typ av terrorism.

GP har granskat djurrättsaktivisterna tidigare och i en intervju med inrikesminister Mikael Damberg i januari förra året deklarerade ministern att han blev mycket upprörd och skulle säkerställa att polisen tar ett ordentligt grepp om frågan.
-”Jag ska träffa rikspolischefen i nästa vecka och då kommer jag att fråga hur de tänker jobba med de här frågorna framöver. Jag blir oerhört provocerad över att man i ett demokratiskt samhälle tror sig ha rätt att förstöra någon annans egendom eller hota människor för att uppnå politiska syften. Det här är något som familjer livnär sig på. Att bli jagad, trakasserad eller utsatt för brott och skadegörelse för att man bedriver laglig verksamhet är kränkande och jag har full förståelse för att det kan skapa rädsla. Vi måste vara mycket tydliga med att samhället inte accepterar det här beteendet.”


Moderaterna har krävt höjda straffvärden och ämnet har varit på agendan tidigare i år, men i dagsläget finns ingen ny lagstiftning på plats och inget verkar ha skett som kan hjälpa de utsatta näringsidkarna här och nu. Mycket tråkigt att samhället inte kan bättre än så här och låter terrorister få fritt spelrum!


#onlyinsweden


https://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/butiks%C3%A4garen-sanna-%C3%A4r-djurfronts-nya-m%C3%A5l-man-bara-gr%C3%A5ter-1.3048083613 reaktioner till “Före detta MP-politiker ledande i terrorism mot svensk näringsidkare – polisen kan inte göra något för att stoppa djurrättsaktivisterna

 1. … de våldsbejakande djurrättsaktivisterna i Djurfront som står svartklädda och maskerade …

  Inte ens förebilderna de italienska ”Svartskjortorna” (Milizia Volontaria per la Sicurezza Nazionale” var så fega att de maskerade sig …

  Gillad av 1 person

  1. Vad hade Mussolini att säga om svartskjortorna?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Squadrismo#Conflict_between_Mussolini_and_the_Squadrismo

   Jo att provinciell fascism var:
   “no longer liberation, but tyranny; no longer protector of the nation, but defense of private interests and of the dullest, deafest, most miserable caste that exists in Italy.”, samt sade …”if Fascism does not follow me in collaboration with the Socialists, at least no one can force me to follow Fascism.”

   De som frihetsberövar och tyranniserar djur för att sälja eller få bära deras päls är verkligen okänslig och respektlös. Det är för mig inget mysterium. Det räcker att känna till begreppet psykopati för att förstå sådan okänslighet och respektlöshet.

   Vilken konservativ människa som helst kan bli socialist eller djurrättsaktivist enbart p.g.a. detta faktum, naturligtvis även en polis som älskar sin hund eller har respekt för djuren i allmänhet.

   Gilla

 2. Detta är ett av många pöbelupplopp (detta är dock välorganiserat med struktur) som far fram i vår tid. Även metoo var en sådan pöbel. Kännetecknande för dem alla är att de inte respekterar demokratin och får politiskt stöd, både direkt och indirekt (man tillåter dem att komma undan med terrorismen, precis som islam tillåts komma undan med allt våld som utförs i dess namn i Sverige). Man kan se MP som en liknande pöbelhop, de respekterar inte demokratin utan agerar politiskt likt de som terroriserar småföretagare i djurbranschen. Med den makt MP haft och den brist på ideologi och struktur idémässigt ser vi alla nu tillståndet i Sverige. Det är deras personliga tro och tyckande som de genomför, oavsett vad de lovade som parti och vilken färg deras affischer har. Återigen, MP skulle inte haft någon makt om S sagt nej. Inte heller skulle de haft makt om inte den borgerliga oppositionen var så undermåligt svag.
  Att det ”inte händer något” i rättsväsendet gentemot de ovan beskrivna terroristerna beror på att S inte vill någonting där heller. De vill ingenting och de är väldigt bra på att få det framfört.

  Det senast nytillkomna pöbelupploppet är BLM. Vilket blir nästa? Vad är det man ska ge sig på nästa gång?

  Stina Oscarsson, som ofta, men inte alltid, skriver bra texter, föreslår idag ökad undervisning i historia i skolan i stället för att välta och hugga huvudet av statyer.

  Gillad av 1 person

  1. Om man vill vara pessimistiskt positiv kan man beskriva det som sker som en stor rörelse i tiden, motkrafterna både nationellt och mest internationellt är i funktion sedan mycket länge, det är kaotiskt, strukturlöst, ingen vet vart det ska ta vägen, tillfälligheter avgör viktiga saker, så här har det sett ut många gånger i mänsklighetens historia. Det som händer nu har dock ingen varit med om tidigare. Det som skiljer sig denna gång är att det omfattar hela jorden, hela klotet, hela mänskligheten nästan samtidigt. Det omfattar också själva jorden, själva vårt enda klot som människan inte kan tillåtas skada mer. Det är EN av de många rörelserna i tiden, detta att försöka förhindra fortsatt försämring av våra levnadsvillkor på klotet. Som så mycket annat har även dessa normala tankar och föresatser kidnappats av onda människor, smutsats ned osv osv.
   Så, visst är det kaotiskt.
   Men, något nytt, något annat kommer växa fram. Så blir det. Det blir inte som förr dock. Det jag många gånger pekat på som är av avgörande betydelse för Sverige och svenskarna är att formulera hur samexistensen ska se ut med islam. Fortsatt kaos gynnar islam och söndrar Sverige.
   Vi får hoppas nästa regeringskonstellation har tänkt till ordentligt.

   Gilla

  2. Att tillåta att hundar flås levande, säljs och får bäras kan verkligen leda till ren anarki om det får fortgå utan åtgärd. Det kan väl ungefär jämföras med att 1946 sälja lampskärmar gjorda av människohud.

   Gilla

 3. Om polisen inte kan göra något, så vem i helvete ska hon då få hjälp av? Bevisligen är inte polisen till för att skydda medborgarna, utan endast till för att skydda eliten från medborgarna….

  Gillad av 1 person

  1. Många poliser vill nog men får inte. Du kan tänka dig vad som skulle hänt om det varit en muslim som haft en djurfarm och någon gjort motsvarande mot dem…… Där har du tydliggjort hur försvarslösa svenskar är och hur våldsam islam är. Tar sig rätten. Om svenne skulle ta sig rätten, vad skulle hända då?
   Varje dag, många gånger varje vecka, tar en importerad sig rätten och våldtar en flicka, kvinna eller äldre kvinna i Sverige. Vi ser ju alla hur S, MP och V hanterar detta. Man tiger, det finns bara inte.
   Så visst får man lust att kontakta hemvärnskompisarna……..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s