Barn i Uppsala förgiftade efter att ha tagit narkotika – polisen varnar för att fler tabletter kan vara i omlopp

I västra Uppsala ska två barn, 12 och 13 år gamla, fått i sig ecstacy – dosen narkotika i tabletterna har blivit för hög för barnen som blivit sjuka. Det är oklart om barnen köpt drogerna av langare eller fått dem av någon annan, men polisen misstänker att det handlar om att ecstasy sålts till barnen. Polisen vill nu varna föräldrar för ecstasy-tabletter som kan vara i omlopp och vill gärna att den som har tips hör av sig. Man tror även att det kan finnas ett mörkertal – att fler barn kan ha blivit sjuka av drogerna.


Polisen bekräftar att man ser att användandet av droger gått ned i åldrarna – framförallt användandet av cannabis, men även ecstasy. Utöver att det är farligt fysiskt kan man hamna i en ofrivillig skuldsituation om man tar emot en tablett.


Obehagligt, men samtidigt inte särskilt förvånande att langarna inte har några skrupler som även säljer droger till barn och det här blir resultatet när narkotika säljs på öppen gata i bostadsområden samt vid skolor. Förhoppningsvis leder detta till att föräldrar blir lite mer vaksamma, men poliserna som kämpar mot narkotikahandeln lär ha fortsatt uppförsbacke med tanke på att våra styrandes oförmåga att hantera situationen.


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/tva-barn-forgiftade-av-narkotika-i-uppsala

3 reaktioner till “Barn i Uppsala förgiftade efter att ha tagit narkotika – polisen varnar för att fler tabletter kan vara i omlopp

  1. Den ”humanitära” stormaktens odugliga politiker drar ständigt till sig nya problem i vårt samhälle.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s