Skolledning i Danmark går ut och varna föräldrar för våldtäktskultur på skolans område där halvvuxna män antastar flickor

På Fløng Skole mellan Høje Taastrup och Roskilde i Danmark har skolledningen gått ut till föräldrarna med information om att det finns en våldtäktskultur i skolan där flickor i årskurs 6-9 antastats sexuellt av unga män som hänger på skolgården kvällstid. Många föräldrar har reagerat och är oroliga för sina döttrar.


Beskedet till föräldrarna löd:
”Vi har flera flickor som berättat om hur de blivit indragna i buskar, isolerade från sina vänner och erbjudits pengar för att visa sina bröst. I vissa fall har flickorna inte kunnat ta sig loss och fått ropa på hjälp för att slippa bli tafsade på. Så som vi värderar saken är det bara en fråga om tid innan någon blir våldtagen.”

Enligt skolan rör det sig om halvvuxna män som kommer från bostadsområdet Charlotteager, fem kilometer bort.

Berlingske har kontaktat skolans ledning för att få svar på en rad frågor – var kommer upplysningarna från? Hur allvarliga är incidenterna? Vilka är det som utsätter unga flickor för kränkningar? Men det har varit omöjligt att få en kommentar och skolans ledning avvisar kontakt med tidningen.

Inte heller den lokala ungdomsklubben som har hjälpt skolan med att föra fram flickornas berättelser har önskat kommentera.

Idag, dagen efter att saken blev offentlig började Köpenhamnspolisen undersöka saken närmare och det har genererat i en ökad patrullering i området. Enligt polisen har man inte tidigare mottagit anmälningar om kränkningar i området, men efter att skolans ledning skicka ut informationen har föräldrar kontaktat polisen.

De våldsamma händelserna för de lokala flickorna ska försiggå på kvällarna när de unga möts upp och sitter på skolans bollplaner där man lyssnar på musik samt dricker alkohol.

I utskicket från skolledningen står det också att det handlar om unga människor från grannbyn Hedehusene och bostadsområdet Charlotteager som i december 2019 fanns med på Danmarks så kallade ”ghettolista”.

Polisen är förtegen om detaljerna eftersom det inte har gjorts någon anmälan så varken bakgrund eller etnicitet går att få reda på, men de uppmanar allmänheten att höra av sig om de har upplysningar att lämna.

Migrations- och integrationsministern Mattias Tesfaye (S), reagerade igår på Facebook och skrev följande.”Det är så viktigt att det inte är flickorna som måste stanna hemma. De ska inte få sin frihet inskränkt på sommarkvällarna. Det ska vara dessa män som ska identifieras och låsas in om de begår våldtäkter eller övergrepp samt skickas ut från landet direkt om de är utlänningar.”

Idag gick eleverna på sommarlov och vi får se vad som händer framöver. Förhoppningsvis skrämmer den ökade bevakningen bort de sexuellt frustrerade unga männen.


Jag gillar för övrigt minister Tesfaye som är rakt på sak och så långt ifrån gemene svenska politiker som det bara är möjligt!


https://www.berlingske.dk/samfund/vestegns-skole-advarer-foraeldre-om-en-voldtaegtskultur-mod-eleverne-n

3 reaktioner till “Skolledning i Danmark går ut och varna föräldrar för våldtäktskultur på skolans område där halvvuxna män antastar flickor

  1. Det är islams förtrupper som tar hand om hororna. Sådan skolledning skulle fått sparken i Sverige. Den här skiten går ju inte att komma åt längre i Sverige, de är för många. Sveriges islamkramande politiker som fortfarande, än idag, vill ha fler av den här sortens avskum, kanske kan ställas inför rätta hos internationella domstolen i Haag när vinden vänt? Det går förstås inte, men givetvis är dessa våra politiker att likna vid kriminella gängledare som sprider och utövar terrorvåld via ombud. Visst borde man kunna fängsla landsförrädare? Svenska spioner, t ex Wennerström, fängslades. Spionerna var fiender till Sverige. De politiker som importerat och fortsätter importera fiender till Sverige, de är landsförrädare till Sverige. De borde självklart fängslas, fråntas all sin egendom och dömas i enlighet med krigets lagar. I andra länder i världen hade man gjort processen kort med politiker som förrådde och skadade landet på det viset. Varför har det inte skett i Sverige? Varför är det så otänkbart att straffa landsförrädare här? Är det bara för att Sverige inte varit i krig på så många år?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s