Socialdemokraterna ger sken av att gå Moderaterna till mötes vad gäller migrationsuppgörelsen men skenet bedrar

Efter dagens möte i Migrationskommittén basuneras det ut att Socialdemokraterna tagit ett betydligt steg framåt i och med att de nu säger ja till ett “volymmål” i asylmottagandet, vilket skulle motsvara “Sveriges befolkningsandel i EU, sett över tre års tid bakåt med hänsyn tagen till framtida prognoser”. Det skulle innebära att Sverige skulle ta emot mellan 2-3% av de asylsökande i EU, det vill säga något färre asylsökande än i dag.


Socialdemokraterna ställer sig också bakom tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel och man vill att det införs krav på “vandel, försörjning och kunskap i språk samt samhällskunskap”.
Partiet vill också förlänga tiden från när man på nytt kan söka asyl efter att ha fått beslut om avvisning från fyra till åtta år. samt är villiga att diskutera “förbättringar vad gäller tolkar, krav på offentliga biträden med mera”.


Man ger således sken av att vara beredda att köra över Miljöpartiet i en rad frågor och riskera en regeringskris, vilket förvisso är positivt, men särskådar man Socialdemokraternas bud så finns det alltför mycket som går stick i stäv med den välbehövliga förändring som behövs inom migrationspolitiken.


Vad gäller volymmålet är 2-3% alldeles för lågt satt då vi egentligen behöver ett totalt stopp för att kunna komma ikapp, men M och KD vill å sin sida ha större minskning samt argumenterar för ett riktmärke som innebär en minskning av asylinvandringen med 70%. Det är en bra början, men eftersom allt handlar om kompromisser så lär det garanterat bli betydligt lägre i slutändan.
Vid anhöriginvandring vill S att det ska finnas krav på att den som tar hit sin familj kan försörja familjen och ha en tillräckligt stor bostad, med undantag för om ansökan görs inom tre månader efter att man har kommit hit. Varför då – behöver vi kryphål? Självklart lär alla ansöka direkt när de satt sin fot på svenska mark för att kringgå reglerna!


Partiet vill också återinföra möjligheten att få stanna på grund av “synnerligen ömmande omständigheter”, till exempel svårt sjuka, det vill säga om andra skyddsgrunder saknas. Det låter ju fint så klart, men varför det? Vi sitter redan på pottkanten tack vare att vi under lång tid tillåtit missbruk av systemet. Vem minns inte de apatiska barnen? Dessutom verkar man redan kunna kringgå reglerna med tanke på att tusentals afghaner saknade skyddsskäl och ändå fick stanna för att det var synd om dem när de fick vänta länge på sitt asylbesked. Å andra sidan var det ingen som brydde sig om några ”ömmande omständigheter” när man sparkade ut ukrainska Iryna och hennes dotter från Sverige. Iryna överlevde terrorattacken på Drottninggatan, men tvingades amputera sitt högra ben och Stefan Löfvén besökte henne på sjukhuset samt lovade att göra sitt bästa för att de skulle få stanna.


Vidare går S emot Moderaternas krav på att begränsa nyanländas tillgång till välfärdssystemet, men man är beredd att utreda frågan. Ännu en utredning? Föga förvånande från partiet som är experter på att begrava viktiga frågor i förbannat långdragna utredningar, men säg som det är istället – ni vågar inte eftersom ni riskerar era väljarröster!


Dessutom vill S att det undantag från försörjningskravet för anhöriginvandring som januaripartierna infört ligger fast – något Moderaterna starkt motsätter sig. Det är ju försörjningskravet för anhöriga som är det mest väsentliga förutom asyltaket – går inte det igenom faller liksom hela syftet med att strama åt reglerna! Förstår inte S vad detta kostar oss årligen samt hur det suger år vår egen välfärd? Helt obegripligt!


Således kan man konstatera att skenet bedrar – S tar inget jättekliv framåt, även om media gärna beskriver det så utan i realiteten fegar de ur. Samtidigt säger Moderaternas representanter Tobias Billström och Maria Malmer Stenergard att de inte kommer att ge sig förrän de har fått som de vill, men vi vet alla att politiker ljuger väldigt bra. I slutändan befarar jag att Migrationskommitténs förslag om Sveriges nya asylpolitik kommer att mynna ut i något väldigt transparent och andefattigt som inte ger oss en välbehövlig skjuts framåt. Vi får se, men det lovar inte gott så här långt i alla fall!


#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-ja-till-riktmarke-i-asylpolitiken

16 reaktioner till “Socialdemokraterna ger sken av att gå Moderaterna till mötes vad gäller migrationsuppgörelsen men skenet bedrar

  1. Politik är ju som bekant att välja. Förstå den djupare innebörden av detta. Självklart går det inte ”lita” på något parti. Det har det aldrig gjort i världshistorien. Tro och Solidaritet är mäktiga inom S. S som rörelse skyr frågan om fortsatt import som pesten. Men vad ska de göra? Manöverutrymmet politiskt är kringskuret. Det är nog bittert för S att uppleva att importen inte säkrade dessa röster samtidigt som S tvingas se (men de kommer aldrig att erkänna det) de samhällsfördärvande effekterna av islam. S var självsäkert stöddiga som vanligt när man började importera, naiva men framförallt okunniga, obildade.

   Gillad av 1 person

 1. S är tvungna att få till en hårdare flyktingpolitik i ett desperat försöka att inte förlora väljare till SD. S och SD slåss i mångt och mycket om samma väljare och det vore förödande för S om de gick på MP linje då hade många S väljare gått tillbaka till SD så detta är ren taktik alltihopa.
  Varför envisas både du och media att skriva att S går M till mötes? S går lika mycket SD till mötes men varför tar du inte upp detta?
  SD äger ju migrationsfrågan och gjort det i massor av år och mätningar efter mätningar men ändå nämner du inte partiet?
  Varför? Att media glömmer SD är för att försöka flytta allt fokus från SD och media vill ju ha ett race mellan S och M då dom är mest ”rumsrena” enligt vänster liberala media men du vet ju betydligt bättre.

  Gilla

  1. Därför att det är M som ställt kraven och satt ribban. SD har hållit låg profil och låtit M ta på sig ledartröjan eftersom SD:s strategi är att bevaka sin nya position där man inte vill riskera ett framtida regeringssamarbete med M.

   Gilla

   1. Förmodligen en dålig taktik, eftersom SD då blir medansvariga för Moderaternas politik. Man skall inte vara rädd för att stå i opposition till EU-eländes-politiken. Gör man inte det så blir man istället medansvarig för den.

    Gillad av 1 person

 2. S vågar inte besluta något. Försöker se reaktionerna

  Det ända de försöker är att behålla makten. Men oavsett vad de gör
  Förlorar de.
  Folket är trötta på lögner. Svek och massa slöseri på ekonomiska flyktingar.
  Svenska arbetare är inget annat än slavar eller mjölk kor till
  lyxsökare från hela världen.
  3 decennier av massinvandring mot folkets vilja har lett till
  10 års längre arbetstid. 30 procent lägre löner och pensioner.
  Hundratals miljader till illigala människor varje år.
  Svenska folket utesluts från välfärden för att garantera illigala förtur.

  Hur kan politikerna går emot folket vilja och vara totalt blinda.
  Är resultatet av förlust av sunt förnuft.

  Om du bjuder in en gäst till ditt hem så kostar den dig i allt den gör.
  Varför ska svenska folket betala lyxliv till ej inbjudna gäster.
  Vi borde ringa polisen och kasta ut dem.
  Och då kan vi skicka s, mp, v, c, l med dem för de
  Våldgästar oss.

  Oavsett vilket parti som leder Sverige finns det ingen moral eller etik
  Som leder dem , det är makthunger och deras förmåner som lockar.
  Sveriges bästa vet de inget om.

  10 miljoner människor men bara några hundra har utsett vilka som
  Får leda Sverige. Det är inte en demokrati.
  Ju mer man vet hur samhället styrs ju mer inser man att vi styrs av
  En elit som bara gynnar sig själva.
  Som inte vet vad demokratier, majoritet och folkomröstningar är

  Gillad av 1 person

 3. Inte ett ord om ”allas lika värde” längre. Puts väck. Alla ser ju förstås att alla inte är lika mycket värda. Linne’ t ex är inte lika mycket värd som för 3 veckor sedan. Han är de devalverad kan man säga. Det vet vi för det står så i tidningen att de svarta anser det. Så då var det alltså sant igen att Mandela var mer värd än Hitler. Undrar vem som kommer vara mest värd nästa vecka? Tegnell var i varje fall värd för Sommarprogrammet häromdagen. Där försökte han berätta en historia som han inte trodde på. Det märktes. Alexander Bard är inte så mycket värd säger utlänningen i Bandidos. Världen är densamma om än lite varmare just nu. Så fint att vi har mångkulturella nyhetsuppläsare i radion numera. Den brutna svenska avspeglar samhället i övrigt, ja hela världen faktiskt. I lilla Sverige. Det är fint. Undrar till sist bara varför svensken har sånt motstånd mot kunskap? Varför försöker svensken till varje pris undvika insikt om vad som händer framför ögonen? Men, det är klart man ska vara god, hjälpa alla de som inte kan själva. Vi har det ju så bra här i Sverige.

  Gilla

  1. ”Alla människors lika värde” är en floskel som används av överarvoderade psykopater när det passar dem, eftersom det låter bra. Det har inget med konsekvent beteende att göra.

   Dubbelmoralen är väl kanske mest tydlig om man tar upp saken i en löneförhandling och ex. säger, ”Eftersom både jag företaget har samma värdegrund och alltså tror på alla människors lika värde så har jag utrett vad som är svensk genomsnittsinkomst via SCB och gjort de till mitt lönekrav, vilket följaktligen också borde vara företagets lönekrav, för annars värderas vi olika och det är ju uppenbarligen inte ok enligt värdegrunden.”

   Gilla

 4. Tomas 11:
  Vill du ha återvandring och inga flyktingar till Sverige ska du rösta på SD som driver den frågan som ensamt parti.

  Vill du ha mer invandring så kan du välja valfritt parti i 7 klövern.

  Tänk på att M och KD vill ha tillbaka C och L och bilda alliansen igen och därmed öka på invandringen.

  Jag hoppas valet är enkelt för dig.

  Gillad av 1 person

  1. SD är ingen verklig motpol till finanskapitalismens korruption, men en tvilling. Märk mina ord! SD har fullt med nazi-sionoist-vurmande frimurare, har tonat ned sitt EU-motstånd och har börjat dilla om att kasta bort mängder av våra pengar på helt meningslös Nato-anpassning, fastän ryssarna sänker sina försvarsutgifter.

   Gilla

 5. Tyvärr liknar det som vanligt mer ett spel för galleriet med kompromisser undantag och eftergifter när vi egentligen behöver utvisa inte importera fler individer. Såg häromdagen att nu var det dags att skicka ut den rumänska tjejen som tvingades av sina föräldrar att tigga men som anmälde och vittnade mot dom. Efter fängelsedomar utvisades båda och nu ska dottern tvingas tillbaka dit. Tänk en tanke på vilket liv som väntar en zigenarflicka som satt sina föräldrar i fängelset.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s