När ska Sverige förbjuda utländsk finansiering av moskéer?

Stormoskén på Rovsingsgade i Köpenhamn kontrolleras numera av Qatar efter ett beslut på ett styrelsemöte som medfört att fem personer från Qatar nu har majoritet i styrelsen. Beslutet möter politiskt motstånd från Venstre som nu vill att regeringen sätter stopp för utländsk inblandning i danska moskéer.


Meanwhile in Sweden… har vi länge haft problem med att utländska intressen, framförallt Saudiarabien och Qatar, har stort inflytande i moskéerna på svensk mark eftersom de är medfinansiärer – exempelvis Skandinaviens största salafistmoské i Malmö där Qatar har pumpat in 30 miljoner och Kuwait 8 miljoner samtidigt som en annan moské i Malmö har finansierats till 100 procent av Saudiarabien.

Men trots att våra styrande är väl medvetna om problemet som genererat plattformar för att rekrytera nya jihadister och tillåter främmande stater att underblåsa våldsbejakande islamism, verkar det bara vara Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som har lyft frågan om att stoppa utländsk finansiering av moskéer men utan att få gehör. Det sista som verkar ha hänt i ämnet är att Richard Jomshof (SD) 2018 lämnade in en motion om stopp för utländsk finansiering av moskéer som givetvis fick avslag.


Andra europeiska länder har agerat – bland annat har Österrike redan för flera år sedan förbjudit utländsk finansiering av landets moskéer och utländska imamer får heller inte praktisera i landet, i Tyskland har man sedan några år tillbaka ett regelverk gällande utländska bidrag till landets moskéer där alla typer av överföringar granskas för att få bättre kontroll och i Frankrike har staten länge varit missnöjd med att många moskébyggen i landet haft stöd från utländska finansiärer. Men varför är det då så tyst från den svenska regeringen? Extremismen ökar hela tiden i Sverige och Säpo har tidigare deklarerat att islamismen är det största hotet mot rikets säkerhet. Således borde en sådan här sak stå högt upp på agendan, men icke.


Det är väl ungefär samma resonemang som problemet med den eskalerande grova kriminaliteten – vi skjuter det på framtiden och hoppas att det löser sig självt!


#viharvälintevaritnaiva
#onlyinsweden


https://www.berlingske.dk/danmark/koebenhavns-stormoske-har-vaeret-plaget-af-massiv-uro-nu-har-qatar

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/stopp-for-utlandsk-finansiering-av-moskeer-_H602111

Officiel åbning af moskeen i Rovsingsgade i København, som er Danmarks første moske med kuppel og minaret. Torsdag 19. juni 2014.

11 reaktioner till “När ska Sverige förbjuda utländsk finansiering av moskéer?

 1. Självklart inte en rörelse i den vägen förrän tidigast efter 2022.
  Moskéerna är de nya monumenten som byggs nu i Sverige. MOT de flesta svenskars önskan. Det rivs mot vår vilja, det byggs mot vår vilja.
  Kan det komma tider månne när även sådana monument som moskéerna rivs? Kyrkor rivs ju ofta i Afrika och annorstädes.

  Gillad av 1 person

 2. Anti-vita har fått luft under vingarna nu! De visar oss ingen respekt i våra länder hur mycket de än fått/tagit.

  Gilla

 3. Själ tycker jag att de är dax att vi frågar oss vad de har tillfört till oss? Det är alltid vi som ska anpassa oss till dem, när har de anpassat sig till oss? De är alltid vi som ska visa respekt och ha förståelse? När gjorde de detta sist?
  Varför kan de inte acceptera en gaybar bredvid en moske? De är ju poppis nu att riva saker och ting, kanske dax att börja riva moskéer med? Jag tycker att vi borde skriva in i grundlagen att vi ska förbjuda islam som religion.

  Gilla

 4. Hej.

  När skall Sverige förbjuda moskéer?

  Rättade din rubrik då det är den relevanta frågan.

  Verkar det som en extrem åsikt, omöjlig att genomföra och i strid med internationell praxis? Då har man studerat politik, historia och andra länder och kulturer alldeles för lite.

  De större moskéerna i Sverige måste exproprieras och göras till muséer över islams offer, både i Sverige och i andra länder, och islam i sig förbjudas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 5. Undrar om det är de med agendan som försöker kasta ut alla vita djävlar från Afrika? Få Afrika att resa sig? Kasta ut kineserna?
  Mycket är en slump här i världen, även i sådant som är uttänkt.
  Men skådespelet vi ser med nya människor som rusar in och ut på scenen, det är en dockteater där makten sitter och drar i trådarna på dockorna. Det finns alltid människor som man kan få att bilda en mobb och rusa på. Alltid.
  Vad/vem blir nästa gubbe/gumma som dras in på scenen?

  Gilla

 6. Ännu en utmärkt film av Memingenjören:

  Gilla

 7. När ska Sverige sluta finansiera muslimska brödraskapet m fl i Sverige?
  När ska Sverige sluta finansiera diktatorer och våldsmän över hela världen?

  Ett exempel, 900 miljoner/år till Afghanistan i minst 6-7 år till.

  ”Under tio år ska Afghanistan få 900 miljoner per år i bistånd. Det är ett brett avtal som ger stöd inom många olika områden, utbildning, jämställdhet, sjukvård, och insatser mot korruption. Stödet ges i två år i taget.

  Afghanistans president Ashraf Gahni förklarade att:

  Varken Afghanistan eller Sverige har begärt ett återvändande-avtal utan länderna har ett gemensamt problem som måste lösas.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6320064

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s