Att allt fler kvinnor sportar i Saudiarabien är en god nyhet men så länge de måste täcka sig finns ingen anledning att applådera

Att allt fler kvinnor idrottar i det tidigare stängda Saudiarabien är en bra nyhet. Kvinnors deltagande i sport har stigit med 149% sedan 2015, vilket är ett resultat av de senaste årens breda reformer som landet genomfört. För bara fem år sedan fick kvinnor inte ens vara ute på gatan.

Men så länge kvinnor och flickor måste täcka hud samt hår när de tävlar i sport eller för den delen bara utövar den, så finns det ingen anledning att hurra! Det måste vara otroligt påfrestande i den där värmen dessutom och även om man har ridhjälm måste man ha hijab.

Saudiarabien har helt klart en lång väg kvar att gå, även om kronprins MBS gjort mycket för att underlätta kvinnors livssituation i kungadömet. Vi kan bara hoppas på att det fortsätter gå åt rätt håll och att det täcka könet får den frigörelse de förtjänar!

Källa: Al Arabiya

2 reaktioner till “Att allt fler kvinnor sportar i Saudiarabien är en god nyhet men så länge de måste täcka sig finns ingen anledning att applådera

  1. Jag som tvättäkta skandinav har svårt för fysisk ansträngning i vårt sommarklimat (som nu). Hur skulle det vara i hettan i Arabien med svart tyg på? Huuu….

    Gillad av 1 person

  2. Om det var ex 30 st kvinnor i Saudi som sportade 2015 och ökningen är 149 % så är det idag 57 st kvinnor som sportar i Saudi.
    Den saudiske ministern och den svenska regeringen har likartat sätt presentera verkligheten på. Båda trollar och förvillar med siffrorna.
    I Sverige är det t ex ytterst få gängledare med mörk hudfärg som begår brott. Det finns inte tillräckligt många domar som styrker detta. Att påstå att gängledare i ex särskilt utsatta områden är kriminella vore enbart elakt förtal.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s