It’s ok when we do it

Med anledning av debatten kring Alexander Bards tweet, där han både fått sparken och polisanmälts för att han ”kränker” svarta, trots att vi har yttrandefrihet i Sverige, är det intressant att titta på följande uttalanden från hyllade vänsterprofiler.

Tobias Hübinette:
”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

Bilan Osman:
”Jag pallar inte med vita människor, jag föraktar vitheten.”

Dessutom har vi Rashid Musas olika uttalanden genom åren där hans förakt mot vita människor flödar fritt.

Hade en etniskt vit person uttalat sig som Hübinette, men bytt ut vit mot svart istället hade det tagit hus i helvete vill jag lova, eller om någon twittrat att man inte stod ut med svarta människor längre. Men dessa personer är fortfarande hyllade debattörer som varken fått sparken, hängts ut i media eller hamnat ute i kylan – än mindre har de polisanmälts av Näthatsgranskaren.

Skillnaden är att vi svenskar inte är så lättkränkta och respekterar att vi har yttrandefrihet samt att man kan ha olika åsikter utan att för den delen hålla med varandra.

Jag ogillar starkt denna rasifierade debatt som just nu pågår – det är trots allt inte hudfärgen som räknas utan insidan och vad man väljer att göra med sitt liv, något som helt verkar ha glömts bort när den ena galenskapen avlöser den andra!

#itsokwhenwedoit

19 reaktioner till “It’s ok when we do it

 1. Hej.

  Att anse att det finns en universell allmän yttrandefrihet är att anse att det är legalt, moraliskt försvarbart och rätt att som professor Hübinette agitera för folkmord.

  Alternativet är att vara som ”vänstern” ärlig och säga att den som tycker rätt får säga vad den vill, men inte den som tycker fel.

  Man behöver inte vara ”vänster” eller ”höger” för att anse det, men den som förordar universell yttrandefrihet ser inga problem med muslimsk agitation i moskéer, och är av sina egna värderingar tvingad att försvara imamers hatpredikan mot svenskar.

  Vi andra har inga problem med att ärligt säga ”Muslimer har inte yttrandefrihet i Sverige”.

  Man får välja – försvara yttrandefrihet för individer och grupper som söker ens undergång, eller säga att vissa grupper och vissa idéskolor saknar rätt att yttra sig.

  Principer och ”rättigheter” (dvs privilegier, eftersom det är vad rättigheter är) är inte gratis. Tyvärr är det sällan den med de fina principerna som tvingas betala priset. Yttrandefrihet i Sverige är framvuxen ur svensk kulturtradition, och har aldrig som idé inneburit att det är en rätt för andra än svenskar. Därmed fungerar den: alla som delar den delar också samma utgångspunkt, så där vi kan träta om kyrkoplikt eller ej, är alla ense om att det är kristendom som är den tillåtna tron, ingen annan och de som följer andra läror visats här som gäster och på nåder.

  När denna ”rätt” då görs universell (som med FN-deklarationen om de mänskliga rättigheterna) blir vad som är tillåtet och moraliskt rätt en direkt funktion av en grupps antal, förmåga att samlas kring kamp mot Den Andre, och våldskapital.

  Vilket ger oss dagsläget: muslimer har rätt att under yttrandefriheten kräva folkmord på judar, men svenskar har inte rätt att kräva att islam skall förbjudas.

  Just därför att man gjorde rätten universell, istället för ett privilegium för de som kvalar in: de som är riktiga svenska svenskar.

  Och så vill majoriteten ha det, utifrån hur de röstar. Då får man också leva med det – trist att vi andra som anser Sverige är svenskarnas land och at utlänningar aldrig kan ha rättigheter i Sverige också får betala priset för de vackra principerna.

  ”Lägg principen i ena näven och en potatis i den andra. Vilken vill du ha när hungern sätter in?”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 2. Omvänd rasism är helt enkelt godkänd i landet som påstår sig stå för allas lika värde!
  Uttrycket ”Allas lika värde” blir som en envägsdiskussion, värdelös helt enkelt!

  Gillad av 3 personer

 3. Det kan vara intressant om någon väldigt kunnig och orädd person tittade närmare det. Det bör vara samma regler och lagar som gäller för ärekränkning osv, men om något klassas som HMF så blir det nog svårare. Det är enligt mitt obetydliga kunnande en väldigt dålig lag, tanken med den var dock kanske i grunden bra.

  Gilla

 4. Var kommer den/de ifrån som polisanmält? Vet de inte att vi har yttrandefrihet i Sverige bör de gå om skolan och lära sig det! För det har väl inte trillat ur läroplanen?

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 5. Yttrandefrihet i Sverige är endast för folk som har rätt åsikter, så illa har det blivit när folks böcker beslagtas på vaga grunder och människor sparkas från jobben.

  Gillad av 1 person

 6. De där skribenterna, de där människorna som nämns vid namn ovan, de borde som en konsekvens av sitt gränslösa hat och förakt mot sitt eget vita skinn kasta sig på svärdet precis såsom japanerna gjorde när skammen blev för stor.
  Kom igen, vi kollar och väntar på att ni ska skrida till handling. Vi vet att andra tider kommer där verkligheten kommer att beskrivas på ett mer riktigt, nyanserat sätt med hänsyn till inte en enskild enfaldig tanke utan med hänsyn tagen till en mångfald av tankar och åsikter.
  Jag väntar på att ni tar konsekvenserna, inte en tår kommer att fällas när ni är klara, möjligen då en tår av lättnad och en stilla glädje att det äntligen blev lite verkstad och inte bara uppblåst snack.

  Gillad av 1 person

  1. Bards jurykompis och verbala antagonist Bianca Ingrosso är så klent begåvad att hon inte kan fila naglarna själv. Hela hennes bygge skulle ramla omkull om hon inte stöttades likt hur män med islamisk tro stöttas av regeringen.
   Stackars henne om hon vill debattera med Bard. Det gör hon förstås inte, hon visar bara makten att hon minsann är fortsatt jätte-PK och även korkad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s