Ni låter som en gammal skiva som hakat upp sig och det är ett hån mot alla medborgare – avgå om ni inte kan prestera

Dagens spottloska i ansiktet kommer från justitieminister Morgan Johansson (S) och hans tillfälliga vapendragare Per Bolund (MP) som inför den stundande sommarledigheten kände att det var dags att kommentera den ökade grova kriminaliteten som dominerar samhällsbilden samt drabbar vanliga medborgare.

När man läser debattinlägget i Aftonbladet får man nästan intrycket av att det här är en ny situation för landet som man inte känt till förut, trots att det varit pågående i decennier utan att man agerat kraftfullt.

Halva inlägget består i vanlig ordning av de urvattnade flosklerna och fördömandena om hur oacceptabelt det är med sprängningar, skjutningar samt den öppna droghandeln som vi ”aldrig får acceptera att det blir en del av normalbilden”. Men för jösse namn herr Johansson, vi är redan där! Lever inte Du och Bolund i verkligheten eller har ni betalt för att blunda på jobbet?

Efter att ha avhandlat allt ”bra” som regeringen gjort för att förhindra de gängkriminellas framfart (vilket inte haft någon effekt för övrigt) och så klart orera om alla poliser man ämnar anställa (har vi hört den förut?), deklarerar man att regeringen nu ska rikta in sig på förgrundsfigurerna i de kriminella nätverken och därför ger man i dag en särskild utredare i uppdrag att bland annat skärpa samhällets reaktion mot dem som involverar unga i kriminalitet. Utredaren ska undersöka problembilden, men också titta på vilka lagstiftningsåtgärder våra nordiska grannländer vidtagit på området.

Den särskilda utredaren Anders Perklev, president i Svea Hovrätt, ska vidare lämna förslag som skärper straffen för den som involverar unga i kriminalitet och gissa vad? Jo han ska lämna sitt betänkande om tolv månader! 🤦‍♀️😅

Givetvis ska vi begrava det i ännu en utredning för det är banne mig det enda den här regeringen klarar av – att skjuta problemen framför sig till nästa mandatperiod! I andra länder, till exempel vårt grannland Danmark, inför man lagändringar inom bara några månader efter att problemet identifierats samt hanterats – varför är det omöjligt att ta upp kampen mot de kriminellas framfart på allvar i det här landet? Hur mycket vatten hinner inte rinna under broarna innan vi kommer till skott? Makalöst!

Johansson och Bolund avslutar med sitt vanliga mantra att kampen mot de kriminella nätverken inte kommer att vinnas över en natt – helt rätt och tydligen inte på åratal med dessa inkompetenta klåpare vid rodret! Det bästa de hade kunnat göra i nuvarande situation är att göra både sig själva och landet en tjänst genom att avgå samt låta någon annan ta över! Man skäms faktiskt över att vi betalar dem för att bygga luftslott medan landet förfaller!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

#avgåregeringen

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/8mnEKW/bryt-nyrekryteringen-till-kriminella-gangen

6 reaktioner till “Ni låter som en gammal skiva som hakat upp sig och det är ett hån mot alla medborgare – avgå om ni inte kan prestera

 1. Följ SD:s ståndpunkt, släpp inte in någon enda till. Utvisa alla som inte har legal rätt att vara här. Det torde kunna minska kriminaliteten mer än fluffiga politiker-ord kan.
  5000 kvotflyktingar kommer hit i år. Gamla, sjuka, handikappade mest som ska försörjas hela livet.
  De har inte den minsta tanke på att sluta släppa in mänskliga virus.

  Gillad av 1 person

 2. De har nog tyvärr betalt för att blunda på jobbet. Det är för mig ofattbart att de inte reagerar på situationen, i och för sig är den ett resultat bla av den egna politiken men ändå. Situationen är verkligen inte bra för någon utom kanske extrema på vänsterkanten, det blir nog riktiga utmaningar framöver.

  Gillad av 1 person

 3. Gymnasielagen för illigala flyktingar
  kunde de tvinga genom på en natt
  Som inte ens är till svenska medborgare.
  Men att skydda hedliga och ärliga ,skattebetalare
  Det tar decennier.

  Politikerna är fega. Inget annat kan förklara
  Den totala oförmågan att agera.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s