BLM-profil i Sverige anklagar Linné för att vara rasbiologins fader och vill riva statyer

I Storbritannien slängde så kallade antirasister under helgens Black Lives Matter-demonstratior en staty i floden föreställande en slavhandlare. Galenskapen verkar sprida sig för nu kräver Black lives matter-profilen och rasaktivisten Lovette Jallow i inlägg i sociala medier att statyer föreställandes den svenske botanikern och vetenskapsmannen Carl von Linné ska rivas.

I ett flertal inlägg på Twitter uttrycker den Gambiafödde aktivisten sin avsky mot de Linné-statyer som finns runtomkring i Sverige. Hon skriver i en tweet:
”Jag menar han finns överallt: Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala mm mm mm. Jag hatar den i Humlegården som alltid stirrade på mig när jag åt min lunch”.

I ett annat Twitterinlägg skriver Jallow att hennes twittrande inte ska tas som en uppmaning att göra något brottsligt eftersom polisen följer hennes sociala medier, följt av en ”Just do it”-gif. I en tredje tweet anklagas Linné för att vara rasbiologins fader.

Lovette Jallow fick förra årets Raoul Wallenberg-pris på 100.000 kronor för sitt arbete mot rasism och diskriminering. Prispengarna finansieras till stor del med offentliga medel från bland annat Allmänna arsvfonden, regeringskansliet och genom landstingsstöd till kulturföreningar.

Linné nöjde sig som bekant inte med att endast klassificera växter och andra djurarter, utan försökte även dela in människan i olika kategorier. I den tionde upplagan av sin bok Systema Naturae från 1758 beskriver Linné fyra olika underarter av människor: européer, asiater, afrikaner och (ursprungs)amerikaner (Europaeus, Asiaticus, Afer och Americanus). Dessa hade enligt Linné, liksom olika underarter och raser inom djurriket, skilda karaktäriserande drag samt egenskaper.

Synsättet var på den tiden ganska icke-kontroversiellt, men det är alltså denna indelning av människan som retar upp antirasister i Sverige och gör att de kräver att hans statyer rivs.

Jag hoppas verkligen ingen tar hennes uppmaning på allvar för då har denna redan urartade situation verkligen tagit sig oacceptabla former!

#rörintevårastatyer

Källa: Fria Tider

12 reaktioner till “BLM-profil i Sverige anklagar Linné för att vara rasbiologins fader och vill riva statyer

  1. Rätt många av våra heliga invandrare vill krossa svenskarna och ta över landet helt.

   Gilla

 1. Jo, jag såg det där. Hon, den där människan som skrev så, är inte bara obildad och enfaldig, hon är dessutom i avsaknad av sunt förnuft. Var tror hon att hon är? Vem tror hon ger henne rätt att kränka Sverige och svenskarna på det viset? Vi lever i en tid när personligt tyckande smäller lika högt som kunskap. Sådana skriverier har dock, för den som skriver, nackdelen att det rätt obarmhärtigt avslöjas hur det står till med både tankeförmåga och vad man har rätt och inte rätt att göra i Sverige.
  Men om man ett år får 100.000 kr i stipendium och en klapp på axeln så tror man nog till sist att man kan tillåta sig vad som helst i svenskarnas land.

  Gillad av 4 personer

  1. Det är så makten utnyttjar hudfärg och religion på ett rasistiskt vis för att uppnå sina mål. Den här dumskallen fick 100.000 och en uppmaning att fortsätta bete sig svinaktigt i Sverige.
   Rasism-ordet, se bara hu användbart det varit. Du och jag och alla andra svenskar beskylldes för att vara svåra rasister under många år. Det skedde åren innan och åren när införseln av utlänningar var som störst. Jag har sparat tidningar, det är knappt så det går att tro sina ögon när jag ser rubrikerna idag.
   Den där kvinnan är, enligt min personliga, subjektiva uppfattning och utifrån det hon skrev, ”dum i huvudet”. Om inte annat ter hon sig obildad och korkad som lyder en uppmaning att angripa en av världshistoriens mest banrytande gestalter. Hon kanske också känner att Karl den XII verkar hotfull där han står omgiven av 4 krukor i Kungsträdgården!? Om kvinnan läser böcker finns det rätt många jag kan visa för henne där det finns väldigt hotfulla saker. Om hon läser svenska barnböcker (vilket kanske är på en lagom svårighetsnivå) ska hon passa sig för Barnen Hedenös och absolut inte lyssna på en del visor av Evert Taube, där finns rasism minsann.
   Den kvinnan skriver med ett omåttligt enfaldigt argument att Linnés ögon ”stirrade på henne” när hon åt lunch. Det var nog så att Linné, den vita rasisten, tittade med rasistiska ögon på henne på grund av hennes svarta hudfärg. Visst måste det ha varit så. Slå sönder alla Linnéstatyer, så kan vi inte ha det! Svensken är verkligen rasistisk. Det är därför det är så rätt och riktigt att svarta män plundrade flyttbilen vid BLM-demonstration häromdagen i Göteborg. De var säkert fulla med rasism de som flyttade in.
   Vad hade hänt om en vit kvinna i Pretoria skrivit samma kränkande saker om Mandela med anledning av Mandela som staty tittade på henne på fel sätt? Tänk, att inte, framför en staty, ens kunna skilja mellan vad som kommer inifrån en själv och vad någon annan viskat i hennes öra? Inte kunna skilja mellan känsla och tanke.
   Dum i huvudet.
   Det verkar kaotiskt i Afrika.

   Gillad av 1 person

 2. Jag skulle kunna skriva om den tidiga globaliseringens vetenskaper som gjorde det möjligt för sjöfarare att genomföra geografiska upptäcktsresor. Låt mig exemplifiera med betydelsen av kartografins utveckling (Mercator och Ortelius). Med den s k Mercatorprojektionen kunde man framställa det tredimensionella klotet med ett minimum av förvrängningar på ett platt kartblad. Tekniska navigationsinstrument uppfanns och gav möjlighet till säkrare seglatser. Linné kartlade Sverige landskap för landskap. Han skickade ut sina ”apostlar” till jordens alla världsdelar för att komma hem med fynd och upplysningar. Daniel Solander tex följde med på Cooks första resa till Tahiti! Anders Sparrman följde som botanist med Cook på hans andra världsomsegling. Carl Peter Thunberg for till Japan och gav ut en japansk flora. Överallt studerades det, iakttogs och klassificerades växter och djur i enlighet med Linnés eget ”Systema Naturae”. Allt systematiserades i släkter och arter, så också människan.
  Om man förmår tänka sig in i den tiden, om man förmår tänka bort all kunskap som kommit till efter den tiden, då kan man få en aning av förståelse i det makalösa som Linné och andra gjorde. Man upptäckte det som man inte visste fanns, man försökte förstå, man försökte förstå människan.
  Många efter Linné har försökt sig på vem människan är. Även här finns hyll-mil med litteratur att läsa för den intresserade, t ex Friedrich Blumenbachs inflytelserika ”Om de medfödda skillnaderna inom människosläktet”, den gavs ut 1775. Självklart måst hans staty också rivas, Jallow får åka till Tyskland då. Kanske kommer hon inte undan lika lättvindigt där som här i mesarnas land. Många filosofer, t ex Immanuel Kant har grubblat över de mänskliga raserna. Jallow har nog inte insett vilken dörr till potentiellt raseri mot sig som hon öppnade med sina enfaldiga och okunniga rader. Det finns sedan många år en pågående debatt om museer ska lämna tillbaks byta erövrat i krig. Skallar har återlämnats och begravts i hemlandet. Vem ska göras ansvarig för vad och hur länge?

  Det var knappast Linnés fel att Lovette Jallow blev svart. Inte heller är det hans fel att hon fick förmånen att komma till Sverige. Det är inte heller hans fel att hon uppvisar det man inom psykiatrin kallar ”projektioner”. Inte heller är det hans fel att hon fått tillgång till dator för att därigenom blotta sin dumhet och okunnighet.

  Gilla

 3. Bloggaren Peter Myers postade i sina utskick denna länk om James O’Keefe’s projekt veritas som har infiltrerat Antifa och avslöjat deras infiltration av BLM och hur dessa antifa-aktivister ligger bakom och uppmuntrar våldet.
  https://thepostmillennial.com/project-veritas-expose-antifa

  ”In the footage, members of Rose City Antifa explain various strategies for inflicting street violence while concealing it from the public. “Police are going to be like: ‘Perfect, we can prosecute these [Antifa] f**kers, look how violent they are.’ And not that we [Antifa] aren’t, but we need to f**king hide that sh*t,” one antifa member named Nicholas Cifuni said in the shocking video.”

  Gillad av 1 person

  1. Javisst! Som jag skrev häromdagen har de gott om pengar nu, 1 miljard kronor har skänkts av amerikanska bolag, mestadels globala bolag. Så nu finns pengar till fortsatt förstörelse av allt möjligt, de går dit makten pekar. Undrar vad sådan människor skulle vara kapabla till om det blev allvarliga oroligheter, om de vita slog tillbaka?

   Gillad av 1 person

 4. Även talibanerna ville riva och rev statyer, ovärderliga kulturminnen.
  Kanske har den där människan inspirerats av dem? Kanske finns rentav sympatier för dem och deras ideologi?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s