I Sverige prioriterar makthavarna klimatet framför medborgarnas trygghet

Återigen har det vatit stökigt på många håll i landet med exempelvis gängbråk i Gottsunda där polisen omhändertog 19 personer och i Karlskoga har två 15-åringar löpt amok genom att attackera både bilar och människor – bland annat en vuxen och dennes barn. Två slynglar kördes hem till sina föräldrar och är nu misstänkta för misshandel.

Tänk hur många vårdnadshavare som finns i vårt avlånga land som får ungarna hemskjutsade av polisen, men som inte tar sitt ansvar för att förhindra att de unga ligisterna upprepar sina ”misstag”.

-Har du knivrånat ett barn älskling? Men det var inte så bra.

-Har du bränt upp bilar nu igen hjärtat? Jag förstår inte hur ni orkar hålla på.

-Har du misshandlat någon lilla du? Men så får man inte göra.

-Tände ni på skolan sade du? Aja baja!

De unga kriminellas framfart kostar samhället en hel del pengar och slösar på resurser som behövs till annat, men vårdnadshavarna slipper undan ansvaret medan den saltade notan för nedbrända byggnader och annan vandalism tillfaller skattebetalarna.

Hade våra styrande haft lite kurage skulle de infört nya regler som säger att om en person i en familj begår brott (oavsett ålder) så dras bidragen för hela familjen in. Då hade vi garanterat fått ett gäng engagerade föräldrar som kämpar för att hålla ordning på sina ungar och brottsstatistiken hade minskat betydligt inom bara några månader.

Det är slappheten och kravlösheten som så länge varit kännetecknet för hur landet styrs som skapar kaos, men vår regering har ingen som helst ambition att ändra strategi nu när strutsmetoden fungerar så bra, varför vi ämnar få dras med den växande kriminaliteten som kryper allt längre ned i åldrarna i många år framöver.

Sommarlovet har inte ens börjat, men det är inte helt otippat att det lär bli en hektisk sommar för både blåljuspersonal och socialtjänst – allt medan våra ministrar vilar upp sig långt från de utsatta områdena.

Det är för övrigt intressant att notera hur regeringen utan minsta förbehåll kan ändra på allt från en dag till en annan för klimatet, vilket man visat prov på det senaste året, men när den egna befolkningen lever i otrygghet och anarki hotar att ta över landet så är det ingen som ens vill kännas vid problematiken. Det är uppenbart att man priotiterar annat!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

Källa: Aftonbladet, SVT

7 reaktioner till “I Sverige prioriterar makthavarna klimatet framför medborgarnas trygghet

 1. Läsvärt av moderaten Arin Karapet. 👏 Klistrar in nedan för er som inte har FB.

  ”Till er som valde att plundra småbarnsfamiljens flyttlass i Göteborg. Ni som krossade lokalföretagarnas skyltfönster. Ni som grävde upp gatstenar och kastade mot polisen.

  Ni står inte upp för invandrare, ni sviker alla som står upp för förorten. Ni utnyttjar skamlöst solidariteten med George Floyd till att sprida skräck och splittring.

  Ursäkter om att samhället är orättvist, att er uppväxt varit tuff eller att rasistiska strukturer gör det omöjligt för er att lyckas är kvalificerat nonsens. Det rättfärdigar inte kriminella handlingar. Vi är många som haft oddsen mot oss från början, men mött motgångar och uppförsbackar med att kämpa hårdare.

  Jag växte upp ensam med min mamma i Rinkeby och Hässelby, med en frånvarande pappa som var fast i narkotikamissbruk och svårigheter att både gå, läsa och skriva. Barndomen var allt annat än enkel och hopp för framtiden fanns inte ens på horisonten.

  Men vägen framåt är aldrig att kasta stenar mot samhället. Vem är det stenarna träffar?

  Bakom de glasfönster ni krossade jobbar ofta invandrare för att få ihop sin försörjning. Glassplittret från er vandalism är det ofta en invandrare som behöver sopa upp. Bilarna ni bränner i Göteborgs förorter är det sannolikt en invandrare som äger.

  Det ni gjorde hade inget att göra med att stå upp mot rasism, ert våld drabbar invandrare och skadar de människor ni säger att ni försvarar. Ni gör uppförsbacken brantare för alla som har det svårt. Det finns bara en väg ut ur svårigheter, det är inte att förstöra för andra – utan att ta den hårda vägen, kämpa och göra rätt för sig.”

  Gillad av 2 personer

  1. Situationen särskilt i Sverige suger. Suckar Stefan? Snarare smiter.

   Ursäkta men det är ett desperat försök att försöka få förståelse för förstörelsen.

   Gillad av 1 person

 2. Mer bra inlägg kommer här från Maria Hind Allias (S) som kritiserar ligisterna som förstör mer än de förstår.

  ”Hej alla ligister som var ute och attackerade polisen i Gbg. Jag önskar att ni hade stake nog att attackera polisen från dom diktaturerna vi kommer ifrån. Ni förtjänar inte hanteringen som Sveriges polis gav er, den är alldeles för omtänksam.

  Ni är ligister, förstör, attackerar dom som ni själva ringer till när ni har fått stryk och gråter efter hjälp, skriker er hesa om ”ni är rasister!”, och förstår inte att ni är dom som SKAPAR rasism med erat vidriga beteende. Hoppas era föräldrar sitter skönt i soffan med insikten att dom inte klarade av att uppfostra er till civiliserade människor.

  Ni är anledningen till att Sverige inte är det Sverige vi flydde till för snart 30 år sedan. Ni är anledningen till att jag ses som invandrad svartskalle oavsett hur hårt jag än arbetar. Ni är bland annat anledningen till att vi måste utbilda poliser som aldrig förr. Ni är anledningen till att rasismen drabbar alla som försöker göra rätt för sig. Ni är anledningen till att man börjar bli jävligt trött på Sverige, landet som är det bästa som kunde hända er – och era föräldrar. Poliserna är någons mamma, pappa, dotter, syster, morbror, moster. Ni vet – dom som ni själva gråter efter när ni behöver hjälp.

  Men var så säker du ligist som attackerade poliserna idag, vi ser er. Och vi kommer aldrig någonsin ge er den banananarkin ni vill ha.”

  Gillad av 2 personer

 3. Kloka och tänkvärda ord. Misstänker att det har gått politik i det hela också. Hoppas att det på något sätt kan komma något bra ur det här, men just nu känns det bara visset.

  Gillad av 1 person

 4. Regeringen har inte genomfört några större klimatsatsningar värda namnet. Däremot har man slösat bort oändligt antal miljarder på meningslösa projekt. Man har med stor okunskap hanterat hela det som ska var själva kärnan i MP:s politik. Det är lätt att exemplifiera, se bara vad näringslivet, olika organisationer mm hade önskat få genomfört. Bara en sån sak som att stänga kärnkraftverk utan att ordnat med energi från annat håll. Till råga på allt är det tydligen helt ok för MP att hävda att höghastighetstågen är en miljömässigt bra sak att investera i trots att i stort sett samtliga remissinstanser avstyrker och pekar på all negativ miljöbelastning, den obefintliga samhällsnyttan och att pengarna skulle kunna användas till miljöåtgärder som är akuta.
  Som vanligt tom retorik. Det enda MP varit extremt lyckosamma med är att importera utlänningar med en för Sverige skadlig kultur och ett klansystem och en religion som inte är förenlig med demokrati.
  Hur är man funtad i huvudet som röstar på MP? Förmodligen djupt troende på nånting som inte finns och totalt blind för verkligheten.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s