Stenkastning och fyrverkeri mot dansk polis i Århus efter oroligheter i samband med islamkritisk demo

Natten till lördagen kastades det sten mot en av polisens patrullbilar i Gellerupparken i danska Aarhus. Bilens vindruta blev förstörd, men ingen person kom till skada. Polisen har ökat sin närvaro i stadsdelen sedan i fredags eftermiddag när det islamkritiska partiet Stram Kurs med ledaren Rasmus Paludan i spetsen genomförde en demonstration och en man i folkmassan beväpnad med kniv blev skjuten i benet av en polis.


Händelsen har medfört ökad oro i området, där maskerade personer angrep poliser med sten och fyrverkerier. Ingen har anhållits i förbindelse med oroligheterna och inte heller efter nattens händelser. Det är ännu inte klarlagt varför mannen som sköts i benet var beväpnad med kniv, men Rasmus Paludans demonstrationer där han ofta bränner Koranen i områden med många muslimer har flera gånger tidigare genererat oroligheter. Polisen kommer fortsätta ha ökad närvaro i området framöver.


Bra agerat av dansk polis – hade det skett i Sverige hade man troligen lagt ned vapnen och knäböjt för knivmannen i enlighet med den nya svenska trenden att skydda ligisterna.


Jag förstår mig för övrigt inte riktigt på den där Rasmus Paludan. Självklart vill han ha uppmärksamhet för sin sak, men om en muslim skulle bränna en bibel vid en demonstration är vi många som skulle ta illa upp, så varför denna provokation hela tiden? Det skapar bara onödiga sammanstötningar mellan grupper och ökad polarisering.


https://www.berlingske.dk/samfund/gerningsmaend-kaster-sten-mod-politiet-i-gellerupparken

2 reaktioner till “Stenkastning och fyrverkeri mot dansk polis i Århus efter oroligheter i samband med islamkritisk demo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s