Har vi ställt in Sveriges nationaldag för att visa solidaritet med BLM och antirasister?

Idag är det den 6 juni, tydligen Sveriges nationaldag – jag var tvungen att dubbelkolla datumet, för efter att ha skummat igenom morgontidningarna kan jag konstatera att det inte finns någon tillstymmelse till hyllningar, varken till landet eller flaggan dagen till ära. Inga svenska flaggor, inga blågula färger, inga ledartexter som talar sig varma om kungariket och inga krönikor eller artiklar som sprider nationalism. Inte ett ljud eller en stavelse påminner om att det är nationaldag och man kan nästan få för sig att det glömts bort helt.

Istället är det precis som en vanlig dag, vilken som helst och coronapandemin tillsammans med Black Lives Matter-relaterade artiklar dominerar i vanlig ordning nyhetsrubrikerna. En relevant fråga att ställa sig är därför om man har bestämt att vi i år inte ska uppmärksamma nationaldagen? Kanske har allt ställts in för att inte ta fokus från ett mord på andra sidan Atlanten? Månne skulle vi framstå som rasistiska om vi hyllade svenska flaggan nu när så många svarta känner sig kränkta i det här landet? Kan det vara så att vita känsloyttringar helt enkelt är förbjudna numera? Det viktigaste just nu verkar trots allt vara att som vit falla ned på knä och be om ursäkt för att vi är så priviligierade i det här landet. Men vem vet?! Det finns iallafall inte en tillstymmelse till nationaldagsfirande i det här ruttna kungadömet!

Norge firade sin nationaldag för bara några veckor sedan, mitt under rådande pandemi, med mindre pompa och ståt än vanligt men det uppmärksammades ändå rejält. Jag brukar personligen inte fira nationaldagen på något särskilt sätt, men våra styrande har ju infört att vi ska ha en nationaldag på en viss dag samt att det ska uppmärksammas så jag har väl så smått börjat vänja mig och även om coronakrisen medför att det inte kan vara publika sammankomster i kommunens regi så torde det inte påverka media.

Men i år är verkar det tydligen inställt och skulle någon få för sig att elda upp svenska flaggan i något kommersiellt jippo skulle det antagligen hyllas som en nobel gärning av hela etablissemanget, för i grund och botten är vi bara lort i det här landet som inte förtjänar bättre. Det är iallafall den känslan jag får idag!

#detbortglömdafolket
#onlyinsweden

19 reaktioner till “Har vi ställt in Sveriges nationaldag för att visa solidaritet med BLM och antirasister?

 1. Inte ens vår skitregering vågar hedra vår nationaldag, för då kommer väl vänstern med pissmedia i spetsen att fördöma det. Svårt att känna glädje och stolthet när allt blivit så sjukt nu för tiden.

  Gillad av 2 personer

 2. Med tanke på hur uppblandat vårt land är så är det inte konstigt att svenska seder, värderingar och kultur suddas ut allt mer då vi har många i vårt land som har hjärtat i helt andra länder. Man får inte svenska seder, värderingar och kultur bara för man bytar mark under fötterna och i och med 7 klövern mycket generösa flykting politik så kommer vårt land få anpassa oss efter andra seder, värderingar och kultur bara för vi ska ta hand om alla och visa respekt mot alla och tyvärr släpper många människor sina seder, värderingar och kultur för att visa respekt mot våra nya svenskar som har helt andra seder, värderingar och kultur. Jag tror tyvärr att vår stolthet till vårt land kommer försvinna ytterligare och till slut helt dö ut. Vi kommer aldrig få den känslan som USA har just för att i Sverige är det fult att stå upp för våra seder, värderingar och kultur medans i USA kallas det patriotism och något man är stolt över att vara. I Sverige försöker vänstern som tyvärr styr majoriteten av media få det till rasism om man är patriot.

  Gillad av 1 person

  1. Tänk dig tanken att Löfven skulle ställa sig upp vid en stor, över landet direktsänd presskonferens och till svenska folket säga ”Fråga inte vad Sverige kan göra för dig, fråga vad du kan göra för Sverige”.

   Gillad av 1 person

 3. Instämmer i det mesta ovan.

  Vi har en nationaldag idag som betyder mer än på många år. Nu är vi framme vid vägskälet där det kommer avgöras hur samexistensen ska se ut i Sverige i fortsättningen mellan svenskarna och de utlänningar som importerats av makten. Den allra största sprängkraften ligger inte i antalet utlänningar som importerats utan i den religion som så både aningslöst och medvetet också importerats.

  Det sätt som nationaldagen hanteras på idag i media, precis som Jenny skriver, är ett uttryck för var makten står i frågan, vems Sverige ska vi ha? Ska det vara svenskarnas Sverige som ska vara normen? Ska utlänningarna anpassa sig till det svenska eller ska svenskarna fortsätta att backa och anpassa sig till hur utlänningarna vill att det ska vara? Politikerna har inte bestämt sig ännu vems sida de ska stå på. De förhandlar med varandra.

  Corona tvingade regeringen att ha svenska flaggor bakom sig vid presskonferenser, helt enkelt för att de behövde vädja till den svenska solidariteten för att få kontroll över något de själva inte hade kontroll över. Vid tidigare presskonferenser har det varit andra flaggor som varit viktigast, EU:s, Pride-flaggan med flera. Idag på svenska flaggans dag är det viktigt att säga att Sverige finns som nation och självständigt land! Det är viktigt att peka på att vi har landsgränser, att vi har en lång och händelserik historia, en historia som formade det Sverige där vi är idag. Tyvärr, som Jenny skriver, finns inte mycket av den självklarheten att återse i media idag. Norge hade sitt trauma med kriget som svetsade dem samman kring flaggan, Sverige är mitt i sitt ödestrauma på grund av vansinnig import av utlänningar med en främmande religion.Vilken ”flagga” blir det vi ser på nationaldagen 2021? 2022? 2023?

  Nu finns inom Sveriges gränser flera miljoner utlänningar som inte varit med på vår historieresa, främmande människor som inte delar den erfarenheten, som inte ser på naturen och älskar den så som vi lärt oss i Sverige. Nu finns de här, överallt, med sin religion som talar om för dem hur de ska bete sig. Nu finns de här i vårt land, i vårt land där vi vill ha det på vårt sätt och vis. Historien fortsätter som tidslinje fortsätter obönhörligt, den tar inte slut. Vi står nu vid vägskälet där det avgörs hur samexistensen ska se ut, där det avgörs vem som ska få mest att säga till om hur vi svenskar ska få leva våra liv fortsättningsvis. Det är det som det handlar om nu, varken mer eller mindre.
  Därför är dagen idag den viktigaste nationaldagen de flesta av oss någonsin upplevt. Precis nu, tack vare Corona, precis nu avgörs det i samtal ovanför våra huvuden hur samexistensen kommer se ut. Krafter och motkrafter.

  Den knäböjande kvinnliga polisen är ett illavarslande förebud om hur makten ser på hur samexistensen ska se ut.

  Gillad av 1 person

 4. Schysst tal. Rätt genomtänkt dekor, kanelbullar, blomman på glaset, val av slips, kostym, bakgrund osv. Hyggligt jobbat.
  Undrar vad extremfeministerna har för sig en sådan här dag? Viker fittmössor av svenska flaggan?

  Gillad av 1 person

 5. Kan de helt sonika ha glömt nationaldagen? Så var det för mig. Jag har aldrig gillat nationalsången heller. Den stinker av gammal kolonialism. Det är dessutom en dålig låt som inte kan mäta sig med alla fina låtar som har gjorts i Sverige genom tiderna. En tävling borde utlysas för att göra något bättre till oss alla. 90% stöd skall den nya sången ha, MINST, då har man träffat rätt.

  Gilla

   1. Själv gillar jag inte ägarförhållandena till den shadowbannande och cencurerande plattformen, så jag klickar inte på länken, men om du ger mig en länk till en mp3- eller ogg-fil, så kan jag ladda ner den och lyssna på den. Har du en transkribering kan jag ev. sjunga sången själv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s