Maktföreträdarna passar på att rida på rasismvågen och skapa mer polarisering

Jämställdhetsministern Åsa Lindhagen (MP) tar tillfället i akt att plocka lite godhetspoäng i en debattartikel i dagens Aftonbladet där hon läxar upp oss svenskar genom att deklarera att det är en fördel att vara vit även i Sverige.

Enligt Lindhagen ökar rasistiska hatbrott i Sverige och utgjorde 70% av de anmälda hatbrotten 2018 enligt statistik från BRÅ, varav afrobiska hatbrott var allra vanligast. Vidare diskrimineras afrosvenskar på både bostadsmarknaden och arbetsmarknaden samtidigt som vissa grupper, det vill säga etniska minoriteter och icke-vita, systematiskt diskrimineras samt missgynnas.

Jag undrar om Lindhagen tänkt på att hat mot svarta och andra minoriteter inte behöver komma från just svenskar, för det är ingen hemlighet att många personer från Mellanöstern som är en mycket stor grupp i Sverige hyser en stark motvilja mot både svarta och judar. Men detta vill hon så klart inte rota i för då kan människor bli kränkta, det är mycket lättare att bara skylla på vita människor överlag.

Jämställdhetsministern konstaterar således att det innebär fördelar att vara vit i Sverige. Lindhagen konstaterar också att regeringen har agerat mot den förfärliga rasismen som hon avskyr genom att de har skapat en nationell plan mot rasism och hatbrott, men det är inte nog utan vi alla som tror på människors lika värde måste ta vårt ansvar och säga ifrån, alliera oss och så klart visa solidaritet.

Jag håller med Lindhagen om att vi definitivt ska ha nolltolerans mot rasism, men borde inte detta alltid vara aktuellt och inte just nu poppa upp som ett hett ämne på grund av incidenten i USA? Denna text skulle inte skrivits om inte Floyd avlidit. Jag ogillar starkt denna skenhelighet som framträder så ofta bland svenska politiker där det bara handlar om att synas i rätt sammanhang och plädera för något som man nedprioriterar årets övriga dagar!

Dessutom är det nonchalant av jämställdhetsministern att inte prata om rasism mot vita som faktiskt existerar även om ingen riktigt vill kännas vid det. I Sydafrika är det utbrett och vita rånas samt mördas på grund av sin hudfärg, men även i Sverige kan vi se en tillstymmelse till ett växande hat mot vita – något som till exempel både Bilan Osman och Rashid Musa driver på genom att skriva texter om sitt förakt mot vita. Vi ser det också genom de ökande förnedringsrånen mot svenskar som utförs av invandrare.

Men allt detta skrattar man åt i dessa kretsar och menar att det inte existerar rasism mot vita – i deras värld är det helt ok att håna människor på grund av deras hudfärg så länge den är vit eftersom vi som är så privilegierade förtjänar det.

En annan tanke som slår mig är att den här utvecklingen banar väg för Miljöpartiet att få sin vilja igenom vad gäller fortsatt öppna hjärtan-politik. Idag sammanträder Migtationskommittén i ett extrainsatt möte och självklart kan inte Sverige minska invandringen till Sverige – förutom att det vore inhumant så skulle det faktiskt handla om både rasism och diskriminering.

Tänka sig att det i Sverige för bara några år sedan var otänkbart att diskutera ras – nu är rasfrågor dock det enda man hör i media, sociala medier och från politiker. Betänker de ens att detta bara ökar polariseringen ännu mer? Det är nästan så man längtar efter att se Greta Thunberg och hennes klimatkamp dominera löpsedlarna återigen! 🙄

#alllivesmatter

#dagsattvändablad

14 reaktioner till “Maktföreträdarna passar på att rida på rasismvågen och skapa mer polarisering

  1. Det är en illusion att Miljöpartiet är för en god miljö. De vill ha mer överbefolkning medelst reaktionära sekter som producerar inavlade barn som är för ointelligenta att bry sig om ekologisk hållbarhet för vår kära skapelse. Jag vet inte ens om MP går emot folkviljan helt. 99,999% röstar för mer tillväxt på vår begränsade yta, Sverige. Det som skiljer partierna åt är väl enbart vilken slags tillväxtsekt som skall ta över och förstöra skapelsen totalt.

   Gilla

 1. Jenny, klockrent analyserat och presenterat! Vasst helt enkelt!
  Precis som du skriver, visst finns det en avsikt med Lindhagens artikel. Fram till valet kommer grytan ”hållas kokande” på alla de vis som står till buds för regeringen, allt för att påverka svenska folket i önskad riktning tankemässigt. Så hörde vi på ekosändningarna i morse den till synes oskyldiga nyheten om hur många unga invandrarbarn som är utsatta för hedersvåld, så och så många, nån myndighet meddelar detta. En sån nyhet äger säkert sin riktighet, nu används den vältajmat i ett annat syfte än omsorg om barnen. Syftet är att påverka oss mentalt, få oss att bli emotionella och inte klartänkta.
  Vi måste bli ännu mer prövande än vanligt när det gäller att granska det som kommer från Sveriges Radio, televisionen, från regeringskontrollerad media. La ni märke till orden jag skrev, ”regeringskontrollerad media”? Det är precis så Sveriges Radio i ekosändningar brukar benämna och beskriva förhållandet mellan regeringar och media i länder som man benämner ”diktaturer” eller liknande.
  Nu har vi det här i Sverige sedan många år. Regeringskontrollerad media.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror det är tvärt om. Bilderberggruppens banker och storföretag kontrollerar mediemogulerna som kontrollerar politikeradeln. Svenska fulmedier är första statsmakten i Sverige, men arbetar åt utländsk makt.

   Det som skiljer svensk statlig media, från svensk privatägd media, är att dess personal tillsätts politiskt av politikeradeln, men detta påverkar inte mycket i sak eftersom politikeradeln underkastar sig Bilderberggruppen, i utbyte får poster i näringslivet efter utförda uppdrag, samt i utbyte slipper bli granskade och drevade om de håller stats-media på samma linje, ex. genom valet av chefredaktörer och lydiga journalister som villigt bockar för överheten med mössan i hand.

   Gilla

 2. Jaha, vilket j. vla privilegium, att hamna med den obetalbara notan JÄMT??
  Och vilka är de som sätter oss i skiten, gång efter annan??
  Lindberg & hennes skrå.
  Nu ska vi initiera raskravaller på order uppifrån,oxå.
  Räcker det inte med den sk jihad(bil/skolbränder & jäkelskap) vi redan har??
  Det blir en jäkla vinst för skattebetalarna…. Igen.
  Politrukerna vill att Svenne/Svea slavar hela livet 24/7 för att skänka ALLT till den importerade samhällsnyttan, som var på Sergelstorg igår i sin prydno.
  50 st???
  Haha!!
  Glöm pension, den skänks redan bort via ÄFS till importerade 65+:are bla, det är en skaplig sudd man släpat hit=>fler äldre ”svenskar”.
  Lyssna på $trandhäll & c:o.
  Fråga:Vad händer med pensionsåldern post Corona p(l)andemin??
  Lösning enligt ”experterna” på SVT Forum i pensionsfrågan-jobba längre….??
  Ööhh!
  Hur länge??? 5-10 år…??
  Och varför?? pga sullande politruker?
  Man snor även 10% köpkraft via sk ”inflation(kr fall) ” under 5 år(2% lönesänkning/år).
  Kul, va??
  Vari ligger privilegiet???
  Hjälp mig, Jenny!!
  Var?

  Gillad av 1 person

 3. llll

  Gilla

 4. III

  Gilla

 5. Klart som fan att det ska vara en fördel att vara vit i Sverige! Fan vore väl annars.
  Det är svenskar som byggt detta land.
  Sverige är inte Afrika om nu någon trodde det.

  Gillad av 1 person

  1. Betänker man solen så är det en fördel att vara brun som mörk smaskig choklad söder om ekvatorn. Mindre risk för hudcancer, om nu hälsa skulle vara viktigare för dem än att ha sex med svenska batiktanter. Vi är sannolikt vita i norr eftersom vi då har lättare att tillgodogöra oss solljuset som tillsammans med rätt slags kost skapar nyttigt d-vitamin i huden. Det är sannolikt ett naturligt urval som styr färgen på oss tror jag. Det gäller att gilla läget, med den hud man har fått, samt bege sig dit där man mår bäst.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s