Känslan av maktlöshet delas av många men vi måste fortsätta göra våra röster hörda

Jag tankar energi och samlar tankarna vid det blåsiga havet, men inte ens en powerwalk i en rasande fart intill det rytande havet kan skölja bort känslan av maktlöshet när vårt land sakta men säkert håller på att kantra medan majoriteten av svenska folket passivt tittar på utan vare sig engagemang eller kämpaglöd för att åtminstone försöka bevara återstoden av det som hittills har raserats. Men det hjälper en smula för stunden. Det räcker dock att stänga av musiken och sätta sig i bilen för att den hårda verkligheten ska göra sig påmind – den som alla de som hela tiden strävar efter godhetspoäng inte vill se.

Jag vill egentligen inte heller se detta dårhus som våra folkvalda politiker skapat och som dagligen genererar nya konsekvenser, men jag väljer att inte blunda för mina barns skull – de som jag längre fram ska lämna över stafettpinnen till. Tyvärr kommer hjälplösheten att fortsätta tära på oss alla så länge medborgarna i det här landet föredrager att stanna kvar i sina filterbubblor istället för att inse att våra makthavare lämnat oss i sticket, men vi får aldrig ge upp utan måste kämpa vidare och tro på att det kommer en dag när det plötsligt händer – nu är det viktigare än någonsin att göra våra röster hörda!

#geinteupp

16 reaktioner till “Känslan av maktlöshet delas av många men vi måste fortsätta göra våra röster hörda

   1. Du är på rätt väg, men innan du gör din röst hörd, med all din energi, så skulle jag vilja rekommendera meditation efter yoga/motions-passen. Annars blir det lätt så att man missar det viktigaste. Liksom slår sig fram i en djungel utan riktning och mål.

    Att meditera är likt att klättra upp i ett högt träd och spana ut över skogens tak. Där får man överblick. Man ser landskapet, bergen och havet. Att meditera är också att se de små tingen med eftertanke, ex. vad är det för märke på min bil, vad kommer den ifrån, vart går mina pengar/energi. Varifrån kommer äpplet. Har det besprutats. Vad är konsekvensen för bina. Vill jag ha det så. o.s.v.

    I sommar kommer jag också förbi Skånekusten, främst Åhus. Det skall bli trevligt. 🙂

    Gilla

 1. Håller verkligen med dig, vi måste kämpa vidare och få fler att inse att vi har gått ifrån ett drömland in till en mardrömsvärld, som när vi/de vaknat upp ifrån detta återstår det bara hårt arbete och fan ta den som vill tillbaka till denna tid.

  Gillad av 3 personer

 2. De kan i varje fall inte få oss att sluta tänka, att ha åsikter, att driva med, ironisera över och avslöja och demaskera. De kommer försöka än mer att tysta oss men de kommer inte lyckas.
  Som sagt, du ser starkt ut Jenny, imponerande!

  För mig är bilden från igår med den knäböjande poliskvinnan själva sinnebilden för allt som hänt i vårt land senaste decennierna. Faktiskt är det en ikonisk bild, nästan som den där med de 6 soldaterna som reste flaggan på Iowa Jima. Vår bild visar ju hur svenska folket, polisen, regeringen, ja Sverige kapitulerar och knäböjer för den olagliga mobben. Om ni varit med om att på museum få en tavla tolkad för er av någon kunnig person så förstår ni vad jag menar. Bilden ser ju enkel ut, men förmedlar ordlöst allt det vi varit med om, allt vi blivit utsatta för. Tankar väcks i våra hjärnor när vi ser en polis gå ner på knä framför en olaglig mobb. Att det är just en polis som knäböjer och en kvinna dessutom gör bilden ännu mer kraftfull. Det finns många äldre målningar av hur den besegrade kungen knäböjer och lämnar över sitt svärd, stadsnyckeln eller en offergåva. Precis så ser vår bild från igår ut, hon knäböjer, sträcker fram händerna mot segraren, uppåt i luften, en lätt böjning av det egna huvudet…symboliken ligger ju då i att så har svenskarna och Sverige fått kapitulera för de importerade och för det staten gett dem lov att vara. Ytterligare en dimension finns ju i detta med religionen, med importen har svenskarna fått se hur islam uppfattar en kvinnas plats, på knä, underdånig. Nu knäböjer en svensk polis och kvinna frivilligt inför en mobb som olagligt samlats. Ansvarig polisminister recenserar det hela och säger ”bra gjort, så ska det vara, det är så vi i staten vill ha det, en polis som ger efter för mobben”. Demonstranterna känner sig stärkta, ”ja, vi hade rätt i vår uppfattning att vi är diskriminerade, ja, vi kan dominera, vi har tom staten på vår sida, vi kan tom tvinga ner polisen på knä”.
  Det är en ikonisk bild redan nu. Jag har sparat den.

  Gillad av 2 personer

 3. Du sätter de exakta orden på mina känslor….
  Njuter alla de stunder jag har sysslor på gården som får mina tankar att syssla med annat än den skit som styr verkligheten i Sverige idag!
  Tanken slår mig ofta att ”bojkotta” FB ett tag, för att slippa eländet, men samtidigt finns lusten att vara någorlunda uppdaterad och skulle sakna vissa skribenter som dig, Jack Nilsson + ett antal till och detta trots att jag bor på vischan med nästan noll brottslighet i närområdet…

  Gillad av 1 person

 4. Vi som skriver här och alla andra som skriver på alla andra forum gör det för att DE ANDRA gjort något med våra liv som är förfärligt.
  De hade inte behövt göra det, de kunde ha resonerat med oss, samtalat med oss och vi hade kunnat hitta en lösning som fungerade. Vi vet att allt inte kan bli vid det gamla, vi vet att samhället förändras och kanske måste förändras över tid. Men detta, detta som de gjort med Sverige, mot vår stad, mot vårt samhälle, mot våra liv, det är så djävligt! Vi kan därför inte bara vara tysta, bära det inom oss. Vi måste få dela tankarna, smärtan med andra som upplever samma sak. Det är ju det vi kan, dela med oss till andra och känna någon form av delaktighet, bli igenkända som det vi är, det vi var, det som var våra liv, vårt Sverige, vår syn på vad som var rätt och fel, upp och ner, sant och inte sant.
  När vi ser oss omkring nu är alltför mycket främmande och obehagligt. Det jag ser vill mig inte väl, det jag ser försöker flytta på mig, ta min plats, ta mitt samhälle, ta allt det som varit mitt sedan jag föddes här. För dem som gjort och gör det här möjligt är det bara ett simpelt maktspel. För oss är det våra liv det handlar om, våra barns liv i det förändrade Sverige. Vad ska vi säga till dem, barnen? När de frågar vad som hände? Varför pappa inte vill jogga på kvällarna längre? Varför det inte går att gå som vanligt på trottoaren länge? Varför det är så många mörka män på barnens fotbollsplan, män som skriker försvinn och skrattar när barnen blir rädda? Varför det inte fungerar i skolan längre, det är bara bråk och skrik och hemska raster. Varför så många säger att de känner sig rädda, att det känns obehagligt så ofta. Stämmer inte alla de berättelser ni läste för oss när vi var barn? Stämmer inte Saltkråkan längre? Varför är våra grannar så ledsna och måste flytta från sitt hus? Pappa, jag såg en polis som stod på knä och gav sig åt människor som var arga, varför gjorde hon det?
  För oss vuxna handlar det om självrespekt också. Ska vi bara blunda, tiga och likt polisen ge oss? Var är vår värdighet, vår stolthet? Hur lever man vidare med att bli så kränkt och dessutom tystad. Tillsagd att man tänker fel.

  För vad tvingade ni på oss allt det här, socialdemokratiska partiet och ni andra partier? För vad? Med vilken rätt?

  Gillad av 1 person

  1. Med vilken rätt? Charlatanens rätt. För att charlatanerna kunde gå i land med det. De kunde skriva och repetera lögn för dig. Du läste det okritiskt ändå. När missnöjet ökade så hittade charlatanerna på ytterligare ett charlatanparti och spottade teatraliskt på detta. Du gick villigt i fällan och köpte motpolens ogiltiga förklaringar som döljer den verkliga orsaken. Du och alla andra gav dem rätten att lura er, genom er egna medvetna naivitet.

   Men glada nyheter. Du kan vara på väg att vakna. Du behöver bara rektalpreneteras av charlatanerna en liten stund till och så vips kommer kanske rätt motivation.

   Gilla

 5. IIII

  Gillad av 1 person

 6. Hur kunde ett välfärdsland som ville värna om sina
  Barn och gamla.
  Bli den största finansiären av kriminell människors
  Import som ingen förutom vidriga företagare ville ha.
  Corona visade vilket värde en svensk arbetare har efter 50 år av slit,
  Mindre än en illigala somalier som aldrig jobbat.

  Mardrömmen att somalier fick vård samtidigt som våra gamlingar inte
  Ens fick komma till sjukhuset och inte ens syrgas.
  De fick morfin som dödade dem snabbare.
  Och vi får inte glömma sjukhuset i Stockholm som
  byggdes upp och nu rivs utan att haft patienter.
  De har nekat gamla vård som bygg upp landet men gett
  Vård till inkräktare som inget bjudit hit och som ingen
  Vill försörja.

  Önskar att alla politiker som gjort att vi mår så dålig
  Får det tio gånger värre. Önskar att de inte får vård.

  Men som vanligt varken ser eller hör de verkligheten vi
  Tvingas leva i . De lever på sina gårdar med stängsel och flera
  Kilometer till närmaste granne och fina skolor.

  Gillad av 1 person

  1. Maria, du är klarsynt. Det är förfärligt det som så många politiker varit delaktiga i. Det hade inte behövt bli så. Då vet vi alla allt annat som blivit så förändrat till det sämre, både sådant som syns för alla och sådant som inte syns. Det som inte syns med en gång är t ex ändring av lagtexter, prejudikat som Högsta Domstolen skapat, ministerstyret, inte syns det men det har ändå en förfärande effekt på demokratin, ändringar i hur pensionerna ska sänkas syns inte direkt. ändrade ansvarsområden mellan myndigheter och departement syns inte heller osv osv. Att det sedan inte syns någon effekt alls av allt regeringen lovat göra mot våld, mot försämring av sjukvård, för att förbättra järnvägen i hela Sverige, för att förbättra skolan, ja att sådant inte syns är inget vi förvånas över. Vi har ju regeringar som varken vill men heller inte har förmågan att styra landet. Att landet fungerar så pass bra ändå är TROTS regeringen, TROTS alla gräsliga politiker på olika nivåer. Undantag finns i massor vad gäller politiker, tyvärr tycks de alltid förlora.

   En sista kommentar om poliskvinnan. Jag såg inte henne plakat först, när jag tittar på det så är det lätt att förstå att det är tillverkat i förväg, någon har bestämt att händelsen ska ske, vad som ska stå på plakatet, att det just hon, en kvinna som ska knäböja. Mina allvarliga invändningar mot händelsen delas nu idag på morgonen av i stort sett alla ledande skribenter i ledare, artiklar, kommentarer. Det riktigt allvarliga med händelsen är det som kommer så småningom. Händelsen har ägt rum, den betyder något och den kommer att betyda att det går att få ner polisen på knä, det betyder också att poliser nu i större utsträckning i arbetet, i uniform, kan ge tydliga uttryck för personliga värderingar. Det strider helt emot hur en polis ska uppträda. Min förhoppning är att kvinnan blir åtalad liksom de bakom henne. Det kommer självklart inte att ske.
   Lika lite kommer det att ske som att Löfven plötsligt skulle bli en samlande och enande ledargestalt för Sverige.

   Gilla

  2. Bedrägeriet började långt tidigare. Hade folk inte röstat för allt mer globalisering och EU hade alla fått adekvat vård, även en handfull riktiga flyktingar från Somalia.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s