Blir arbetsplatsen mer attraktiv om den är HBTQ-certifierad?

Såg ännu en märklig platsannons från Region Skåne där man skyltar med att mottagningen har HBTQ-kompetens. Varför ska man ens skriva ut en sådan sak? Det är väl inte så att man som arbetssökande tycker att det är ett avgörande kriterie om någon på den blivande arbetsplatsen gått en utbildning i HBTQ-frågor, oavsett vilket kön man anser sig tillhöra eller för den delen vilken sexuell läggning man har.

Det här är så typiskt det nya svenska flumsamhället som vi låtit växa fram på såväl skolor som företag och myndigheter – någon kanske känner sig kränkt annars. 🙄

#onlyinsweden

6 reaktioner till “Blir arbetsplatsen mer attraktiv om den är HBTQ-certifierad?

 1. Spelar ingen roll hur många bokstäver i alfabetet de säger sig ha kompetens över, lika fjantigt och urbota löjligt är det ändå. Snarare är det väl så att den kompetens som de säger sig inneha tycks saknas å det grövsta. Skämmes ta mej fan!

  Gillad av 1 person

 2. Man undrar på vilket sätt, rent medicinskt, som denna ”HBTQ-kompetens” tar sig uttryck? Är det en medicinsk färdighet, en förvärvad skicklighet i kunskapen om tarmsjukdomar? Är det blicken för vad som är fel på tarmen som denna kompetens för med sig? Eller är det förmågan att hantera ett coloskop som är ytterligare stegrad med denna HBTQ-kompetens? Var finns studierna som visar hur mycket bättre en av tarmsjukdom plågad patient kommer ut ur sin behandling hos denna ”HBTQ”-person? Eller, är det trivseln vid fikabordet som blir bättre genom denna kompetens? Kanske är det så att ALLA patienter där tidigare har blivit diskriminerade genom att det har fattats HBTQ-kompetens? Så kanske det är, nu väntar förstås utredningar och överklaganden med önskemål om skadestånd. Alla diskriminerade tarmar kräver detta, upprättelse! Om de nu får napp på annonsen och får en person (sköterska?) som är expert på HBTQ-frågor, hur ska detta komma till uttryck under t ex en pågående tarmoperation? Eller, kanske det är så, man vill hålla borta alla från att söka tjänsten, alla som inte förstått att de måste bli mer ödmjuka inför det faktum att just HBTQ-kompetens är en omistlig del av och en förutsättning för att kunna vara en kompetent sjukvårdspersonal gentemot patienter? Eller vill man bara ha syltryggar, ja-sägare som man kan styra som man vill i personalgruppen, vid schemaläggning? Tänk, tänk att det går att göra ett HBTQ-certifierat jourschema! Jösses så omedvetna vi har varit, vi som jobbat länge inom vården och inte förstod vad vi gjorde när vi inte hade HBTQ-kunskap! Vi som trodde det räckte med att vara medicinskt kompetent och bra i kontakten med patienter?

  Vi minns studenterna i Lund som anmälde lärare för att tänka fel.
  Det finns dock något som är lite osäkert med HBTQ-certifiering. Hur vet man, hur kan man vara säker på att en genomgången kurs, hur kan man vara säker på att ett kursintyg på riktigt gör att personen är vidsynt och inte har fördomar? Aj, aj, så långt tänkte man inte kanske?

  Hur ska det vara nu, berikar mångfald i tanken inte längre, är intellektuell enfald det som ska föra Sverige framåt som land?
  Skolan har i varje fall kommit väldigt långt i sin likriktning, ”alla är lika” och de flesta elever har nu uppnått ett avsett jämlikhetstänkande utan kunskaper och utan färdigheter att ta hand om vare sig själva, demokratin eller landet Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s