Bilan Osman ogillar att Facebook tagit bort hennes inlägg men censurerar sitt eget kommentarsfält

Igår skrev Expo-anknutna Bilan Osman ett Facebook-inlägg om den svarta mannen George Floyd, som avled efter att en vit polis höll sitt knä mot hans nacke och som orsakat såväl protester som våldsamma kravaller i USA.

I texten återkom hon flera gånger till att hon inte orkade med vita människor och föraktar vitheten. Jag kommenterade på hennes inlägg eftersom det var en provocerande text. Idag har inlägget tagits bort, men hon skriver i ett nytt inlägg att det är Facebook som tagit bort det. Jag kommenterade återigen (se nedan), men när jag skulle svara på en replik till min kommentar gick det inte eftersom kommentaren var borttagen. Jag ifrågasatte då om hon tagit bort kommentaren och skrev den på nytt. En stund senare var även den borttagen, vilket föranleder frågan om bara personer med ”rätt värdegrund” får kommentera? Kan tilläggas att både Alexandra Pascalidou och Expressens Karin Olsson med flera ger sitt stöd till Bilan i kommentarsfältet och många fördömer att inlägget anmälts samt tagits bort av Facebook. Vissa går så långt som att skriva att de föraktar sin egen vithet. 🤦‍♀️

Tydligen vill Bilan bara ha ryggdunkanden eller så tycker hon att jag är en sådan där jobbig ”Karen” som inte ska få släppa ut ”white tears” på hennes sida!

”Du skrev i inlägget att du inte pallar med vita människor och föraktar vitheten. Det förmedlar en typ av hat – tycker du inte? Hade jag skrivit ett inlägg om att jag inte stod ut med att vara nära svarta människor och föraktade svarta, eller för den delen muslimer, skulle det också tagits bort eftersom det hade ansetts ha hatiskt innehåll. Hade du skippat den biten hade nog ingen brytt sig nämnvärt. Varför ska det vara ok för svarta att skriva nedsättande om vita, men tvärtom är det rasism och kritiserar man islam är det islamofobi. Det borde vara lika för alla. 🤷‍♀️
Sedan är det inte ok att Facebook censurerar det fria ordet som ofta sker när oliktänkande som inte kan acceptera andras åsikter anmäler inlägg. Det drabbar tyvärr oss alla.”

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10162011055733682&id=628763681

12 reaktioner till “Bilan Osman ogillar att Facebook tagit bort hennes inlägg men censurerar sitt eget kommentarsfält

 1. Jag tycker att Bilans inlägg är hets mot folkgrupp och det som kallas rasism eftersom den vita rasen är en sedan länge existerande ras.
  Ingrid

  Gillad av 2 personer

  1. HMF är en god tanke, men i praktiken ett sorgligt misslyckande. Ytterst inkonsekvent och ologisk, borde göras om eller tas bort. Min åsikt.

   Gillad av 1 person

 2. 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

  Toppenbra gjort, Jenny!

  Det behövs många ”krigare” i sociala medier som försvarar Sanning mot propaganda!

  Gillad av 2 personer

 3. Hahahaha…..
  Dessa ”vänstermänniskor” slutar aldrig att förvåna..
  Hoppas, hoppas att ANTIFA blir klassad som ”terrororg.” i Sverige en dag!
  Bra och saklig kommentar från dig, fortsätt så..

  Gillad av 2 personer

 4. Det ÄR stor skillnad på ”folk och folk”, så länge man delar deras värdegrund och åsikter är allt frid och fröjd, själv tycker jag det är styrka att vara ifrågasättande, kritisk och ha en mångfald i debatten (alla kan inte tycka likadant) Detta de håller på med liknar mer en sekt, isolerande grupp med ett ideologiskt tänkande, tyvärr orkar folk inte bry sig och de som bryr sig tänker inte alltid själva eller är det minsta kritisk till informationen de får eller läser utan följer bara den stora massan, livrädda att bli uthängd och tycka fel.

  Gillad av 1 person

 5. Jag tycker att den där Bilan, som inte tål vita människor, ska dra hem till Somalia. Vad i helvete gör hon här?

  Gilla

 6. Kloka ord från dig, näthat ska visst inte vara något att leka med (Tomas Åberg hallå). Ändå gjorde bland annat en känd ung sångerska tuffa och provocerande uttalanden för något år sedan om ”hata hata”, så tolkningen och tillämpningen av den lagen verkar tyvärr oklar och godtycklig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s