Som man bäddar får man ligga och nog har vi lagt oss rejält tillrätta – det här går inte att göra ogjort

Facebook delger oss ofta minnen av vad vi delat för flera år sedan och denna bild kom upp i flödet från en text jag skrev 2018. Bilden berör mig dock lika mycket idag för den socialdemokratiska politikern Ulla Lindström var helt rätt på det när hon 1955 uppmanade till restriktiv migrationspolitik även i framtiden. Jag skulle tro att hon vänder sig i graven när hon ser vad Socialdemokraterna skapat för samhälle och år 2020 ämnar fortsätta på den redan upptrampade stigen trots alla uppenbara tecken på att landet är på rejäl dekis med otrygga medborgare som får betala det högsta priset. Så tragiskt!

Tänk om Socialdemokraterna hade fortsatt använda sitt sunda förnuft istället för att låta vänsterideal ta över i partiet och tänk om Miljöpartiet hade hållit sig till att fokusera på miljöproblem istället för att bli ett extremistparti styrt av asylaktivister med de mest bisarra idéerna, eller om svenska folket inte låtit sig duperas av Moderatledaren Fredrik Reinfeldts lögner så att han kunde styra oss i fördärvet och ingå det förödande migrationsavtalet med Miljöpartiet samt tänk om Socialdemokraterna inte hade haft beröringsskräck gentemot Sverigedemokraterna och inte hade allierat sig med Miljöpartiet i en regering 2014 – då hade vi idag haft ett helt annat Sverige som likt våra nordiska grannländer fört en mer ansvarsfull och restriktiv migrationspolitik.

Så mycket om och men, så mycket som inte kan göras ogjort, sådant sjukt land vi har skapat! Här finns heller ingen exit eller nödbroms att dra i för vi sitter rejält i skiten i många decennier framöver och det land som vi överlämnar till våra barn är inget man kan vara stolt över – tvärtom är det skamligt!

Men det är fredag, solig försommarvärme, afterwork, fredagsmys och allt annat gött som gör att svenska folket förtränger landets förfall. Vem vill tänka på hur kriminella gäng styr våra gator, att EU suger ut oss och agerar som en supermakt eller att ekonomiska migranter strömmar in i landet för att begå brott samt utnyttja systemet till max medan skattebetalarna snällt står med mössan i hand redo att betala kalaset? Det viktigaste är trots allt att vi alltid visar solidaritet med andra och sätter oss själva i sista rummet ty vi måste förbli en humanitär stormakt som alltid öppnar våra hjärtan samt plånböcker, för på något mirakulöst sätt har vi alltid råd och plats. Skål och handhjärta på det! 🥂

#detnyasverige

3 reaktioner till “Som man bäddar får man ligga och nog har vi lagt oss rejält tillrätta – det här går inte att göra ogjort

 1. Tack Jenny för kloka reflexioner.
  Historien lär oss några saker. Den första är banal och ofta upprepad, ”av historien lär vi oss att vi ingenting lär oss av historien”. Den tesen illustreras väl av det som sker nu. På vilket sätt visar det sig nu att vi lärt oss av historien?
  Det andra historien lär oss är att historien styrs och påverkas av pengar, religion och makthungriga personer i den ordningen. Det är väl ungefär det vi ser idag också.

  Det är många som haft inlägg här och frågat sig och förtvivlat över svenskarnas passivitet inför det uppenbart odemokratiska och hemska som skett och sker. Det är svårt att åse och svårt att förstå, vem har ett bra svar? Folk blev passiva, man tyckte kanske det räckte med att rösta och så skulle den goda staten fortsätta leverera? Man blir väl passiv också när man får samma eländiga politik oavsett vad man röstar på, när ansvarsutkrävandet inte fungerar? När partierna går ihop från höger till vänster, alla kramar alla och äter socialdemokratiska mazariner tillsammans och gör upp om politiken, ungefär som när klanerna delar upp områden och marknader som de ”äger”?
  Kanske har det funnits ett motstånd mot att agera också, vad ska man bråka för, det angår ju inte mig?

  En iakttagelse för dagen är att partierna hade borgfred kring Corona, man använde inte situationen för att plocka politiska poäng. Nu är den hövligheten borta och det pågår mycket berättigad kritik av allt möjligt kring Corona. Regeringen och S och Löfven framstår allt mer som kejsaren utan kläder. Ansvarstagandet är helt obefintligt, samtliga S-företrädare skyller ideligen ifrån sig, man slår ifrån sig allt ansvar för allting. Kommer det hålla hela vägen till 2022?
  En sak är säker dock, ”allas lika värde” gäller inte längre, i varje fall inte till testning mot Corona och tillgång till respirator. Inte heller till ”lika åldringsvård för alla äldre svenskar”.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s