Blir låten bättre för att en kvinna skrivit texten?

Genusflum har länge dominerat debatten i Sverige och drabbar såväl barn som vuxna – könsneutrala toaletter, genuspedagogik, könskvotering till styrelser, könsneutrala ord och en okunskap om hur många juridiska kön vi egentligen har i Sverige är en bråkdel av alla galenskaper som drabbat landet.

Det skattefinansierade public service-organet vill så klart inte vara sämre och nu har SVT beslutat något så urbota dumt som att införa nya regler i Melodifestivalen som innebär att från 2022 måste varje bidrag ha en kvinnlig låtskrivare, med undantag för de låtar som är skrivna av en person. 🤦‍♀️

Jag trodde i min enfald att det var hur bra låten är som var det viktigaste och inte vilket kön som gett upphov till låten. Vad är det för fel på kulturetablissemanget i det här landet och varför måste alla tvingas betala för skiten?!👎

#onlyinsweden

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/vQMyj5/nya-konskravet-i-melodifestivalen?refpartner=link_copy_app_share

4 reaktioner till “Blir låten bättre för att en kvinna skrivit texten?

 1. Hej.

  Förr i tiden ville feminister att anställningsansökningar, bidragsansökningar med mera skulle ”blindas” så att kön inte gick att utläsa.

  De fullständigt idiotiska ändringarna i uttagning till polis, brandsoldat, krigstjänst och så vidare beror delvis på resultaten av sådana försök: andelen män steg.

  Det är tämligen uppenbart varför man inte vill ha blindade ansökningar. Bortsett från att feminister inte kan matematik (de förstår t ex inte varför man ur en större urvalsgrupp lättare får fram ett större antal som klarar en spärr, och är det dessutom fråga om fysiska krav…) så handlar det om att tillämpa läran oavsett verkligheten.

  Men det löser sig av sig självt. I takt med att män från Afrika och MENA, med kvinnor som spjutspets, tar över är feministernas tid ute. Tyvärr också självständighet, frihet och säkerhet för svenska kvinnor, men det är ju å andra sidan just svenska kvinnor som i femtio år ivrat för massinvandring från dessa områden.

  Säng, bäddad, ligg, kan man säga.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 2. HBTQ och genusvetenskap är prio ett inom det allmänna i det nya landet, det är därför snart inget fungerar. SVT är ett tydligt exempel som har helt krackelerat sedan det blev finansierat oavsett produktkvalitet.

  Gillad av 2 personer

  1. Finansieringen, javisst, man skyndade sig. Tämligen odemokratiskt, eller hur? Samma sak med pappersmedia, stöden som gick och går dit. Snart har regeringen en TV-kanal också via Telia.
   Genustyckande som slägga och så adopterande av islam och ut med svenskarna.

   Gillad av 1 person

 3. Om jag skulle berätta det här för några utländska vänner skulle de titta klentroget på mig och min öl och såklart fråga om jag skämtade. Det sitter alltså nån kvinna eller så på Sveriges Radio och får betalat för att klämma fram sån här skit?
  Lika dumt som att kräva att det ska finnas lika många män som är barnmorskor som kvinnor som är det. Kvinnor fick slida och livmoder av nåt skäl, män fick penis av samma orsak, det finns inte någonstans där det går att klaga eller överklaga den saken. Låt för guds skull bli att vara så evigt förbannat sura för den sakens skull. Se i stället till att fixa jämställdhet för de muslimska kvinnorna här i Sverige. Det är ju för tusan medsystrar, känner ni inte för dem? Där skulle Sveriges Radio alltså kunna göra en insats. Konstigt att Sveriges Radio inte upprörs över det ojämlika där? Är Sveriges Radio en man kanske? Eller en hen? Undrar vad de ska hitta på för något nästa gång? Verkar som de är för många anställda på nån avdelning.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s