Joe Biden kritiseras efter kommentar om att afroamerikaner som röstar på Trump inte är svarta

Den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden gjorde idag ett rejält klavertramp när han i morse fällde en ogenomtänkt kommentar när han blev intervjuad av Charlamagne tha God, en av värdarna i radioshowen The Breakfast Club.


Det var i slutet av intervjun som Charlamagne påpekade att Biden måste komma till studion när han besöker New York nästa gång eftersom de hade fler frågor att ställa och det är långt till november, varpå Biden svarade:-”Ni har fler frågor? Nåväl jag ska säga er att om ni har svårt att bestämma er för om ni ska rösta på mig eller Trump så är ni inte svarta.”


Det fick Charlamagne att protestera eftersom han anser att det inte har något med Trump att göra utan det faktum att han vill ha något för sitt samhälle, varpå Biden utbrast:-”Ta ett titt på mitt CV mannen! Jag är oöverträffad med decenniets längsta rekord som sittande senator och vice president”.


Bidens kommentarer väckte genast mycket kritik och fördömanden på sociala medier. Den svarta republikanska senatorn Tim Scott noterade exempelvis i ett Twitterinlägg att 1,3 miljoner afroamerikaner röstade för Trump redan 2016 och menade att demokraterna tar den svarta gemenskapen för givet.


Så kan det bli när man inte tänker sig för och det här genererar så klart bara fler röster till Trump. Demokraternas kandidat har nog lite att fundera över i helgen.


https://www.theguardian.com/us-news/2020/may/22/joe-biden-draws-criticism-americans-who-back-trump-aint-black

7 reaktioner till “Joe Biden kritiseras efter kommentar om att afroamerikaner som röstar på Trump inte är svarta

 1. Jag pratade precis med någon som följer utvecklingen i USA med stort intresse och som indikerar att demokraternas strategi är att den småsenila Biden ska göra bort sig så mycket som möjligt, sedan kastar de in Hilary Clinton eller fru Obama i slutet och det är därför Biden inte utsett sin vicepresident ännu. Intressant analys må jag säga och inte alls otänkbart då demokraterna mer än gärna bryter mot spelreglerna.

  Gillad av 1 person

  1. Mycket möjligt, men att använda skräcködlan och drottningen av kaos är knappast rätt taktik. Fru Obama låter heller inte så troligt. Troligare är Elizabeth Warren, men riktigt intelligent vore att välja Bernie Sanders med Tulsi Gabbard som vise, eller tvärtom. Det skulle vara en verklig utmaning för både Trump och träskkrokodilerna. Kolla in deras videor om du inte tror mig! De skulle krossa Trump lätt som en plätt.

   Gilla

 2. Om Sleepy Joe som Trump kallar honom är den absolut starkaste kandidaten demokraterna har i detta val är det lönlöst att fortsätta. Det vore bättre om dom sparar pengarna till nästa val när presidenten måste bytas ut och det kan finnas någon chans att åtminstone inte bli förnedrade i valet vilket dom måste bli med J B i debatter och media. Se bara inslaget där han berättar om sin skoltid och säger att han hade ett helt stipendium , fick tre utmärkelser och gick ut som topp tio i klassen. Snart kom sanningen fram att stipendiet var halvt, utmärkelserna en och han var nästan sämst i klassen 76/80. Han förklarade sig med att det var så länge sedan att han glömt.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s