Stöd för amnesti finns nästan i alla led – det är väl bara en tidsfråga nu

Debatten om de ensamkommande männen, eller ungdomarna – beroende på vem man frågar – verkar aldrig ta slut och att de som fått avslag på sina asylansökningar ska utvisas eftersom de saknar skyddsskäl är logiskt för de flesta, men tyvärr inte för en drös politiker som vill framstå som godhetens riddare.

Det har hittills varit främst asylaktivisterna i MP, C och V som stridit för att Sveriges asylregler bara ska gälla för vissa och att man ska göra undantag för alla de som kom innan 2016 från främst Afghanistan. Men i dagens debattinlägg i Aftonbladet visar även de flesta övriga partier att de har politiker som tänker med hjärtat istället för huvudet.

Flera lokalpolitiker från S, M och KD gör här sällskap med kollegor från V, C, MP och Fi när de tillsammans kräver att tusentals personer som fått avslag på sina asylansökningar nu ska beviljas permanenta tillstånd. Att ett sådant extremt undantag skickar helt fel signaler i en tid av kris när vi måste sträva efter att kraftigt minska tillströmningen av ekonomiska migranter verkar inte bekomma dem.

Visst är handläggningstiderna hos såväl Migrationsverket som domstolarna alldeles för lång och detta måste Sverige göra något åt omgående, men att aktivt välja att göra undantag från svensk lag för att gynna vissa grupper som alltför många politiker och organisationer förespråkar är inte rätt väg att gå.

Detta belyser också problemet med olika falanger som man brottas med inom S, M och KD, där vänstergrenarna vuxit sig alltför starka med inslag av mindre trevliga ingredienser som asyl- och klimataktivism. Väljarna vet helt enkelt inte vad de får om de röstar på dessa partier eftersom de själva inte vet vilken fot de ska stå på.

Att tro att S ska utrota Bommersviksvänstern eller att M ska återgå till att bli gammelmoderater lagom till 2022 är nog att hoppas på för mycket, precis som chansen att KD ska ta sitt förnuft till fånga och sluta vurma för ökad anhöriginvandring samt plastskatt är i princip obefintlig.

Återstår att se om svenska folket kommer att vara villiga att köpa grisen i säcken vid nästa val. Tyvärr är det mycket som pekar på det.

#nejtillamnesti

18 reaktioner till “Stöd för amnesti finns nästan i alla led – det är väl bara en tidsfråga nu

 1. Det gäller att få de trögfattade väljarna att förstå att deras levebröd ges till utlänningar som ej förtjänat det.

  Gilla

  1. …och till asylbaronsindustrin… och till bankerna som får skapa pengar till lån ur tomma luften. Detta pyramidspel är ju inte invandrarnas fel. Alla som inkasserar på den kortsiktiga karusellen förstör hela samhället, men denna kortsiktiga girighet är inte rationell och människor kommer förhoppningsvis snart börja förstå det, helst utan att ge sig på invandrarna men istället se sin egen skuld som ligger i den egna naiviteten och tilliten till fulmedia som ägs av profitörerna.

   Gilla

 2. Ja, de är en sån där sak som alltid får mig att känna vrede. Vrede över att det inte går att utkräva ansvar av sådana politiker. De har orsakat enorma kostnader för svenska folket, de har visat förakt för Lagrådet, för demokratin, de har drivit igenom något som skadat svenska folket.
  Rösta inte på MP, det är ett farligt parti. Lövin, vad kan hon om miljö? Hon har säkert en del amatörkunskaper. Det är väl likadant med invandringen och dess konsekvenser, även här är det amatörkunskaper och tyckande. Hon vet kanske inte något om demokrati heller?

  Gillad av 1 person

  1. Valet av ledare säger allt om ett interndemokratiskt parti. Det är kört för MP. Den äkta gröna rörelsen har förlorat makten över MP. Nu ska de riktiga gröna bara komma på att organisera sig i nya gröna partier, samt valsamverka med dessa.

   Gilla

 3. Ursäkta, men för tusan, de var väl inte ensamkommande? Det var ju horder av dem och massor med folk bakom som ordnade resan, boende, mat, instruktioner osv. Ensamkommande? Utsatt område? Rasist? Regeringen måste ha flera trollverkstäder som inte gör annat än hittar på sådana här grejor. Bland annat. Utsatt område bör snarast bytas mot våldsbejakande område.

  Gillad av 1 person

 4. Det är hög tid att våra politiker börjar använda hjärnan att tänka med och se konsekvenserna av varje tanke innan dom beslutar. Då blir vi av med Mp för dom saknar den genen så då slipper vi en stor del av problemen

  Gilla

 5. Tyvärr är det så att våra politiker tänker med hjärnan. Det är avsett alltihop det som sker. Hela resan. Det som sker händer inte av misstag.

  MP kommer göra allt för att framstå som de enda som kan rädda jorden från uppvärmning och pandemier. Kanske kan de sno åt sig ett helt nytt departement med en minister, en generaldirektör eller så och en massa underhuggare som kan resa runt och bränna flygplansfotogen och traktamenten? Undrar vad de kommer ge det för namn?

  Trängselskatten i Stockholm är väl deras största framgång som miljöparti om de får uttala sig själva. Samma antal bilar nu som då, folk är förbannade och folk får betala ännu mer och har inga alternativ till bilen. Det är fina miljögrejer det!

  Gillad av 1 person

 6. Om de ”ensamkommande” blir kvar, då finns det ju en kvot kvar som ska fyllas med utvisningar. Få se, få se, vilka ska vi då utvisa?

  Gilla

 7. Ja pensionen är en sak
  men räknar du vad flyktingarna fått som
  du inte fått
  Så är det väl minus 74000 kr per år under hela din livstid

  Medan du betalat din hyra. Din mat. Dina möbler .
  Så har de fått det gratis.
  Och för att inte glömma sjukvård och tandvård för 50 kr.
  Medan du betalat tusenlappar
  Asyl barnen får tandställning för de går till sina landsmän
  Som är väldigt generösa med skattepengar
  Medan svenska barn bara får det i nödfall.

  Det finns miljoner fördelar att vara flykting i Sverige.
  Och miljoner onödiga kostnader för svenska skattebetalare.

  Gilla

 8. Media visar amnesti och massa saker som gör flyktingarna till offer.
  För de vill påverka Svenskarna.
  Alla andra som tycker annorlunda
  Visas inte.
  Så vad är medias roll och vem betalar dem och varför är en
  Frågor som man ställer sig.
  Ett svar är jag säker på de som är för amnesti är de som tjänar något
  På flyktingarna.
  Massa advokater. Psykologer, lärare och företag som får massa skattepengar när
  De tar flyktingar. Bert Karlsson. t ex .
  Alltså de tänker på sin plånbok inte på oss andra som betalar och förlorar
  På flyktingmottagandet.

  Siffran på 61 % av svenskar som vill minska asyl mottagningen drastiskt eller helt.

  Ändå är det motsatsen som visas i tidningar.

  Alltså är en fråga om vi är ett demokratiskt land eller en diktatur eftersom mp
  Tycks bestämma , fastän de inte ens har 4 procent av folkets röst.
  Eller är det tidningarna som är köpta?

  Gillad av 2 personer

  1. MP har en globalistisk agenda, precis som medias ägare. Om MP är köpta eller grundlurade av medias ägare är frågan. Jag gissar på att de är grundlurade av media, men även suktar efter EU-karriär i smyg. Det är en känsla jag får när jag mediterar. De blir nog inte ”seniora rådgivare” på Bank of America Merril Lynch efteråt, likt Reinfeldt, om man säger så, men man vet ju aldrig. Kanske väntar ett uppdrag i någon av Soros NGO:er?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s